ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

24.05.06 N 16/1-788-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про визначення митної вартостi профiлю з ПВХ

     Управлiнням митної вартостi Державної митної служби України проводиться монiторинг iмпорту до України товарiв 39 групи УКТЗЕД.

     Результати проведеного аналiзу митних оформлень профiлiв з ПВХ свiдчать, що окремими митними органами не здiйснюється належний контроль за визначенням митної вартостi вказаного товару при здiйсненнi митного оформлення.

     Отриманi результати в першу чергу стосуються iмпортованих профiлiв з ПВХ походженням Нiмеччини, обсяг ввезення яких складає майже 70% всього iмпорту цього товару.

     Нагадуємо, що за даними ТЕМ у складi посольства України у Федеративнiй Республiцi Нiмеччина, якi доводились до митних органiв листом Держмитслужби вiд 03.03.06 N 16/2-290-ЕП, середньоконтрактна цiна полiвiнiлхлориду - сировини для виготовлення профiлiв (код товару згiдно з УКТЗЕД 3904210000) в сiчнi-квiтнi 2005 року складає 885-915 євро за тонну за умови здiйснення постачань великим i середнiм покупцям.

     Додатково iнформуємо, що на запит Держмитслужби вiд 24.03.06 N 16/1-415 ТОВ "Науково технiчним центром "ВНДI Хiмпроект", м. Київ проведено вiдповiднi дослiдження, за результатами яких сировиннi витрати при виготовленнi профiлей з ПВХ приблизно складають 1 580 дол. США за 1т композицiї.

     Iншi витрати, пов'язанi з приготуванням композицiї та її переробкою у профiль можуть складати вiд 65 до 85 % вiд цiни сировини.

     Такi результати дослiджень пiдтверджуються iнформацiєю наданою окремими виробниками профiлiв й вiдомостями про митнi оформлення окремих iмпортерiв.

     Вартiсть матерiалу - ПВХ порошку з добавками становить приблизно 70% вартостi профiлю. Досить важливим є те, що вартiсть ПВХ безпосередньо залежить вiд цiни на нафту.

     Окремо зазначимо, що вiдповiдно до статтi 259 Митного кодексу України для цiлей визначення митної вартостi використовується iнформацiя, пiдготовлена у спосiб, сумiсний з принципами бухгалтерського облiку, прийнятими у вiдповiднiй країнi i доцiльними для певного методу визначення митної вартостi.

     Вищенаведену iнформацiю надано для використання при здiйсненнi контролю за визначенням митної вартостi та дотримання вимог статтi 265 Митного кодексу України.

     Додаток: копiя листа ТОВ "Науково технiчним центром "ВНДI Хiмпроект" вiд 20.04.06 N 40272 на 1 арк.

Начальник Управлiння митної вартостi I. Г. Ляденко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.