МIНIСТЕРСТВО ВНУТРIШНIХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 27 червня 2006 року N 613


Про внесення змiн та доповнень до Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
20 липня 2006 р. за N 858/12732


     На виконання вимог Закону України "Про приєднання України до Європейської Угоди про мiжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажiв (ДОПНВ)" наказую:

     1. Затвердити Змiни та доповнення до Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажiв, затверджених наказом Мiнiстерства внутрiшнiх справ України вiд 26.07.2004 N 822, зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України 20 серпня 2004 року за N 1040/9639 (далi - Правила) (додаються).

     2. Начальникам ГУМВС, УМВС України в Автономнiй Республiцi Крим, в областях, мiстах Києвi та Севастополi забезпечити вивчення та реалiзацiю вимог даного наказу в пiдпорядкованих пiдроздiлах.

     3. ДДАI (Коломiєць С. Г.) до 01.08.2006 забезпечити видання нової редакцiї Правил i через засоби масової iнформацiї довести їх вимоги до вiдома суб'єктiв перевезень небезпечних вантажiв.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Мiнiстра генерал-майора мiлiцiї Рудiка В. М.

     5. Наказ надiслати за належнiстю.

Мiнiстр Ю. В. Луценко
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва А. В. Дашкевич
Мiнiстр транспорту та зв'язку України В. Бондар

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства внутрiшнiх справ України
вiд 27 червня 2006 р. N 613
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
20 липня 2006 р. за N 858/12732

ЗМIНИ ТА ДОПОВНЕННЯ
до Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажiв, затверджених наказом МВС України вiд 26.07.2004 N 822

     1. Доповнити пункт 1.6 Правил термiнами такого змiсту:

     "навантажувач - будь-яке пiдприємство, що здiйснює навантаження небезпечних вантажiв у транспортний засiб чи великий контейнер;

     пакувальник - будь-яке пiдприємство, що заповнює небезпечними вантажами тару, уключаючи великогабаритну тару i контейнери середньої вантажопiдйомностi для масових вантажiв, i, у разi потреби, готує упаковку для перевезення;

     узгодження маршруту - дозвiл Державтоiнспекцiї Мiнiстерства внутрiшнiх справ України на рух транспортних засобiв конкретними вулицями та дорогами, який обумовлює недопущення проїзду через комерцiйнi або житловi райони, екологiчно чутливi райони, промисловi зони з небезпечними об'єктами або дорогами, що становлять серйозну фiзичну небезпеку для учасникiв руху; вимоги щодо руху та стоянки пiд час несприятливих погодних умов, землетрусiв, аварiй, страйкiв, громадських безпорядкiв або вiйськових дiй; обмеження на рух транспортних засобiв у певнi днi тижня або року".

     2. В абзацi 56 пункту 1.6 Правил слова i цифри "N ООН 1215" замiнити словами i цифрами "N ООН 2015".

     3. В абзацi шостому пункту 1.8 Правил слова i цифри "роздiл 9 "Перевiзнi документи", пiдпункти "а", "ґ" та "є" пункту 9.1" замiнити словами i цифрами "роздiл 9 "Перевiзнi документи", пiдпункти "а", "ґ" та "е" пункту 9.1".

     4. Пункт 2.8 Правил викласти в такiй редакцiї:

     "2.8. Рiзнi небезпечнi вантажi або небезпечнi вантажi разом з iншими вантажами можуть упаковуватися сумiсно в комбiновану тару, якщо сумiсне упаковування дозволяється вiдповiдно до положень ДОПНВ та за умови виконання пункту 4.1.10 додатка А до ДОПНВ або пiдпункту 1.1.4.2.1 b) додатка А до ДОПНВ, якщо дорожнє перевезення здiйснюється до морського або повiтряного чи пiсля них".

     5. Третє речення пункту 2.13 Правил викласти в такiй редакцiї:

     "При цьому вона повинна мати належне маркування вiдповiдно до пiдпунктiв 6.1.3.3 - 6.1.3.4 додатка А до ДОПНВ".

     6. З пункту 4.3.3 Правил виключити пiдпункт "ґ" "iншi небезпечнi речовини та вироби (клас небезпеки 9)".

     7. У пунктах 4.5.14 та 16.1 Правил слова "Мiнiстерство транспорту України" замiнити словами "Мiнiстерство транспорту та зв'язку України".

