ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

24.10.07 N 29/1-5/6326-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Щодо виконання вимог наказу Держмитслужби вiд 10.10.07 N 843

     Вiдповiдно до вимог п. 7 Плану органiзацiйних заходiв, спрямованих на пiдвищення рiвня органiзацiї роботи з адмiнiстрування митних платежiв, що будуть здiйснюватись Державною митною службою України упродовж жовтня-грудня 2007 року, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 10.10.07 N 843, Центральному митному управлiнню лабораторних дослiджень та експертної роботи обмежено термiни проведення дослiджень та надання висновкiв за запитами, якi надходять вiд митних органiв за тимчасовою декларацiєю.

     З цього приводу зазначаємо наступне. Згiдно з п. 5.2 наказу Держмитслужби України вiд 01.03.07 N 175, висновки при необхiдностi надсилаються до митних органiв засобами електронного та факсимiльного зв'язку. Вiдповiдно до листа Держмитслужби України вiд 27.11.04 N 25/4-41/14194-ЕП повiдомлення, якi надсилаються електронною поштою зi скриньки для офiцiйного листування, є обов'язковими для опрацювання та мають рiвну юридичну силу з документами на паперових носiях у межах митної системи України. У разi неможливостi проведення дослiджень митнi органи будуть проiнформованi невiдкладно.

     Разом з тим, наявнi численнi випадки надходження запитiв до експертних пiдроздiлiв Управлiння зi значними затримками з моменту вiдбору проб та зразкiв товарiв та надання неповного пакету документiв, необхiдного для проведення експертних дослiджень.

     Враховуючи вищенаведене, для забезпечення виконання вимог п. 7 зазначеного Плану органiзацiйних заходiв по зменшенню термiнiв проведення дослiдження товарiв, випущених у вiльний обiг за тимчасовою декларацiєю, прошу дати вказiвку керiвникам пiдпорядкованих пiдроздiлiв вжити наступних заходiв:

     1. Посилити контроль за своєчасним наданням проб i зразкiв товарiв до експертних пiдроздiлiв Управлiння та повного комплекту товаросупровiдної документацiї, а також додаткової iнформацiї за запитом Управлiння.

     2. При направленнi вiдповiдних запитiв до Управлiння обов'язково зазначати дату випуску товарiв у вiльний обiг за тимчасовою декларацiєю.

Начальник Управлiння I.П.Рамусь
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.