ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 07.11.2005 N 11/1-16/13949-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про виконання Протоколiв про спiвпрацю

     Iнформуємо, що визнаючи необхiднiсть повного подолання тiньових механiзмiв ввезення в Україну товарiв, створення надiйних бар'єрiв надходженню на споживчий ринок продукцiї без сплати визначених законодавством податкiв i зборiв, Державною митною службою України пiдписано:

     Протокол про спiвпрацю мiж Державною митною службою України та учасниками ринку iмпорту рибопродуктiв в Україну вiд 26.10.05 (додається);

     Протокол про спiвпрацю мiж Державною митною службою України та учасниками ринку iмпорту м'яса, м'ясопродуктiв та свiйських тварин в Україну вiд 05.11.05 (додається).

     На пiдставi статей 41, 60, 61, 65, 69, 82, 264 Митного кодексу України з метою забезпечення виконання згаданих Протоколiв повiдомляємо про таке.

     При визначеннi митної вартостi рибопродуктiв, м'яса, м'ясопродуктiв та свiйських тварин, що декларуються при ввезеннi в Україну, використовувати iнформацiю про довiдковий рiвень цiн на рибопродукти, м'ясо, м'ясопродукти та свiйськi тварини наданий згiдно з пунктами 1 згаданих Протоколiв.

     Документальнi висновки експертiв пiдприємств - учасникiв Протоколiв використовуються митними органами при визначеннi митної вартостi рибопродуктiв, м'яса, м'ясопродуктiв та свiйських тварин в разi, коли цi товари декларуються за рiвнями митної вартостi нижче довiдкового рiвня цiн на такi товари, що наданi згiдно з пунктом 1 згаданих Протоколiв.

     У таких випадках митне оформлення рибопродуктiв, м'яса, м'ясопродуктiв та свiйських тварин здiйснюється на пiдставi митної оцiнки, зробленої митним органом.

     Всi спiрнi питання мiж митними органами й суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що виникають за результатами митного оформлення, вирiшуються згiдно з чинним законодавством.

     Додаток згадане на 13 арк.

Голова Служби О.Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.