     8. Друге речення пункту 4.6.2 Правил виключити.

     9. У пiдпунктi "в" пункту 5.2 Правил слово "менше" замiнити словами "не бiльше".

     10. Пiдпункт "д" пункту 9.1 Правил викласти в такiй редакцiї:

     "узгодження маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу, видане Державтоiнспекцiєю МВС України (зразок узгодження умов та режиму дорожнього перевезення небезпечного вантажу наведений у додатку 11 до цих Правил)".

     11. Пункт 9.4 Правил викласти в такiй редакцiї:

     "9.4. У разi перевезення порожньої неочищеної тари, що мiстить залишки небезпечних вантажiв будь-якого класу, крiм класу 7, уключаючи порожнi неочищенi посудини для газiв мiсткiстю не бiльше 1000 л, залежно вiд конкретного випадку записи в транспортному документi мають включати такi слова, як "ПОРОЖНЯ ТАРА", "ПОРОЖНЯ ПОСУДИНА", "ПОРОЖНIЙ КОНТЕЙНЕР СЕРЕДНЬОЇ ВАНТАЖОПIДЙОМНОСТI ДЛЯ МАСОВИХ ВАНТАЖIВ", "ПОРОЖНЯ ВЕЛИКОГАБАРИТНА ТАРА", за якими повинна вказуватися iнформацiя, передбачена пiдпунктом "в" пункту 9.2 цих Правил. Наприклад: "ПОРОЖНЯ ТАРА, 3 (6.1)".

     У разi перевезення порожнiх неочищених засобiв утримання вантажу, крiм тари, що мiстить залишки небезпечних вантажiв будь-якого класу, крiм класу 7, а також у разi перевезення порожнiх неочищених посудин для газiв мiсткiстю понад 1000 л, залежно вiд конкретного випадку, записи в транспортному документi мають включати такi слова, як "ПОРОЖНЯ АВТОЦИСТЕРНА", "ПОРОЖНЯ ЗНIМНА ЦИСТЕРНА", "ПОРОЖНЯ ПЕРЕНОСНА ЦИСТЕРНА", "ПОРОЖНIЙ КОНТЕЙНЕР-ЦИСТЕРНА", "ПОРОЖНIЙ БАГАТОЕЛЕМЕНТНИЙ ГАЗОВИЙ КОНТЕЙНЕР", "ПОРОЖНIЙ ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСIБ-БАТАРЕЯ", "ПОРОЖНIЙ ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСIБ", "ПОРОЖНIЙ КОНТЕЙНЕР", "ПОРОЖНЯ ПОСУДИНА", за якими повиннi бути слова "останнiй вантаж". Цей запис повинен доповнюватися iнформацiєю, передбаченою пiдпунктами "а" - "г" пункту 9.2 цих Правил. Наприклад: "ПОРОЖНЯ АВТОЦИСТЕРНА, ОСТАННIЙ ВАНТАЖ: UN 1017 ХЛОР 2.3 (8)".

     12. У пунктi 9.5 Правил слова i цифри "пунктi 1.1.3.6" замiнити словами i цифрами "пiдпунктi 1.1.3.6 ДОПНВ".

     13. Назву роздiлу 10 викласти в такiй редакцiї:

     "10. Порядок узгодження маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу".

     14. Роздiл 10 викласти в такiй редакцiї:

     "10.1. Для узгодження маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу перевiзник подає до вiдповiдного пiдроздiлу Державтоiнспекцiї МВС України такi документи:

     а) заявку на узгодження маршруту перевезення небезпечних вантажiв, у якiй вказується маршрут руху, адреси i телефони вiдправника, перевiзника та одержувача небезпечного вантажу, його кiлькiсть, термiн перевезення та прiзвище уповноваженого (вiдповiдальної за перевезення особи);

     б) ДОПНВ-свiдоцтво про пiдготовку водiїв транспортних засобiв, що перевозять небезпечнi вантажi;

     в) свiдоцтво про допущення транспортних засобiв до перевезення визначених небезпечних вантажiв, якщо таке свiдоцтво передбачено вимогами пункту 9.1 цих Правил;

     г) письмовi iнструкцiї у разi аварiї чи надзвичайної ситуацiї;

     ґ) чинний договiр обов'язкового страхування вiдповiдальностi суб'єктiв перевезення небезпечних вантажiв на випадок настання негативних наслiдкiв пiд час перевезення небезпечних вантажiв;

     д) у разi перевезення небезпечних речовин або виробiв, на перевезення яких необхiдне додаткове погодження або дозвiл iнших компетентних органiв, вiдповiднi копiї цього погодження або дозволу.

