ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ХАРКIВСЬКА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
м. Харкiв

31 травня 2006 р. N 373


Про затвердження Порядку дiй пiдроздiлiв Харкiвської митницi при проведеннi модифiкацiї електронних копiй документiв контролю доставки товарiв та вантажних митних декларацiй

     З метою визначення порядку дiй пiдроздiлiв митного оформлення при необхiдностi проведення модифiкацiї електронних копiй документiв контролю доставки товарiв та вантажних митних декларацiй у вiдповiдностi до вимог листа Держмитслужби України вiд 04.10.04 N 25/7-9-19/12028-ЕП "Щодо електронних копiй ДКД" та з метою приведення у вiдповiднiсть до вимог наказу Державної митної служби України вiд 27.04.06 N 341 "Про внесення змiн до наказу Держмитслужби України вiд 10.12.01 N 800" наказую:

     1. Затвердити Порядок дiй пiдроздiлiв Харкiвської митницi при проведеннi модифiкацiї електронних копiй документiв контролю доставки товарiв та вантажних митних декларацiй (додається).

     2. Вважати таким, що втратив чиннiсть, наказ Схiдної регiональної митницi вiд 01.11.04 N 839 "Про затвердження Порядку дiй пiдроздiлiв Схiдної регiональної митницi при проведеннi модифiкацiї електронних копiй документiв контролю доставки товарiв та вантажних митних декларацiй".

     3. Начальнику загального вiддiлу Єльнiковiй О.П. довести наказ згiдно з розрахунком розсилки.

     4. Вiдповiдальнiсть за виконання наказу покласти на начальникiв вiдповiдних пiдроздiлiв митницi.

     Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

В.о. начальника митницi С.М.Ужвак

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказ Харкiвської митницi
вiд 31 травня 2006 р. N 373

Порядок
взаємодiї пiдроздiлiв Харкiвської митницi при проведеннi модифiкацiї електронних копiй документiв контролю доставки товарiв та вантажних митних декларацiй

Загальнi положення

     Цей Порядок розроблений з урахуванням вимог наказу Держмитслужби України вiд 10.12.01 N 800 "Про затвердження Положення про порядок скасування iнформацiї з контролю за доставкою вантажiв, модифiкацiї й анулювання електронної копiї вантажної митної декларацiї в центральнiй базi даних Держмитслужби України" iз змiнами i доповненнями, внесеними наказами Державної митної служби України вiд 08.11.05 N 1083, вiд 27.04.06 N 341.

     1.1 Випадки, в яких можливе проведення модифiкацiї електронних копiй документiв контролю доставки товарiв (далi - ДКД) та вантажних митних декларацiй (далi - ВМД).

     Можливiсть проведення модифiкацiї електронних копiй ДКД може розглядатись у випадках допущення технiчних помилок при їх заповненнi, з метою приведення електронних копiй цих документiв у вiдповiднiсть оригiнальним примiрникам, якщо данi змiни та доповнення суттєво не впливають на:

     - iстотнi характеристики товарiв i транспортних засобiв;

     - вiдомостi щодо осiб, якi заявленi в митнiй декларацiї або iншому документi контролю доставки;

     - заходи тарифного та нетарифного регулювання;

     - не мають в собi ознак порушень митних правил, передбачених Митним кодексом України.

     1.2 Пiдстави проведення модифiкацiї електронних копiй ДКД товарiв та ВМД.

     Модифiкацiя електронних копiй ДКД, за якими здiйснюється контроль доставки товарiв за допомогою наявних програмно-iнформацiйних комплексiв з контролю за доставкою товарiв, проводиться на пiдставi:

     - обґрунтованого звернення одержувача, вiдправника товарiв або уповноваженої ним особи;

     - письмового подання начальника пiдроздiлу митного органу;

     - звернення iншого митного органу за пiдписом начальника митного органу або уповноваженої ним особи.

     Рiшення щодо необхiдностi модифiкацiї електронних копiї ВМД, за якими не здiйснюється контроль за доставкою товарiв, приймається за поданням керiвництва оперативного пiдроздiлу Харкiвської митницi, який проводив оформлення ВМД, за погодженням з керiвництвом ВКПТ.

2. Порядок дiй при проведеннi модифiкацiї електронних копiй ДКД товарiв та ВМД

     2.1 Звернення одержувача, вiдправника товарiв (уповноваженої ним особи); письмове подання начальника пiдроздiлу митного органу або звернення iншого митного органу (далi - Звернення) щодо проведення модифiкацiї електронних копiй ДКД (крiм попереднього повiдомлення - далi ПП) товарiв та ВМД загальний вiддiл (далi - ЗВ) передає заступнику начальника митницi, курируючому вiдповiдний пiдроздiл митного оформлення, на розгляд. Звернення щодо проведення модифiкацiї електронних копiй ПП загальний вiддiл передає на розгляд начальнику митницi.

