Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 742 від 09.07.2008

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

26.08.05 N 790


Про заходи щодо посилення дисциплiни особового складу митних органiв у пунктах пропуску через державний кордон України та зонах митного контролю

     З метою забезпечення контролю за додержанням посадовими особами митних органiв України вимог Порядку створення зон митного контролю та їх функцiонування, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.12.02 N 1947, а також попередження випадкiв зловживань посадовими особами митних органiв України своїм службовим становищем наказую:

     1. Установити, що пiд час виконання службових обов'язкiв посадовим особам митних органiв забороняється:

     в'їжджати в зони митного контролю на транспортних засобах, що їм належать (на керування якими вони мають право);

     користуватися в зонах митного контролю та пунктах пропуску через державний кордон України засобами зв'язку (крiм службових);

     мати при собi в зонах митного контролю готiвковi кошти:

     - в iноземнiй валютi;

     - у нацiональнiй валютi (понад 100 грн.).

     2. Установити, що:

     2.1. Автотранспортнi засоби, що належать посадовим особам митних органiв (на керування якими вони мають право), пiд час виконання цими особами службових обов'язкiв можуть перебувати в межах пунктiв пропуску через державний кордон України в спецiально вiдведених для цього мiсцях.

     2.2. Засоби зв'язку (крiм службових), а також готiвковi кошти (понад норми, установленi в пунктi 1 цього наказу) пiдлягають переданню на зберiгання вiдповiдальнiй особi (старшому змiни) перед початком роботи.

     2.3. Засоби зв'язку (крiм службових), а також готiвковi кошти (понад норми, установленi в пунктi 1 цього наказу) зберiгаються в окремому сейфi (металевiй шафi), який замикається на ключ i опечатується особистою металевою печаткою вiдповiдальної особи (старшого змiни), i можуть видаватися тiльки пiсля закiнчення роботи й перед виходом за межi зони митного контролю.

     Ключ вiд окремого сейфа (металевої шафи) зберiгається у вiдповiдальної особи (старшого змiни).

     Вiдповiдальна особа (старший змiни) передає цей ключ по змiнi пiд пiдпис.

     2.4. Операцiї з прийняття-передання засобiв зв'язку (крiм службових) i готiвкових коштiв (понад норми, установленi в пунктi 1 цього наказу) посадових осiб митних органiв повиннi вiдображатися в журналi, який ведеться вiдповiдальними особами (старшими змiн). Аркушi журналу повиннi бути пронумерованi, прошнурованi та скрiпленi гербовою печаткою митницi.

     3. Персональну вiдповiдальнiсть за неналежне виконання цього наказу покласти на начальникiв регiональних митниць, митниць.

     4. Вимоги зазначеного наказу не поширюються на посадових осiб центрального апарату Держмитслужби України, керiвникiв митних органiв та їх заступникiв, а також працiвникiв пiдроздiлiв внутрiшньої безпеки, що перебувають у зонах митного контролю та пунктах пропуску через державний кордон України в службових справах.

     5. Уважати таким, що втратив чиннiсть, наказ Держмитслужби України вiд 30.03.05 N 223 "Про заходи щодо посилення дисциплiни серед особового складу митних органiв у пунктах пропуску через державний кордон України та зонах митного контролю".

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на т.в.о. першого заступника Голови Служби Вовка В.В.

Голова Служби В.В.Скомаровський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.