ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

16.06.2006 р. N 11/1-16/6590-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     Iнформуємо, що 15 червня 2006 року, вiдповiдно до положень Меморандуму про спiвпрацю мiж Державною митною службою України та Радою з питань зовнiшньоекономiчної дiяльностi при Кабiнетi Мiнiстрiв України, пiдписано Протокол про спiвпрацю мiж Державною митною службою України та учасниками ринку iмпорту побутової технiки, який набирає чинностi з 1 липня 2006 року.

     Додаток: копiя Протоколу про спiвпрацю (без пiдписiв) на 2 арк.

Голова служби О.Б.Єгоров

 

ПРОТОКОЛ

про спiвпрацю мiж Державною митною службою України та учасниками ринку iмпорту побутової технiки в Україну

15 червня 2006 року

м. Київ

     Державна митна служба України в особi Голови Служби Єгорова Олександра Борисовича та учасники ринку iмпорту побутової технiки в Україну (за списком) в присутностi Голови Ради з питань зовнiшньоекономiчної дiяльностi при Кабiнетi Мiнiстрiв України (далi - Рада) Татарiнцевої Лариси Анатолiївни, визначаючи необхiднiсть повного подолання тiньових механiзмiв ввезення в Україну побутової технiки домовились про наступне.

     1. Учасники ринку iмпорту побутової технiки зобов'язуються через Раду щоквартально, починаючи з дати пiдписання цього Протоколу, до 25 числа мiсяця, що передує наступному кварталу, подавати Державнiй митнiй службi України iнформацiю щодо вартостi побутової технiки у виглядi додатку до Протоколу. У разi неподання зазначеної iнформацiї дiя попереднього додатку до Протоколу продовжується на наступний квартал.

     2. Учасники ринку iмпорту побутової технiки, що пiдписали цей Протокол, зобов'язуються заявляти митну вартiсть побутової технiки при її увезеннi в Україну, не нижче рiвнiв вартостi побутової технiки, що вiдповiдають iнформацiї, наданiй згiдно з пунктом 1 Протоколу, та сплачувати встановленi законодавством податки i збори у повному обсязi та виключно у грошовiй формi.

     3. Державна митна служба України забезпечує однаковi умови сплати податкiв i зборiв виключно в грошовiй формi при митному оформленнi товарiв, вказаних у додатку до Протоколу для всiх учасникiв ринку iмпорту побутової технiки, незалежно вiд їх участi у цьому Протоколi.

     4. Державна митна служба України, у випадках декларування iншими учасниками ринку побутової технiки при ввезенi в Україну за вартiстю нижче наданої згiдно з пунктом 1 цього Протоколу, залучатиме учасникiв ринку Технiки, що пiдписали цей Протокол, в якостi консультантiв з питань цiноутворення на ринку побутової технiки.

     5. В разi вiдповiдностi пiдприємств, якi пiдписали цей Протокол, Критерiям, визначеним Держмитслужбою України, митнi органи забезпечуватимуть таким пiдприємствам режим сприяння при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення, а пiдприємства-учасники Протоколу забезпечують доступ посадових осiб митних органiв до перевiрки фiнансових i банкiвських документiв, пов'язаних iз здiйсненням зовнiшньоекономiчних операцiй на весь час одержання ними режиму сприяння.

     6. Державна митна служба України та учасники ринку побутової технiки в Українi, для забезпечення конкурентноздатностi iмпортованих офiцiйно та вироблених українськими пiдприємствами товарiв, зобов'язуються вживати спiльнi та взаємно погодженi заходи щодо унеможливлення контрабандного або з порушенням митних правил i процедур, встановлених законодавством, ввезення на митну територiю України побутової технiки.

     7. Рада з питань зовнiшньоекономiчної дiяльностi при Кабiнетi Мiнiстрiв України здiйснює координацiю зусиль учасникiв Протоколу, забезпечує в рамках чинного законодавства баланс iнтересiв держави та суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi.

     Цей Протокол набирає чинностi з 1 липня 2006 року.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.