     10.2. Пiдроздiлу Державтоiнспекцiї МВС України забороняється вимагати вiд перевiзникiв iншi документи, не вказанi в цих Правилах, крiм документiв, передбачених пiдпунктом "д" пункту 10.1 Правил.

     10.3. У разi вiдповiдностi документiв, наданих перевiзником для отримання узгодження маршруту дорожнього перевезення небезпечних вантажiв, вимогам цих Правил та внесення перевiзником плати за оформлення узгодження пiдроздiл Державтоiнспекцiї МВС України видає узгодження (обґрунтовану вiдмову) у строк не пiзнiше нiж п'ять робочих днiв з дати надходження вiд перевiзника заяви та документiв, що додаються до заяви.

     10.4. Узгодження маршруту дорожнього перевезення небезпечних вантажiв видається на три мiсяцi. Термiн дiї узгодження маршруту дорожнього перевезення небезпечних вантажiв обмежується, якщо термiни дiї свiдоцтва про допущення транспортних засобiв до перевезення визначених небезпечних вантажiв, чинного договору обов'язкового страхування вiдповiдальностi суб'єктiв перевезення небезпечних вантажiв на випадок настання негативних наслiдкiв пiд час перевезення небезпечних вантажiв чи ДОПНВ-свiдоцтва про пiдготовку водiїв транспортних засобiв, що перевозять небезпечнi вантажi, закiнчується ранiше нiж за три мiсяцi з моменту видачi узгодження. У цьому разi термiн дiї узгодження не повинен перевищувати термiни дiї свiдоцтва про допущення транспортних засобiв до перевезення визначених небезпечних вантажiв, чинного договору обов'язкового страхування вiдповiдальностi суб'єктiв перевезення небезпечних вантажiв у разi настання негативних наслiдкiв пiд час перевезення небезпечних вантажiв та ДОПНВ-свiдоцтва про пiдготовку водiїв транспортних засобiв, що перевозять небезпечнi вантажi.

     10.5. Якщо на маршрутi перевезення небезпечних вантажiв виникає пiдвищена небезпека для учасникiв дорожнього руху (несприятливi погоднi умови, землетруси, дорожньо-транспортнi пригоди, техногеннi аварiї, страйки, громадськi заворушення або iншi надзвичайнi подiї), працiвниками Державтоiнспекцiї МВС України на мiсцях можуть уноситися змiни до маршруту руху з обов'язковим зазначенням дати внесення змiн, дiлянки, виключеної з маршруту, дiлянки, якою рух дозволено, термiну дiї змiн, посади та прiзвища уповноваженого працiвника Державтоiнспекцiї МВС України, який внiс змiни, та його особистого пiдпису, скрiпленого печаткою. Державтоiнспекцiя МВС України при внесеннi змiн до маршруту руху iнформує перевiзника про причини цих рiшень.

     10.6. Пiдроздiли Державтоiнспекцiї МВС України ведуть електронний облiк (базу) виданих узгоджень маршрутiв дорожнього перевезення небезпечних вантажiв, ДОПНВ-свiдоцтв про пiдготовку водiїв транспортних засобiв, що перевозять небезпечнi вантажi, свiдоцтв про допущення транспортних засобiв до перевезення визначених небезпечних вантажiв та базових, укомплектованих та доукомплектованих транспортних засобiв (EX/II, EX/III, FL, OX, AT)".

     10.7. Порядок оформлення узгодження маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу такий:

     10.7.1. Узгодження маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу складається за iнформацiєю, наданою в установленому порядку перевiзником небезпечного вантажу.

     10.7.2. У графi "Чиннiсть" лiтерами зазначається кiнцевий термiн дiї узгодження маршруту дорожнього перевезення небезпечних вантажiв.

