ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

11.05.06 N 010/335-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць,
Департаменту iнформацiйних технологiй та митної статистики


Щодо заповнення вартiсних граф вантажної митної декларацiї

     У зв'язку зi зверненнями, що надходять на адресу Держмитслужби щодо проблемних питань, якi виникають при заповненнi вартiсних граф вантажних митних декларацiй (графи ВМД 12, 22, 42, 45) у зв'язку з необхiднiстю врахування арифметичного округлення при перерахуваннi вартостi товару з валюти контракту у валюту України повiдомляємо.

     Вiдповiдно до Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Державної митної служби України вiд 09.07.97 N 307 та зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 29.05.02 за N 4626750, у графi 12 "Загальна митна вартiсть" зазначається загальна митна вартiсть декларованих товарiв у валютi України, яка складається iз сум, наведених у графах 45 ВМД (або сум вартостей за основним аркушем ВМД та листами специфiкацiй довiльної форми). Аналогiчно заповнюється i правий пiдроздiл графи 22 ВМД.

     Таким чином, при декларуваннi за ВМД бiльше одного товару похибки округлення по кожному з товарiв сумуються. Отримана сума округлюється до цiлих копiйок. Результат цих арифметичних дiй враховується у вартiсних графах останнього товару. Звертаємо увагу, що загальна митна вартiсть товарiв, зазначена у графi 12 основного аркуша ВМД, повинна бути не меншою, нiж митна вартiсть, що обрахована за комерцiйними документами iз застосуванням курсу iноземних валют за зовнiшньоекономiчним договором (контрактом), на пiдставi якого товари перемiщуються через митний кордон України.

     При цьому, не вiдповiднiсть (розбiжнiсть у декiлька копiйок) фактурної вартостi цього останнього товару зазначеного у ВМД, поданим з декларацiєю документам не є помилкою та не може бути пiдставою для вiдмови у прийняттi ВМД до оформлення.

Директор Департаменту декларування та митних режимiв В.П.Науменко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.