Документ скасований: Наказ КРМ № 950 від 10.06.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

вiд 18.05.2006 р. N 552


Про внесення змiн до наказу

     З метою вдосконалення митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються водним транспортом через Київський рiчковий порт у зонi дiяльностi Київської регiональної митницi, та виконання вимог ст. 27 МК України наказую:

     1. Внести змiни до п. 1.3, п. 1.5, абзацу першого п. 1.11, п. 1.19, п. 1.21, п. 3.2.8, п. 4.2, п. 4.2.1 - п. 4.2.3 Технологiчної схеми здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються водним транспортом через Київський рiчковий порт у зонi дiяльностi Київської регiональної митницi, яка затверджена наказом Київської регiональної митницi вiд 16.07.2004 р. N 701 (зареєстровано в Київському мiському управлiннi юстицiї 05.08.2004 р. за N 41/619), виклавши в редакцiї, згiдно додатку 1.

     2. В текстi слова "вантажний вiддiл N 5 (далi ВВ-5)" замiнити на "вiддiл митного оформлення N 5 (далi ВМО-5)".

     3. Начальнику загального вiддiлу (Балкова Н. В.) забезпечити доведення даного наказу до вiдома пiдроздiлiв митницi.

     4. Начальнику ВМО-5 (Iванченко П. П.) ознайомити особовий склад з цим наказом для подальшого митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються водним транспортом по рiчцi Днiпро.

     5. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника начальника митницi Дворака Ю. М..

     Загальний контроль залишаю за собою.

Начальник митницi А. В. Макаренко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Київської регiональної митницi
вiд 18 травня 2006 р. N 552

     "П. 1.3. Мiсцями проведення митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються водним транспортом через Київський рiчковий порт для подальшого перетину кордону України, розвантаження та завантаження суден закордонного плавання визначено рейд "А" та рейд "Б" Київського рiчкового порту.;

     п. 1.5. На рейдах "А" та "Б" пiд час митного контролю та митного оформлення вантажiв, що перемiщуються водним транспортом через рiчковий порт мiста Києва, встановлюється тимчасова зона митного контролю (далi - ТЗМК). Режим ТЗМК доводиться до вiдома всiх осiб, безпосередньо присутнiх при митному контролi.;

     п. 1.11. Контроль суден при їх перемiщеннi через митний кордон України здiйснюється комiсiєю, що складається з представникiв органу охорони державного кордону, митного органу, морського агента або адмiнiстрацiї порту, Державної санiтарно-епiдемiологiчної служби, Державної iнспекцiї з карантину рослин, Департаменту ветеринарної медицини, Державної служби екологiчної безпеки, Державної рiчкової iнспекцiї з безпеки судноплавства.

     Митне оформлення товару, що ввозиться на митну територiю України з метою його вiльного обiгу, яке здiйснюється безпосередньо в пунктi пропуску через державний кордон, завершується лише пiсля надання митному органу позитивних висновкiв вiдповiдних органiв державного контролю. Факт здiйснення вiдповiдних видiв контролю засвiдчується шляхом проставлення посадовими особами органiв державного контролю вiдмiток про результати контролю в товаросупровiдних (товаротранспортних) документах.

     Якщо митне оформлення товару буде проводитись у митному органi, в зонi дiяльностi якого розташований власник товару, здiйснюється попереднiй контроль шляхом аналiзу iнформацiї про пiдконтрольний товар, яка мiститься в документах, наданих при перемiщеннi через митний кордон. За результатами аналiзу, посадовi особи органу охорони державного кордону та митного органу приймають рiшення про потребу залучення до проведення контролю посадових осiб iнших органiв державного контролю. Факт здiйснення попереднього контролю засвiдчується шляхом вчинення посадовою особою митного органу на вантажнiй декларацiї запису щодо направлення товару в визначену митницю призначення для проведення подальшого контролю у вiдповiдностi з прийнятим рiшенням. Запис завiряється особистою номерною печаткою (далi - ОНП) особи митного органу.

     В разi транзитного перемiщення товарiв, крiм небезпечних i шкiдливих вiдходiв, попереднiй контроль проводиться на пiдставi дозвiльних документiв, виданих уповноваженими органами iноземних держав. У разi змiни митного режиму пiд час перемiщення таких товарiв через митну територiю України, митне оформлення може бути здiйснено пiсля проведення вiдповiдних видiв контролю в повному обсязi.

     п. 1.19. Митний контроль та митне оформлення iноземних суден закордонного плавання можуть здiйснюватись документально у ОГ N 1 ВМО-5 за умови постiйного перебування судна пiд контролем митницi в зонах митного контролю в пунктах пропуску через державний кордон України. У такому разi митне оформлення товарiв та iнших предметiв, що перемiщуються членами екiпажiв цих суден, здiйснюється бiля борту судна на рейдах "А" та "Б".;

     п. 1.21. Головна державна iнспекцiя України з безпеки судноплавства не дозволяє капiтановi судна закордонного плавання виходити з акваторiї порту без дозволу митного органу. Дозвiл надається у виглядi вiдмiтки на вiдповiдному судновому документi, завiреної вiдтиском ОНП посадової особи Київської регiональної митницi, яка проводила митне оформлення.;

     п. 3.2.8. Головна державна iнспекцiя України з безпеки судноплавства дозволяє вибуття судна закордонного плавання з порту пiсля завершення на цьому суднi передбачених законодавством України державних видiв контролю, а також дiй зазначених у п. 1.21.цього наказу.;

     п. 4.2. Порядок митного контролю плавзасобiв державних рiчкових лоцманiв

     п. 4.2.1. Плавучi засоби державних рiчкових лоцманiв Державної iнспекцiї судноплавного нагляду Держфлотiнспекцiї України, якi забезпечують проведення суден закордонного плавання до мiсця здiйснення митного контролю та митного оформлення, пiдлягають митному контролю.

     п. 4.2.2. Плавучi засоби, якi забезпечують бункерування суден, постачання запасiв споживання, перевезення членiв екiпажу тощо, здiйснюють цi операцiї з дотриманням митного законодавства в частинi недопущення причалювання до суден, що перебувають пiд митним контролем, iнших суден та iнших плавучих засобiв без дозволу митницi.

     п. 4.2.3. Адмiнiстрацiя Державної iнспекцiї судноплавного нагляду Держфлотiнспекцiї України зобов'язана органiзувати завчасне (не менше нiж за одну добу) iнформування керiвництва ВМО-5 Київської регiональної митницi (та старшого ОГ N 1 ВМО-5) про плановi перемiщення таких плавзасобiв та на вимогу керiвництва ВМО-5 Київської регiональної митницi пред'явити їх для митного контролю. Мiсця швартування зазначених плавзасобiв узгоджуються з керiвництвом ВМО-5 Київської регiональної митницi.

     Особи, що перебувають на борту таких плавучих засобiв, мають здiйснити декларування товарiв та iнших предметiв у встановленому порядку".

Начальник ВМО-5 П. П. Iванченко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.