ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 11.08.05 N 11/1-9/9796

 

Генеральному директору
ТОВ "Схiдний вантажний митний комплекс"


     Пiд час наради у керiвництва Держмитслужби України за участю Юридичного департаменту, Департаменту органiзацiї митного контролю було обговорено питання вiдкриття та функцiонування вантажних митних комплексiв (далi - ВМК) у разi iснування у його структурi складу тимчасового зберiгання (далi - СТЗ), який належить на правах оренди iншiй юридичнiй особi, не власнику ВМК.

     В зв'язку цим повiдомляємо.

     Згiдно з органiзацiйними вимогами, встановленими постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.04.03 N 476 "Про затвердження вимог, яким повинен вiдповiдати вантажний митний комплекс, автопорт, автотермiнал", власник ВМК забезпечує функцiонування СТЗ вiдкритого типу.

     Вiдповiдно до пункту 1.7 Положення про склади тимчасового зберiгання затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 07.10.03 N 674 зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України вiд 19.11.03 за N 1061/8382, (далi - Положення) дiя цього Положення поширюється на суб'єктiв господарської дiяльностi у власностi, володiннi або користуваннi яких перебуває складське примiщення, резервуар чи майданчик i якi отримали Дозвiл на право використання складського примiщення, резервуара, майданчика як складу тимчасового зберiгання (далi - Дозвiл).

     Вiдповiдно до пункту 3.2 Положення до заяви про видачу Дозволу додаються:

     копiя лiцензiї на провадження посередницької дiяльностi митного брокера (у разi намiру заявника органiзувати СТЗ вiдкритого типу);

     документи, що пiдтверджують право власностi (володiння, користування) на складське примiщення, резервуар, майданчик.

     Згiдно зi статтею 101 Митного кодексу України обов'язковою умовою для отримання дозволу на використання примiщення, резервуару, майданчика як СТЗ вiдкритого типу є наявнiсть у пiдприємства лiцензiї на право здiйснення митної брокерської дiяльностi.

     Враховуючи викладене, вважаємо за можливе вiдкриття та функцiонування ВМК при наявностi в його структурi СТЗ вiдкритого типу, примiщення якого на правах оренди належить юридичнiй особi - не власнику ВМК.

     При цьому лiцензiю на митну брокерську дiяльнiсть (на сьогоднi - свiдоцтво про визнання пiдприємства декларантом) має отримати або власник ВМК, або особа, яка отримала Дозвiл.

Голова Служби В.В.Скомаровський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.