ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 11.09.2006 р. N 17/1154-ЕП

 

Начальникам митних органiв, спецiалiзованих митних установ i органiзацiй, начальникам служби фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi - головним бухгалтерам


     Управлiння бухгалтерського облiку та звiтностi iнформує, що згiдно з Висновком Мiнiстерства юстицiї України вiд 17.07.2006 N 12/70 з державного реєстру нормативно-правових актiв 02.08.2006 виключено наказ Мiнiстерства фiнансiв України вiд 06.04.98 N 83 "Про порядок укладення угод щодо надання послуг (виконання робiт) та придбання матерiальних цiнностей у суб'єктiв господарювання, оплата яких проводиться за рахунок бюджетних коштiв", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 20.04.98 за N 251/2691 (iз змiнами).

     Отже, видатки на оплату товарiв, робiт i послуг слiд проводити згiдно з частиною сьомою статтi 51 Бюджетного кодексу України, якою передбачено, що розпорядник бюджетних коштiв приймає рiшення про оплату товарiв, робiт та послуг пiсля їх отримання вiдповiдно до умов взятого бюджетного зобов'язання та подає доручення на здiйснення платежу органу Державного казначейства України, якщо iнше не передбачено нормативно-правовими актами.

     При цьому зазначаємо, що залишається чинним механiзм фiнансування капiтального будiвництва, передбачений Порядком державного фiнансування капiтального будiвництва, затвердженим постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.12.2001 N 1764, пунктом 19 якого, зокрема, передбачено, що замовник перераховує пiдряднику аванс, якщо це передбачено договором (контрактом). Розмiр авансу не може перевищувати 30 вiдсоткiв вартостi рiчного обсягу робiт. Пiдрядник зобов'язується використати одержаний аванс на придбання i постачання необхiдних для виконання робiт матерiалiв, конструкцiй, виробiв протягом трьох мiсяцiв пiсля одержання авансу. По закiнченнi тримiсячного термiну невикористанi суми авансу повертаються замовнику.

Начальник Управлiння бухгалтерського облiку та звiтностi - головний бухгалтер М. В. Околiта
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.