КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 8 серпня 2007 р. N 1028


Про внесення змiн до Положення про порядок надання суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Положення про порядок надання суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 8 червня 1998 р. N 838 (Офiцiйний вiсник України, 1998 р., N 23, ст. 839; 2002 р., N 42, ст. 1934; 2003 р., N 18-19, ст. 841, N 34, ст. 1827; 2006 р., N 22, ст. 1609; 2007 р., N 33, ст. 1338), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 21

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 8 серпня 2007 р. N 1028

ЗМIНИ,
що вносяться до Положення про порядок надання суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi повноважень на право здiйснення експорту, iмпорту товарiв вiйськового призначення та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю

     1. Абзаци четвертий та сьомий пункту 4 викласти у такiй редакцiї:

     "iмпорт та тимчасове ввезення, вивезення запасних частин i технологiй для ремонту (продовження термiну експлуатацiї) чи модернiзацiї виробiв вiйськового призначення пiдприємствами (установами, органiзацiями), якi є розробниками або виробниками таких товарiв, а також iмпорт запасних частин i технологiй для виробництва товарiв вiйськового призначення пiдприємствами (установами, органiзацiями), якi є виробниками таких товарiв.";

     "експорту навчального i допомiжного спецiалiзованого обладнання та приладдя, запасних частин i технологiй до виробiв вiйськового призначення, ранiше поставлених пiдприємствами (установами, органiзацiями) України iноземному споживачу, а також послуг, пов'язаних iз здiйсненням авторського, технiчного (гарантiйного) нагляду, з їх технiчним обслуговуванням, ремонтом (продовженням термiну експлуатацiї), випробуваннями тощо, якщо вони здiйснюються суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi, який був розробником, виробником або постачальником таких виробiв.".

     2. У назвi роздiлу "Порядок надання та продовження термiну дiї повноважень" слова "та продовження термiну дiї" виключити.

     3. У пунктi 6:

     в абзацi першому слова "(продовження термiну дiї)" виключити;

     в абзацi третьому слова "або продовження термiну їх дiї" виключити;

     в абзацi четвертому слова "(у разi подання заяви на продовження термiну дiї повноважень довiдки надаються за кожний рiк дiї повноважень)" виключити;

     примiтку до пункту виключити.

     4. В абзацi першому пункту 7 слова "(продовження термiну дiї)" виключити.

     5. У пунктi 8 слова "(продовження термiну дiї)" виключити.

     6. У пунктi 9:

     у першому реченнi абзацу першого слова "(продовження термiну дiї)" виключити;

     в абзацi другому слова "чи продовження термiну їх дiї" виключити.

     7. У пунктi 10:

     в абзацi першому слова "(продовження термiну дiї)" виключити;

     абзац другий виключити.

     8. Пункт 11 викласти у такiй редакцiї:

     "11. Проект вiдповiдної постанови узгоджується в установленому порядку Держекспортконтролем з Мiнпромполiтики, Мiнекономiки, Мiнфiном, Мiноборони, МЗС, СБУ, Службою зовнiшньої розвiдки, iншими центральними органами виконавчої влади i Державною компанiєю "Укрспецекспорт", а також надсилається на розгляд Мiжвiдомчої комiсiї з полiтики вiйськово-технiчного спiвробiтництва та експортного контролю.

     Узгоджений проект постанови разом з витягом з рiшення зазначеної Комiсiї надсилається в установленому порядку Держекспортконтролем Кабiнетовi Мiнiстрiв України.

     У разi неприйняття Кабiнетом Мiнiстрiв України постанови про надання суб'єкту зовнiшньоекономiчної дiяльностi повноважень повторний розгляд його заяви можливий не ранiше нiж через рiк, якщо iнше не передбачено Кабiнетом Мiнiстрiв України.";

     9. У пунктi 12:

     абзац перший виключити;

     в абзацах другому та четвертому слова "(продовження термiну дiї)" виключити.

