Документ скасований: Постанова КМУ № 188 від 13.03.2013

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 12 березня 2008 р. N 179


Про запровадження марок акцизного збору нового зразка для алкогольних напоїв та тютюнових виробiв

(назва iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2008р. N 486)

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 21 травня 2008 року N 486

(У текстi постанови слово "липня" замiнено словом "серпня", а слово "серпня" - словом "вересня" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21 травня 2008 року N 486)

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Запровадити з 1 серпня 2008 р. марки акцизного збору нового зразка для алкогольних напоїв залежно вiд суми акцизного збору, сплаченого за одиницю маркованої продукцiї, та марки акцизного збору нового зразка для тютюнових виробiв.

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2008р. N 486)

     2. Внести до Положення про виробництво, зберiгання, продаж марок акцизного збору з голографiчними захисними елементами i маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23 квiтня 2003 р. N 567 (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 17, ст. 761, N 42, ст. 2224, N 45, ст. 2357; 2004 р., N 12, ст. 748; 2005 р., N 16, ст. 838, N 22, ст. 1211), змiни, що додаються.

     3. Державнiй податковiй адмiнiстрацiї припинити з 1 серпня 2008 р. продаж марок акцизного збору попереднього зразка (далi - марки попереднього зразка).

     Установити, що закупленi марки попереднього зразка застосовуються у виробництвi алкогольних напоїв та тютюнових виробiв до їх повного використання у перiод до 1 вересня 2008 р., а алкогольнi напої та тютюновi вироби з такими марками перебувають в обiгу до повної реалiзацiї в межах строку придатностi для споживання.

(абзац другий пункту 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2008р. N 486)

     Iмпортування (ввезення, пересилання) алкогольних напоїв та тютюнових виробiв з марками попереднього зразка дозволяється в разi, коли такi марки було придбано до 1 серпня 2008 р. в установленому законодавством порядку, а алкогольнi напої та тютюновi вироби з такими марками перебувають в обiгу до повної реалiзацiї в межах строку придатностi для споживання.

(абзац третiй пункту 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2008р. N 486)

     4. Мiнiстерству фiнансiв разом з Державною податковою адмiнiстрацiєю, Службою безпеки, Мiнiстерством внутрiшнiх справ i Мiнiстерством юстицiї розробити та подати до 20 березня 2008 р. Кабiнетовi Мiнiстрiв України зразки нових марок акцизного збору для алкогольних напоїв.

     5. Державнiй податковiй адмiнiстрацiї забезпечити:

     проведення iнвентаризацiї станом на 1 вересня 2008 р. залишкiв невикористаних марок попереднього зразка у продавцiв марок, на пiдприємствах - виробниках та в iмпортерiв алкогольних напоїв та тютюнових виробiв;

(абзац другий пункту 5 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2008р. N 486)

     прийняття залишкiв невикористаних марок попереднього зразка, повернутих продавцям пiдприємствами - виробниками та iмпортерами алкогольних напоїв та тютюнових виробiв вiдповiдно до актiв iнвентаризацiї;

(абзац третiй пункту 5 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2008р. N 486)

     знищення зазначених залишкiв на пiдставi актiв iнвентаризацiї;

     узагальнення за результатами iнвентаризацiї та подання до 15 вересня 2008 р. державному спецiалiзованому пiдприємству Мiнiстерства фiнансiв окремої рознарядки на виготовлення марок акцизного збору нового зразка для обмiну на невикористанi марки попереднього зразка, виявленi пiд час iнвентаризацiї;

     безоплатну видачу до 1 жовтня 2008 р. марок акцизного збору нового зразка пiдприємствам - виробникам та iмпортерам алкогольних напоїв в обмiн на повернутi марки попереднього зразка залежно вiд вмiсту спирту етилового в горiлцi чи лiкеро-горiлчаних виробах або виду виноробної продукцiї i марок акцизного збору нового зразка для тютюнових виробiв, для маркування яких такi марки були придбанi.

