МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

30.08.2007 р. N 15-2/3737

 

Кабiнет Мiнiстрiв України
Головним держiнспекторам ветмедицини автономної Республiки Крим, областей, мiст Києва та Севастополя
Головним держiнспекторам ветмедицини регiональних служб державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду на державному кордонi та транспортi
МВС України
СБ України
МЗС України
Мiнекономiки України
Мiнестерство охорони здоров'я України
Адмiнiстрацiя державної прикордонної служби України
Держмитслужба України
Державний комiтет телебачення i радiомовлення України
Державний комiтет України з питань технологiчного регулювання та споживчої полiтики
Мiнтрансзв'язку України
Укрзалiзниця
Укравтодор
Укрморрiчфлот
Укррiчфлот
Державiаслужба України
Азовське пароплавство
Посольство Королiвства Нiдерландiв


     Враховуючи результати аудиту системи контролю здоров'я тварин, зокрема, що стосується контролю губчастоподiбної енцефалопатiї великої рогатої худоби (ГЕ ВРХ), в Королiвствi Нiдерландiв, проведеного Державною службою ветеринарної медицини України, дозволяється ввезення з територiї Нiдерландiв в Україну племiнної ВРХ за умови здiйснення iнспектування господарств-постачальникiв племiнної ВРХ Нiдерландiв та вiдбору тварин для експорту в Україну представниками Державної служби ветеринарної медицини України.

     Враховуючи положення статтi 2.3.13.1. Санiтарного кодексу наземних тварин Мiжнародного епiзоотичного бюро (2006), якою встановлено товари, що не несуть ризику щодо ГЕ ВРХ, дозволяється ввезення в Україну з територiї Нiдерландiв молока та молочних продуктiв; генетичного матерiалу ВРХ (сперми та ембрiонiв); шкур та шкiрсировини, одержаних вiд ВРХ; желатину та колагену, одержаних зi шкур ВРХ, згiдно з чинним законодавством.

     Ввезення в Україну з територiї Нiдерландiв iнших вантажiв, пiдконтрольних Державнiй службi ветеринарної медицини, повинно здiйснюватись вiдповiдно до ветеринарних вимог щодо iмпорту в Україну об'єктiв державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду.

     Вважати цю телеграму такою, що вносить доповнення до телеграми Головного державного iнспектора ветеринарної медицини України вiд 31.03.1997 N 15-2/119.

Головний державний iнспектор ветеринарної медицини України Г.Б.Iванов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.