     10. Пункти 13 та 14 викласти у такiй редакцiї:

     "13. Вимоги пунктiв 6-11 та абзацiв другого-четвертого пункту 12 цього Положення не поширюються на випадки надання суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi повноважень на право здiйснення експорту продукцiї власного виробництва та iмпорту продукцiї для власного виробництва у рамках виконання мiжнародних договорiв про вiйськово-технiчне спiвробiтництво, виробничу або науково-технiчну кооперацiю в галузi вiйськово-технiчного спiвробiтництва, а також державного оборонного замовлення.

     Надання суб'єкту зовнiшньоекономiчної дiяльностi повноважень на право здiйснення експорту продукцiї власного виробництва та iмпорту продукцiї для власного виробництва у рамках виконання мiжнародних договорiв про вiйськово-технiчне спiвробiтництво, виробничу або науково-технiчну кооперацiю в галузi вiйськово-технiчного спiвробiтництва, а також в рамках виконання державного оборонного замовлення здiйснюється за умови реєстрацiї такого суб'єкта в Держекспортконтролi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв та за наявностi у нього атестованої системи внутрiшньофiрмового експортного контролю, створеної суб'єктом здiйснення мiжнародних передач товарiв.

     Мiнiстерство, iнший центральний орган виконавчої влади, вiдповiдальний за виконання конкретного мiжнародного договору чи державного оборонного замовлення, з метою надання суб'єкту зовнiшньоекономiчної дiяльностi вiдповiдних повноважень готує проект акта Кабiнету Мiнiстрiв України, до якого додаються перелiк категорiй товарiв i список суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi - виконавцiв робiт у рамках мiжнародного договору чи виконавцiв державного оборонного замовлення, який узгоджується в установленому порядку з Мiнекономiки, Мiноборони, Держекспортконтролем, МЗС, СБУ, Службою зовнiшньої розвiдки, Нацiональним космiчним агентством, iншими центральними органами виконавчої влади, розглядається в установленому порядку на засiданнi Мiжвiдомчої комiсiї з полiтики вiйськово-технiчного спiвробiтництва та експортного контролю i подається на розгляд Кабiнету Мiнiстрiв України.

     Для пiдтвердження факту реєстрацiї суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Держекспортконтролi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв та наявностi у нього атестованої системи внутрiшньофiрмового експортного контролю, створеної суб'єктом здiйснення мiжнародних передач товарiв, такий суб'єкт подає мiнiстерству, iншому центральному органу виконавчої влади, вiдповiдальному за виконання конкретного мiжнародного договору чи державного оборонного замовлення, завiренi в установленому порядку копiї посвiдчення про реєстрацiю в Держекспортконтролi як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв та свiдоцтва про державну атестацiю системи внутрiшньофiрмового експортного контролю, створеної суб'єктом здiйснення мiжнародних передач товарiв.

     14. Термiн дiї повноважень, крiм випадкiв, передбачених пунктом 2 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 9 жовтня 1996 р. N 1247 "Питання Державної компанiї з експорту та iмпорту продукцiї i послуг вiйськового та спецiального призначення" та пунктом 13 цього Положення, встановлюється Кабiнетом Мiнiстрiв України на перiод до трьох рокiв. Термiн дiї повноважень, визначених Кабiнетом Мiнiстрiв України, подовжується автоматично на наступнi три роки, якщо Держекспортконтроль чи iншi центральнi органи виконавчої влади не подадуть Кабiнетовi Мiнiстрiв України мотивоване клопотання про припинення таких повноважень.

     Термiн дiї повноважень у випадках, передбачених пунктом 13 цього Положення, встановлюється Кабiнетом Мiнiстрiв України вiдповiдно до мiжнародних договорiв України або на перiод виконання державного оборонного замовлення.".

     11. Пункт 16 доповнити абзацами такого змiсту:

     "скасування рiшення про реєстрацiю суб'єкта пiдприємницької дiяльностi України як суб'єкта здiйснення мiжнародних передач товарiв;

     скасування рiшення про державну атестацiю системи внутрiшньофiрмового експортного контролю, створеної суб'єктом здiйснення мiжнародних передач товарiв.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.