Документ скасований: Постанова КМУ № 1030 від 05.10.2011

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 13 квiтня 2005 р. N 269


Про здiйснення попереднього документального контролю товарiв у пунктах пропуску через державний кордон України

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 24 червня 2006 року N 858,
вiд 27 грудня 2006 року N 1845,
вiд 9 липня 2008 року N 636

     З метою створення сприятливих умов i спрощення процедури контролю товарiв пiд час перемiщення через державний кордон України Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Установити, що у пунктах пропуску через державний кордон санiтарно-епiдемiологiчний, ветеринарний, фiтосанiтарний, екологiчний контроль товарiв, що ввозяться на митну територiю України, та контроль за перемiщенням культурних цiнностей здiйснюються у формi попереднього документального контролю.

     Ця норма не поширюється на товари, внесенi до перелiку товарiв, що пiдлягають обов'язковому санiтарному, ветеринарному, фiтосанiтарному, радiологiчному, екологiчному контролю та контролю за перемiщенням культурних цiнностей у пунктах пропуску через державний кордон, затвердженого в установленому порядку.

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.12.2006р. N 1845, у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.07.2008р. N 636)

     2. Затвердити Порядок здiйснення попереднього документального контролю товарiв у пунктах пропуску через державний кордон України, що додається.

     3. Державнiй митнiй службi, Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби, Мiнiстерству охорони здоров'я, Мiнiстерству аграрної полiтики, Мiнiстерству охорони навколишнього природного середовища, Мiнiстерству культури i мистецтв:

     затвердити порядок обмiну iнформацiєю про товари, щодо яких iснує обмеження чи заборона на ввезення на територiю України, а також перелiк документiв (їх форм i реквiзитiв) та вiдомостей, необхiдних для проведення санiтарно-епiдемiологiчного, ветеринарного, фiтосанiтарного, екологiчного, радiологiчного контролю та контролю за перемiщенням культурних цiнностей;

     привести власнi нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цiєю постановою.

     4. Постанова набирає чинностi через 45 днiв пiсля опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України Ю.ТИМОШЕНКО

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 13 квiтня 2005 р. N 269

ПОРЯДОК
здiйснення попереднього документального контролю товарiв у пунктах пропуску через державний кордон України

(У текстi Порядку слово "радiологiчний" у всiх вiдмiнках виключено згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27 грудня 2006 року N 1845)

     1. Цей Порядок визначає процедуру здiйснення у пунктах пропуску через державний кордон України санiтарно-епiдемiологiчного, ветеринарного, фiтосанiтарного, екологiчного контролю та контролю за перемiщенням культурних цiнностей у формi попереднього документального контролю товарiв, що ввозяться на митну територiю України та згiдно iз законодавством пiдлягають зазначеним видам контролю (далi - попереднiй контроль).

     2. У пунктах пропуску через державний кордон України попереднiй контроль здiйснюється митними органами.

(пункт 2 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24.06.2006 р. N 858)

     3. Особи, що перемiщують товари через державний кордон України, подають митним органам документи та вiдомостi, необхiднi для здiйснення санiтарно-епiдемiологiчного, ветеринарного, фiтосанiтарного, екологiчного контролю та контролю за перемiщенням культурних цiнностей.

     Попереднiй контроль здiйснюється митними органами шляхом перевiрки зазначених документiв та вiдомостей з використанням даних Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби щодо перелiкiв товарiв, що пiдлягають вiдповiдним видам контролю, а також зразкiв сертифiкатiв, дозволiв, висновкiв, пiдписiв уповноважених осiб.

(пункт 3 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24.06.2006 р. N 858)

     4. Здiйснення попереднього контролю припиняється у разi, коли:

     пiдконтрольний товар згiдно з мiжнародними договорами України пiдлягає обов'язковому санiтарно-епiдемiологiчному, ветеринарному, фiтосанiтарному, екологiчному контролю та контролю за перемiщенням культурних цiнностей безпосередньо у пунктi пропуску через державний кордон України;

     виявлено пошкодження тари, товарiв, їх упаковки, втрату або пошкодження митного забезпечення iнших країн чи явнi ознаки псування товарiв;

     вiдсутнiй хоча б один документ або вiдомiсть, необхiднi для здiйснення попереднього контролю.

     У таких випадках посадова особа митного органу негайно залучає спецiалiста вiдповiдного органу виконавчої влади для здiйснення в установленому законодавством порядку санiтарно-епiдемiологiчного, ветеринарного, фiтосанiтарного, екологiчного контролю чи контролю за перемiщенням культурних цiнностей.

(абзац п'ятий пункту 4 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24.06.2006 р. N 858)

     5. Факт завершення попереднього документального контролю засвiдчується шляхом проставлення посадовими особами митного органу вiдмiток у товаросупровiдних (товаротранспортних) документах на товар та занесення iнформацiї до Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби.

(пункт 5 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24.06.2006 р. N 858)

     6. Пiсля здiйснення попереднього контролю та прикордонного i митного контролю товари пропускаються через державний кордон України.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.