ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

14.11.2006 р. N 11/3-35/12861-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць
Головi комiсiї з припинення дiяльностi юридичної особи - Департаменту iнформацiйних технологiй та митної статистики
Нiколайчуку О.О.


Щодо контролю за правильнiстю заповнення граф ВМД

     З метою посилення контролю за правильнiстю заповнення граф ВМД повiдомляємо, що з 01.12.06 запроваджується автоматизований контроль за правильнiстю заповнення окремих граф ВМД.

     Алгоритм здiйснення контролю наведено у додатку до цього листа.

     Враховуючи зазначене:

     1. Начальникам регiональних митниць, начальникам митниць взяти пiд особистий контроль перевiрку правильностi заповнення граф ВМД та їх електронних копiй;

     2. Головi комiсiї з припинення дiяльностi юридичної особи - Департаменту iнформацiйних технологiй та митної статистики з метою здiйснення жорсткого контролю за наведеним алгоритмом, внести вiдповiднi змiни до програмного забезпечення, за допомогою якого здiйснюється автоматизований контроль за правильнiстю заповнення граф ВМД при введеннi електронних копiй ВМД до ЄАIС Держмитслужби.

     Додаток: на 1 аркушi.

Заступник Голови Служби П.Пашко

 

Додаток

Алгоритм контролю за правильнiстю заповнення граф 2, 8, 15а та 17а ВМД

     Перевiрцi пiдлягають електроннi копiї ВМД, оформлених пiд час ввезення та вивезення товарiв.

     1. Вивезення

     Перевiрка здiйснюється згiдно з варiантом (а), якщо у графi 8 ВМД зазначено вiдомостi про одного суб'єкта ЗЕД (як власника, так i безпосереднього одержувача товару).

     Якщо у графi 8 ВМД зазначено вiдомостi про двох суб'єктiв ЗЕД (на лицьовiй сторонi ВМД - власника товару; на зворотному боцi ВМД - одержувача товару), перевiрка здiйснюється згiдно з варiантом (б).

     Пiд час перевiрки здiйснюється зiставлення цифрового коду країни, зазначеного у графi 17а "Код країни призначення", з лiтерним кодом країни (альфа-2) зазначеним:

     а. у вiдомостях про суб'єкта ЗЕД;

     б. у вiдомостях про безпосереднього одержувача товару, зазначених на зворотнiй сторонi ВМД.

     2. Ввезення

     Перевiрка здiйснюється згiдно з варiантом (а), якщо у графi 2 ВМД зазначено вiдомостi про одного суб'єкта ЗЕД (як власника, так i безпосереднього вiдправника товару).

     Якщо у графi 2 ВМД зазначено вiдомостi про двох суб'єктiв ЗЕД (на лицьовiй сторонi ВМД - власника товару; на зворотному боцi ВМД - вiдправника товару), перевiрка здiйснюється згiдно з варiантом (б).

     Пiд час перевiрки здiйснюється зiставлення цифрового коду країни, зазначеного у графi 15а "Код країни вiдправлення", з лiтерним кодом країни (альфа-2) зазначеним:

     а. у вiдомостях про суб'єкта ЗЕД;

     б. у вiдомостях про вiдправника товару, зазначених на зворотнiй сторонi ВМД.

     Коли цифровий код країни спiвпадає з лiтерним кодом країни (альфа-2) електронна копiя ВМД приймається до ЄАIС Держмитслужби, в iншому випадку електронна копiя ВМД повертається до митницi для внесення вiдповiдних виправлень.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.