ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

10.06.2005 р. N 11/2-10/6779-ЕП

 

Генеральному директору ТОВ "Продюсерська компанiя "Данапрiс-фiльм"
Коротенку О.В.
02156, м. Київ, вул. Кiото, 27, офiс 98
Київська регiональна митниця
Подiльська регiональна митниця


Щодо митного оформлення кiноплiвки

     Держмитслужбою розглянуто лист ТОВ "Продюсерська компанiя "Данапрiс-фiльм" вiд 08.06.05 N 49 щодо митного оформлення кiноплiвки, яка ввозиться на митну територiю України для зйомок художнього фiльму. В зв'язку з цим повiдомляємо.

     Пунктом (а) статтi 2 Додатку В.2 до Конвенцiї про тимчасове ввезення (Стамбул, 1990), до якої Україна приєдналась згiдно iз Законом України вiд 24.03.04 N 1661-IV, визначено, що правом на тимчасове ввезення вiдповiдно до статтi 2 цiєї Конвенцiї користується професiйне устаткування, у тому числi кiнематографiчне устаткування, необхiдне для особи, яка прибуває на територiю iншої країни з метою зняти один чи кiлька визначених фiльмiв. Iлюстративний перелiк такого устаткування наведено у Додатку II до Додатка В.2 до Конвенцiї.

     Зокрема, до цього перелiку внесено камери усiх типiв (плiвковi та електроннi); носiї звуку та зображення, чистi та iз записами; плiвки з поточним вiдзнятим матерiалом тощо.

     Враховуючи викладене, Держмитслужба не заперечує проти тимчасового ввезення вищевказаної кiноплiвки у разi вiдповiдностi умов її перемiщення вимогам Конвенцiї про тимчасове ввезення.

Перший заступник Голови Служби М.М.Салагор
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.