(абзац шостий пункту 5 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2008р. N 486)

     6. Мiнiстерству фiнансiв:

     забезпечити до 20 вересня 2008 р. виготовлення та доставку державним спецiалiзованим пiдприємством Мiнiстерства фiнансiв Державнiй податковiй адмiнiстрацiї марок акцизного збору нового зразка для алкогольних напоїв та тютюнових виробiв згiдно з окремою рознарядкою;

(абзац другий пункту 6 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2008р. N 486)

     передбачити фiнансування витрат зазначеного пiдприємства, пов'язаних з виготовленням та доставкою марок акцизного збору нового зразка за зазначеною рознарядкою.

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ТИМОШЕНКО

Iнд. 34

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 12 березня 2008 р. N 179

ЗМIНИ,
що вносяться до Положення про виробництво, зберiгання, продаж марок акцизного збору з голографiчними захисними елементами i маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробiв

     1. В абзацi четвертому пункту 3:

     слова "за їх видами та платiжний документ" замiнити словами "за їх видами, платiжний документ";

     доповнити пiсля слiв "захисними елементами" словами ", та звiт про використання марок, придбаних у попередньому мiсяцi".

     2. Пункт 5 викласти у такiй редакцiї:

     "5. Марки на алкогольнi напої та тютюновi вироби iмпортного виробництва мають фiолетовий колiр, вiтчизняного - зелений.

     Наскрiзна нумерацiя на марках складається з двох цифр iндексу регiону України за мiсцезнаходженням виробника продукцiї, серiї та окремого для кожної марки номера. Така нумерацiя наноситься паралельно довшiй сторонi марки. Iндекси регiонiв наведено у додатку 1.

     Крiм того, на кожну марку наносяться такi реквiзити:

     для тютюнових виробiв - напис, що складається з початкових лiтер слiв "тютюн iмпортний" ("тютюн вiтчизняний") - "ТI" ("ТВ"), двозначного та однозначного числа (рiк i квартал, у якому вироблено марки), роздiлених скiсними лiнiями;

     для алкогольних напоїв - напис, що складається з початкових лiтер слiв "алкоголь iмпортний" ("алкоголь вiтчизняний") - "АI" ("АВ"), двох двозначних чисел (рiк i мiсяць, у якому вироблено марки), роздiлених скiсними лiнiями, та зазначення суми акцизного збору, сплаченої за одиницю маркованої продукцiї, з точнiстю до тисячного знака.".

     3. Абзац другий пункту 10 викласти у такiй редакцiї:

     "заявку-розрахунок на придбання марок та звiт про використання марок, придбаних у попередньому мiсяцi, за затвердженою Державною податковою адмiнiстрацiєю формою у двох примiрниках, один з яких залишається у продавця марок, другий (з вiдмiткою продавця) - у виробника;".

     4. Доповнити пункт 13 пiсля абзацу другого новим абзацом такого змiсту:

     "звiт про використання марок, придбаних за попереднiй мiсяць за формою, затвердженою Державною податковою адмiнiстрацiєю, у двох примiрниках, один з яких залишається у продавця марок, другий (з вiдмiткою продавця) - у iмпортера (замовника);".

     У зв'язку з цим абзаци третiй - шостий вважати абзацами четвертим - сьомим.

     5. У пунктi 20:

     абзац другий викласти у такiй редакцiї:

     "Для алкогольних напоїв використовуються марки iз зазначенням суми акцизного збору, сплаченого за одиницю маркованої продукцiї, з точнiстю до тисячного знака, яка вiдповiдає сумi, визначенiй з урахуванням дiючих ставок акцизного збору, мiцностi продукцiї та мiсткостi тари.";

     абзац четвертий замiнити абзацами такого змiсту:

     "Вважаються немаркованими:

     алкогольнi напої та тютюновi вироби, маркованi з порушенням вимог цього Положення та/або марками, що не видавалися безпосередньо виробниковi (iмпортеровi) зазначеної продукцiї;

     алкогольнi напої з марками акцизного збору попереднього зразка, що не вiдповiдають виду продукцiї та мiсткостi тари;

     алкогольнi напої з марками акцизного збору нового зразка, на яких зазначення суми акцизного збору, сплаченого за одиницю маркованої продукцiї, не вiдповiдає сумi, визначенiй з урахуванням дiючих ставок акцизного збору, мiцностi продукцiї та мiсткостi тари.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.