     10.7.3. У графi 1 указується маршрут перевезення небезпечних вантажiв. Маршрут перевезення складається так, щоб по можливостi виключати проїзд транспортних засобiв з небезпечними вантажами через комерцiйнi або житловi райони, екологiчно чутливi райони, промисловi зони з небезпечними об'єктами або дорогами, якi становлять iстотну фiзичну небезпеку.

     10.7.4. У графi 2 вказується вiдповiдне вiдвантажувальне найменування небезпечного вантажу, на перевезення якого видається узгодження маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу, визначене вiдповiдно до пункту 3.1.2 додатка А до ДОПНВ i, у разi необхiдностi, доповнене технiчною, хiмiчною або бiологiчною назвою.

     10.7.5. У графi 3 зазначаються марка та номерний знак транспортних засобiв, що перевозять небезпечнi вантажi.

     10.7.6. У графi 4 вказується клас небезпечного вантажу, що перевозиться. У разi небезпечних вантажiв 1-го класу зазначаються номер пiдкласу та група сумiсностi.

     10.7.7. У графi 5 зазначається iдентифiкацiйний номер небезпеки, указаний для небезпечних вантажiв, що перевозяться, у перелiку небезпечних вантажiв, наведеному в таблицi А глави 3.2 додатка А ДОПНВ (ECE/TRANS/175 (Vol. I). Графа залишається незаповненою, якщо для небезпечного вантажу iдентифiкацiйний номер небезпеки в перелiку небезпечних вантажiв, наведеному у таблицi А глави 3.2 додатка А ДОПНВ (ECE/TRANS/175 (Vol. I), не вказано.

     10.7.8. У графi 6 указується номер ООН небезпечного вантажу.

     10.7.9. У графi 7 указується загальна кiлькiсть небезпечних вантажiв, що перевозяться (об'єм, маса брутто чи маса нетто залежно вiд конкретного випадку).

     10.7.10. У графi 8 указуються особливi умови перевезення небезпечного вантажу: обмеження максимальної швидкостi пiд час перевезення, заборони щодо руху вночi, а також iншi умови, що можуть пiдвищити рiвень безпеки перевезень. Додатковi умови визначаються для конкретного перевезення та залежать вiд ступеня небезпеки вантажiв, що перевозяться, їх кiлькостi, технiчного стану транспортних засобiв, маршруту перевезення тощо.

     10.7.11. У графах 9, 10 та 11 вiдповiдно вказуються найменування перевiзника, вантажовiдправника та вантажоодержувача, а також їх мiсцезнаходження та номери контактних телефонiв.

     10.7.12. Якщо рух за вказаним у графi 1 (узгодження маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу) маршрутом неможливий, у графi 12 вказуються змiни маршруту руху.

     10.7.13. Узгодження маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу в обов'язковому порядку пiдписується посадовою особою перевiзника, вiдповiдальною за перевезення небезпечних вантажiв, та водiями, що здiйснюють перевезення".

     15. Пiдпункт "а" пункту 11.2 Правил викласти в такiй редакцiї:

     "документи водiя та на транспортний засiб не вiдповiдають вимогам цих Правил. У встановлених випадках вiдсутнi такi документи: свiдоцтво про допущення транспортних засобiв до перевезення визначених небезпечних вантажiв; ДОПНВ-свiдоцтво про пiдготовку водiїв транспортних засобiв, що перевозять небезпечнi вантажi; узгодження маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу, видане Державтоiнспекцiєю МВС України".

     16. Пункт 12.1 Правил доповнити реченням такого змiсту:

     "Iнформацiйнi таблицi небезпечного вантажу повиннi вiдповiдати вимогам ДСТУ 3689-98 "Дорожнiй транспорт. Знаки розпiзнавальнi транспортних засобiв. Загальнi технiчнi умови".

     17. Пункт 15.2.3 Правил викласти в такiй редакцiї:

     "15.2.3. Якщо пiд час перевезення виявленi порушення вимог цих Правил, якi ставлять пiд загрозу безпеку перевезення, транспортування вантажу припиняється. Перевезення може бути продовжено тiльки пiсля усунення порушень та приведення вантажу у вiдповiднiсть до встановлених вимог".

