ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 23.10.2006 р. N 29/1-11.1/7196-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць, начальникам лабораторiй з експертного забезпечення митних органiв


Щодо класифiкацiї товару "вiдеокамери iз "стоп-кадром"

     З метою однозначного пiдходу до класифiкацiї товару, а саме "вiдеокамер iз "стоп-кадром" згiдно з вимогами Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (УКТЗЕД) iнформуємо про наступне.

     Пiсля проведення аналiзу iмпорту вiдеокамер встановлено, що на даний час майже всi цифровi вiдеокамери, якi поставляються на територiю України, мають функцiю "стоп-кадру". "Стоп-кадр" - це режим роботи технiчного засобу, при якому циклiчно записується один кадр, тобто в певний момент часу подається сигнал на вiдеокамеру та вона видає постiйний зафiксований в її кадровiй пам'ятi кадр.

     На практицi це виглядає наступним чином: в деяких випадках при вiдеозйомцi виникає необхiднiсть звернути увагу на будь-який окремий об'єкт, або на будь-яку подiю, випадок тощо. При наведеннi вiдеокамери на потрiбний об'єкт оператор переводить камеру в режим "стоп-кадр", звiсно якщо камера має таку функцiю (дана функцiя здiйснюється при натисканнi визначеної кнопки, а саме: повторного натискання кнопки "пуск вiдеозапису"; кнопки "фотографування", яка в режимi вiдеозапису вiдiграє роль кнопки пуску функцiї "стоп-кадр", або визначеної кнопки "стоп-кадр" тощо). При переведеннi камери в режим "стоп-кадр" камера починає циклiчно записувати тiльки один останнiй кадр. При переглядi вiдеоiнформацiї, записаної в режимi "стоп-кадр", користувач на екранi на протязi певного часу бачить фактично "фотознiмок", але швидкiсть, з якою так званий "фотознiмок" видається на екран приблизно 25 - 30 кадрiв/с.

     Враховуючи вищевикладене, митне оформлення цифрових вiдеокамер, в яких згiдно з технiчною документацiєю вiдсутня функцiя "стоп-кадр", проводити з направленням в установленому порядку зразкiв товару на експертизу до ЦМУЛДЕР.

Начальник Управлiння I. П. Рамусь
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.