ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

14.07.2005 N 010/155-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     На запити митних органiв з питань митного оформлення морських i рiчкових суден, iнших плавучих засобiв та повiтряних суден, якi ввозяться на митну територiю України з метою ремонту, Держмитслужба України повiдомляє.

     Згiдно iз статтею 186 Митного кодексу України декларант самостiйно визначає митний режим товарiв, якi перемiщуються через митний кордон України, вiдповiдно до мети їх перемiщення та на пiдставi документiв, що подаються митному органу для здiйснення митного контролю та митного оформлення.

     Вiдповiдно до статтi 206 Кодексу при ввезеннi на митну територiю України з метою ремонту морських i рiчкових суден, iнших плавучих засобiв та повiтряних суден митним органом може бути наданий дозвiл на здiйснення митного оформлення таких товарiв у режимi тимчасового ввезення.

     При цьому iнформуємо, що на сьогоднi митне оформлення товарiв у режимi тимчасового ввезення з умовним повним звiльненням вiд оподаткування можливе тiльки на умовах Конвенцiї про тимчасове ввезення, до якої Україна приєдналася згiдно з Законом вiд 24.03.2004 N 1661-IV (набрала чинностi для України з 22.09.2004). Застосування митного режиму тимчасового ввезення до суден, якi ввозяться з метою ремонту, положеннями цiєї Конвенцiї не передбачено.

     Поряд з цим, вiдповiдно до статтi 231 Митного кодексу України для виконання операцiй з ремонту вищезазначенi товари можуть бути розмiщенi у митному режимi переробки на митнiй територiї України.

     Оподаткування товарiв при застосуваннi того чи iншого режиму здiйснюється вiдповiдно до чинного законодавства.

Директор Департаменту декларування та митних режимiв В.Науменко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.