Документ скасований: Лист НБУ № 40-0006/64382 від 10.12.2019

НАЦIОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ

01.06.2007 N 13-123/2028-5674

 

Першому заступнику Голови Державної митної служби України
Черкаському Р.А.


Про перемiщення через митний кордон валютних цiнностей фiзичними особами, якi виїжджають у службових справах

Шановний Руслане Анатолiйовичу!

     Нацiональний банк України розглянув лист Державної митної служби України щодо суми iноземної валюти, яку дозволяється вивозити громадянам за межi митної територiї України без наявностi iндивiдуальної лiцензiї Нацiонального банку України (далi - iндивiдуальна лiцензiя), i повiдомляє.

     Загальний порядок вивезення фiзичними особами за межi України iноземної валюти визначений 1.2 глави 1 роздiлу III Iнструкцiї про перемiщення валюти України, iноземної валюти, банкiвських металiв, платiжних документiв, iнших банкiвських документiв i платiжних карток через митний кордон України1 (далi - Iнструкцiя), тобто фiзичним особам дозволяється вивозити iноземну валюту та/або чеки та/або картки Visa Travel Money в сумi, що не перевищує еквiвалент 10000 дол. США в iноземнiй валютi.

     Крiм цього пунктом 1.1 глави 1 роздiлу III Iнструкцiї фiзичним особам - нерезидентам, а також фiзичним особам - резидентам, дозволено вивозити iноземну валюту, що була ними ввезена в Україну на законних пiдставах (за наявностi декларацiї на її увезення).

     Виходячи з викладеного вважаємо, що фiзичнi особи (резиденти, нерезиденти) мають право вивозити за межi України iноземну валюту, що була ними ввезена ранiше в Україну на законних пiдставах, а також iноземну валюту у сумi, що не перевищує встановленi пунктом 1.2 глави 1 роздiлу III Iнструкцiї норми, без наявностi iндивiдуальної лiцензiї Нацiонального банку України.

     В усiх Iнших випадках перевищення вищезазначених норм вивезення за межi України фiзичними особами iноземної валюти потребує наявностi iндивiдуальної лiцензiї Нацiонального банку України.

З повагою
В.о. Голови
А.В. Шаповалов

______________
     1 Затверджена постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 12.07.2000 N 283 i зареєстрована в Мiнiстерствi юстицiї України 28.07.2000 за N 452/4673.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.