     2.2 Згiдно з накладеною резолюцiєю Звернення та пакет документiв передається ЗВ до пiдроздiлу, де проводилось митне оформлення ДКД або ВМД.

     2.3 Начальник пiдроздiлу митного оформлення в день отримання розглядає пакет документiв з метою надання висновкiв щодо можливостi проведення модифiкацiї електронних копiй ДКД товарiв та ВМД. Забезпечує пiдготовку супроводжувального листа на проведення модифiкацiї електронної копiї ДКД або ВМД (далi - Супроводжувальний лист), в якому зазначає висновки та пропозицiї щодо можливостi (неможливостi) проведення модифiкацiї.

     2.4 Пакет документiв направляється через ЗВ Харкiвської митницi до пiдроздiлiв, зазначених в Супроводжувальному листi для надання пропозицiй вiдповiдно до пункту 2.5.

     2.5 Начальники визначених в Супроводжувальному листi пiдроздiлiв в день отримання надають пропозицiї щодо можливостi (неможливостi) проведення модифiкацiї електронної копiї ДКД або ВМД вiдповiдним записом на Супроводжувальному листi: "Вважаю за можливе (за яких обставин, або "неможливе" - за яких причин) проведення модифiкацiї електронної копiї ДКД N... (ВМД N...)" та повертає його до ЗВ.

     2.6 ЗВ надає начальнику митницi (у випадку модифiкацiї ПП) або заступнику начальника митницi, курируючого вiдповiдний пiдроздiл митного оформлення, для винесення на Супроводжувальному листi остаточної резолюцiї щодо модифiкацiї електронної копiї ДКД (ВМД), пiсля чого ЗВ передає для модифiкацiї пакет документiв пiдроздiлам у такiй послiдовностi: ВКПТ, ВIР та МС, ВКПТ.

     2.7 Процедура модифiкацiї електронних копiй ДКД здiйснюється згiдно з порядком, визначеним наказом Держмитслужби України вiд 10.12.2001 N 800 "Про затвердження Положення про порядок скасування iнформацiї з контролю за доставкою вантажiв, модифiкацiї й анулювання електронної копiї вантажної митної декларацiї в центральнiй базi даних Держмитслужби України". Пiсля проведення модифiкацiї у ВКПТ Супроводжувальний лист з пакетом документiв передається ЗВ до оперативного пiдроздiлу, в якому проводилось митне оформлення.

     2.8 У випадку вiдмови в модифiкацiї електронної копiї ДКД (ВМД) Супроводжувальний лист з пакетом документiв також передається ЗВ до оперативного пiдроздiлу, в якому проводилось митне оформлення, керiвник якого готує письмову обґрунтовану вiдповiдь заявниковi.

Начальник ВКПТ Гой О.М.

 

Додаток
до "Порядку дiй пiдроздiлiв Харкiвської митницi при проведеннi модифiкацiї електронних копiй документiв контролю доставки товарiв та вантажних митних декларацiй вантажної митної декларацiї"
Начальнику Харкiвської митницi

Супроводжувальний лист
на проведення модифiкацiї електронної копiї ДКД (ВМД)

 
 
 
Додаток на ________ арк.
Начальник     "__" _____________ 200_р.
(пiдроздiл) (пiдпис)
Пропозицiї щодо можливостi модифiкацiї електронної копiї ДКД(ВМД) Остаточне рiшення начальника митницi
Начальникам ВКПТ, ВIР та МС, оперативного пiдроздiлу (ВМО N ___) модифiкацiю електронної копiї
ДКД (ВМД) N ______ вiд "__" _____________ 200_р.
дозволяю (не дозволяю) _____ "__" _____________ 200_р.
Начальник (заступник начальника) митницi (пiдпис)
ВКПТ ВКПТ
   
   
   
  "__"_______200_р.
  "__"_______200_р.
Начальник ВКПТ (пiдпис) Начальник ВКПТ (пiдпис)
ВIР та МС ВIР та МС
   
   
   
  "__"_______200_р.
  "__"_______200_р.
Начальник ВIР та МС (пiдпис) Начальник ВIР та МС (пiдпис)
ВМП ВКПТ
   
   
   
  "__"_______200_р.
  "__"_______200_р.
Начальник ВМП (пiдпис) Начальник ВКПТ (пiдпис)
ВОРтаПСО
 
  "__"_______200_р.
Начальник ВОРтаПСО (пiдпис)
 
(пiдроздiл, де вiдбувалось митне оформлення)
ДКД (ВМД) N____ вiд "__" ______200_р.
 
  "__"_______200_р.
Начальник   (пiдпис)
(пiдроздiл)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.