     18. Пункт 16.1 Правил викласти в такiй редакцiї:

     "16.1. Контроль за дотриманням вимог, що стосуються дорожнього перевезення небезпечних вантажiв, покладається на пiдроздiли Державтоiнспекцiї МВС України, а в пунктах пропуску через державний кордон - на державне пiдприємство "Служба мiжнародних автомобiльних перевезень" Мiнiстерства транспорту та зв'язку України (далi - СМАП)".

     19. Пункт 16.7 Правил викласти в такiй редакцiї:

     "16.7. З метою попередження виникнення надзвичайних ситуацiй та пiдвищення безпеки учасникiв дорожнього руху пiд час дорожнього перевезення небезпечних вантажiв транспортний засiб, на якому були виявленi порушення, зберiгається за межами проїзної частини. У разi неможливостi його евакуювати вживаються заходи щодо огородження мiсця стоянки та забезпечення безпеки дорожнього руху. Подальший рух дозволяється тiльки пiсля усунення виявлених недолiкiв та отримання узгодження маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу Державтоiнспекцiї МВС України".

     20. Пункти 16.8 та 16.11 Правил виключити.

     21. Пункти 16.9, 16.10, 16.12 Правил вважати вiдповiдно пунктами 16.8, 16.9, 16.10.

     22. Пункти 16.9 та 16.10 Правил викласти в такiй редакцiї:

     "16.9. У разi виявлення порушень, що можуть призвести до руйнування або пошкодження дорiг та вулиць, споруд на них, транспортних засобiв або створити небезпеку для життя i здоров'я людей чи настання iнших тяжких наслiдкiв та повторних порушень, що були допущенi суб'єктом перевезення небезпечних вантажiв, адмiнiстрацiя якого розташована на територiї iншої держави - учасницi ДОПНВ, Державтоiнспекцiя МВС України повинна повiдомити про цi порушення компетентнi органи держави, на територiї якої розташована адмiнiстрацiя цього суб'єкта перевезень небезпечних вантажiв, з метою вжиття вiдповiдних заходiв стосовно порушника (порушникiв).

     16.10. У пунктах пропуску через державний кордон України на державне пiдприємство СМАП покладається iнформування перевiзникiв з питань органiзацiї перевезень небезпечних вантажiв в Українi, ведення облiку виявлених порушень чинного законодавства України, надання iнформацiї про виявленi порушення Державтоiнспекцiї МВС України та iншим компетентним органам".

     23. Додаток 3 викласти в новiй редакцiї, що додається.

     24. У додатку 11 слова "умов та режиму перевезення небезпечного вантажу дозвiл N" замiнити словами "маршрут дорожнього перевезення небезпечного вантажу N".

     25. Додаток 15 до пунктiв 1.7, 2.2, 3.7, 9.2, 10.6.7, 12.2, 12.3, 12.4, 12.12, 15.1.1 Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажiв виключити.

     26. У пiдпунктi "б" пункту 1.7 слова i цифри "додатку 15 до цих Правил" замiнити словами i цифрами "перелiку небезпечних вантажiв, наведеному в таблицi А глави 3.2 додатка А ДОПНВ (ECE/TRANS/175 (Vol. I)".

     27. У пунктi 2.2 слова i цифри "додатком 15 до цих Правил" замiнити словами i цифрами "перелiком небезпечних вантажiв, наведеним в таблицi А глави 3.2 додатка А ДОПНВ (ECE/TRANS/175 (Vol. I)".

     28. У пунктi 3.7 слова i цифри "додатку 15 до цих Правил" замiнити словами i цифрами "перелiку небезпечних вантажiв, наведеному в таблицi А глави 3.2 додатка А ДОПНВ (ECE/TRANS/175 (Vol. I)".

     29. У пiдпунктi "в" пункту 9.2 слова i цифри "додатку 15 до цих Правил" замiнити словами i цифрами "перелiку небезпечних вантажiв, наведеному в таблицi А глави 3.2 додатка А ДОПНВ (ECE/TRANS/175 (Vol. I)".

     30. У пунктi 12.2 слова i цифри "додатку 15 до цих Правил" замiнити словами i цифрами "перелiку небезпечних вантажiв, наведеному в таблицi А глави 3.2 додатка А ДОПНВ (ECE/TRANS/175 (Vol. I)".

     31. У пунктi 12.3 слова i цифри "додатку 15 до цих Правил" замiнити словами i цифрами "перелiку небезпечних вантажiв, наведеному в таблицi А глави 3.2 додатка А ДОПНВ (ECE/TRANS/175 (Vol. I)".

