Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 337 від 22.06.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

18.03.08 N 233


Про забезпечення ефективного контролю за правильнiстю визначення митної вартостi

     З метою забезпечення єдиних пiдходiв до справляння обов'язкових платежiв пiд час iмпортування товарiв на митну територiю України при формуваннi й контролi бази оподаткування цих товарiв, а також забезпечення ефективного контролю за правильнiстю визначення їх митної вартостi наказую:

     1. Начальникам регiональних митниць, митниць:

     1.1. До 20.03.08 наказом митного органу визначити посадових осiб пiдроздiлiв митного оформлення, вповноважених на здiйснення контролю правильностi визначення митної вартостi товарiв.

     1.2. Контроль правильностi визначення митної вартостi товарiв, визначених Держмитслужбою та наказом начальника митницi, здiйснювати з обов'язковим залученням пiдроздiлiв контролю митної вартостi чи вповноважених посадових осiб пiдроздiлiв митного оформлення.

     1.3. Забезпечити право доступу до баз даних митного органу та ЄАIС Держмитслужби, а також можливiсть здiйснення посадовими особами пiдроздiлiв контролю митної вартостi (уповноваженими посадовими особами пiдроздiлiв митного оформлення) монiторингу даних електронних копiй вантажних митних декларацiй (далi - ВМД), розмiщених у базi даних "програмно-iнформацiйного комплексу "Iнспектор 2006" у режимi "до митного оформлення", з правом блокування окремих ВМД для додаткової перевiрки й контролю правильностi визначення митної вартостi товарiв за такими ВМД до моменту завершення цих заходiв.

     1.4. Упровадити щоденний (щотижневий, щомiсячний, щоквартальний, пiврiчний, рiчний) монiторинг рiвнiв митної вартостi товарiв, що були оформленi митним органом для вiльного обiгу протягом попередньої доби (перiоду), у розрiзi пiдроздiлiв митного оформлення. При виявленнi невiдповiдностей рiвнiв митної вартостi товарiв, що класифiкуються за одним кодом УКТЗЕД, оформлених рiзними пiдроздiлами митного оформлення митного органу, забезпечити додатковi перевiрки результатiв таких оформлень.

     2. Регiональнiй iнформацiйнiй митницi (Копосов С.А.), Управлiнню митної вартостi (Ляденко I.Г.) до 31.03.08 доопрацювати й упровадити для використання митними органами Програмно-iнформацiйний комплекс "Рiвнi митної вартостi митних оформлень у порiвняннi з довiдковими цiнами на товари".

     3. Уважати таким, що втратив чиннiсть, наказ Держмитслужби вiд 12.10.05 N 960.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Гутника А.Є.

Голова Служби В.I.Хорошковський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.