     32. У пунктi 12.4 слова i цифри "додатку 15 до цих Правил" замiнити словами i цифрами "перелiку небезпечних вантажiв, наведеному в таблицi А глави 3.2 додатка А ДОПНВ (ECE/TRANS/175 (Vol. I)".

     33. У пунктi 12.12 слова i цифри "додатку 15 до цих Правил" замiнити словами i цифрами "перелiку небезпечних вантажiв, наведеному в таблицi А глави 3.2 додатка А ДОПНВ (ECE/TRANS/175 (Vol. I)".

     34. У пiдпунктi "в" пункту 15.1.1 слова i цифри "додатку 15 до цих Правил" замiнити словами i цифрами "перелiку небезпечних вантажiв, наведеному в таблицi А глави 3.2 додатка А ДОПНВ (ECE/TRANS/175 (Vol. I)".

Начальник Департаменту Державтоiнспекцiї МВС України генерал-майор мiлiцiї С. Г. Коломiєць

 

Додаток 3
до пункту 3.18 Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажiв
(у редакцiї наказу Мiнiстерства внутрiшнiх справ України
вiд 22 червня 2006 р. N 613)

МАКСИМАЛЬНI КIЛЬКОСТI УМIСТУ
на внутрiшню тару та на упаковку для небезпечних вантажiв, упакованих в обмежених кiлькостях

Код Комбiнована тара1
Максимальна кiлькiсть умiсту
(маса нетто)
Внутрiшня тара на лотках, обгорнута в термоусадковий матерiал або в плiвку
Максимальна кiлькiсть умiсту
(маса нетто)
внутрiшня тара упаковка2 внутрiшня тара упаковка2
LQ0 Звiльнення вiд вимог Правил не застосовується
LQ1 120 мл   120 мл  
LQ2 1 л   1 л  
LQ31 500 мл 1 л Не дозволяється Не дозволяється
LQ4 3 л   1 л  
LQ5 5 л Без обмежень 1 л  
LQ63 5 л   1 л  
LQ73 5 л   5 л  
LQ8 3 кг   500 г  
LQ9 6 кг   3 кг  
LQ10 500 мл   500 мл  
LQ112 500 мл   500 г  
LQ12 1 кг   1 кг  
LQ13 1 л   1 л  
LQ14 25 мл   25 мл  
LQ15 100 г   100 г  
LQ16 125 мл   125 мл  
LQ17 500 мл 2 л 100 мл 2 л
LQ18 1 кг 4 кг 500 г 4 кг
LQ19 3 л   1 л  
LQ20 Зарезервовано Зарезервовано Зарезервовано Зарезервовано
LQ21 Зарезервовано Зарезервовано Зарезервовано Зарезервовано
LQ22 1 л   500 мл  
LQ23 3 кг   1 кг  
LQ24 6 кг   2 кг  
LQ254 1 кг   1 кг  
LQ264 500 мл 2 л 500 мл 2 л
LQ27 6 кг   6 кг  
LQ28 3 л   3 л  

____________
     1 Максимальна маса брутто комбiнованої тари не повинна перевищувати 30 кг, а для лоткiв, обгорнутих термоусадковим матерiалом або плiвкою, вона не повинна перевищувати 20 кг.
     2 При дотриманнi вказаних у таблицi максимальних кiлькостей умiсту небезпечнi вантажi можуть упаковуватися сумiсно з iншими виробами та речовинами за умови, що в разi витоку вони не вступлять з ними в небезпечну реакцiю.
     3 У разi перевезення однорiдних сумiшей 3-го класу небезпеки, що мiстять воду, указанi кiлькостi стосуються тiльки речовин 3-го класу небезпеки, що в них мiстяться.
     4 Коли речовини з N ООН 2315, 3151, 3152 i 3432 перевозяться в приладах, кiлькiсть небезпечного вантажу, що мiститься в одному приладi, не повинна перевищувати кiлькостi, передбаченої для внутрiшньої тари. Для упаковки приладiв не дозволяється використовувати лотки, обгорнутi термоусадковим матерiалом або плiвкою.

Начальник Департаменту Державтоiнспекцiї МВС України генерал-майор мiлiцiї С. Г. Коломiєць
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.