КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 19 березня 2008 р. N 211


Про затвердження Правил проведення операцiй з обладнанням для виробництва, виготовлення наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, яке пiдлягає контролю

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 12 жовтня 2010 року N 929,
вiд 2 листопада 2011 року N 1125,
вiд 2 березня 2016 року N 150,
вiд 29 березня 2017 року N 210,
вiд 28 жовтня 2020 року N 1012

     Вiдповiдно до статтi 7 Закону України "Про наркотичнi засоби, психотропнi речовини i прекурсори" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Правила проведення операцiй з обладнанням для виробництва, виготовлення наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, яке пiдлягає контролю, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ТИМОШЕНКО

Iнд. 31

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 19 березня 2008 р. N 211

ПРАВИЛА
проведення операцiй з обладнанням для виробництва, виготовлення наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, яке пiдлягає контролю

(У текстi Правил слово "Комiтет" в усiх вiдмiнках замiнено словом "Держкомнаркоконтроль" у вiдповiдному вiдмiнку згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12 жовтня 2010 року N 929)

(У текстi Правил слово "Держкомнаркоконтроль" в усiх вiдмiнках замiнити словом "ДСКН" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 2 листопада 2011 року N 1125)

(У текстi Правил слова "територiальний орган МВС" в усiх вiдмiнках замiнено словами "структурний пiдроздiл Департаменту протидiї наркозлочинностi Нацiональної полiцiї" у вiдповiдному вiдмiнку згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 2 березня 2016 року N 150)

(У текстi Правил слова "структурний пiдроздiл Департаменту протидiї наркозлочинностi Нацiональної полiцiї" у всiх вiдмiнках замiнено словами "структурний пiдроздiл територiального органу Нацiональної полiцiї з питань протидiї наркозлочинностi" у вiдповiдному вiдмiнку згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 березня 2017 року N 210)

(У текстi Правил слова "структурний пiдроздiл територiального органу Нацiональної полiцiї з питань протидiї наркозлочинностi" у всiх вiдмiнках замiнено словами "територiальний (вiдокремлений) пiдроздiл мiжрегiонального територiального органу Нацiональної полiцiї з питань боротьби з наркозлочиннiстю" у вiдповiдному вiдмiнку згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 жовтня 2020 року N 1012)

     1. Цi Правила визначають загальнi засади розроблення, виробництва, виготовлення, зберiгання, розподiлу, перевезення, пересилання, придбання, реалiзацiї (вiдпуску), ввезення на територiю України та вивезення за її межi, використання та знищення обладнання для виробництва, виготовлення наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв та процедуру здiйснення контролю за дотриманням таких засад.

     2. Розроблення, виробництво i виготовлення обладнання, яке використовується для виробництва, виготовлення наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв (далi - обладнання), здiйснюється суб'єктами господарювання з дотриманням технiчних, санiтарних та iнших установлених законодавством вимог.

     3. Обладнання зберiгається у складських примiщеннях i використовується виключно за його цiльовим призначенням.

     Змiна мiсця зберiгання обладнання погоджується суб'єктом господарювання з ДСКН.

(абзац другий пункту 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.10.2010р. N 929, вiд 02.11.2011р. N 1125)

     4. Розподiл обладнання проводиться суб'єктом господарювання, який його виробляє чи виготовляє, за погодженням з ДСКН.

     Розподiл обладнання мiж суб'єктами господарювання проводиться юридичною особою, яка його виробляє/виготовляє, за погодженням з ДСКН. Суб'єкт господарювання, який має намiр придбати обладнання, надсилає зазначенiй юридичнiй особi завiрену копiю вiдповiдної лiцензiї для її подання ДСКН.

     У разi провадження суб'єктом господарювання дiяльностi, пов'язаної з виробництвом лiкарських засобiв, оптовою та роздрiбною торгiвлею такими засобами або виробництвом ветеринарних препаратiв, ДСКН подається копiя вiдповiдної лiцензiї.

     5. Перевезення, пересилання, придбання i реалiзацiя (вiдпуск) обладнання здiйснюються суб'єктом господарювання за погодженням з ДСКН.

     6. Ввезення на митну територiю України та вивезення за її межi обладнання суб'єктом господарювання здiйснюється вiдповiдно до законодавства.

     7. Знищення обладнання проводиться шляхом демонтажу, впливу високих температур, тиску або iншим способом до стану, який виключає можливiсть його подальшого застосування, на пiдставi погодженого з ДСКН рiшення керiвника суб'єкта господарювання з подальшим повiдомленням мiжрегiонального територiального органу Нацiональної полiцiї з питань боротьби з наркозлочиннiстю.

(абзац перший пункту 7 iз змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 02.03.2016р. N 150, вiд 29.03.2017р. N 210, вiд 28.10.2020р. N 1012)

     Обладнання знищується у присутностi членiв комiсiї у складi, затвердженому керiвником суб'єкта господарювання, на балансi якого воно перебуває, а також представника вiдповiдного територiального (вiдокремленого) пiдроздiлу мiжрегiонального територiального органу Нацiональної полiцiї з питань боротьби з наркозлочиннiстю.

     За фактом знищення складається акт, в якому зазначаються:

     дата i мiсце його складення;

     прiзвище, iм'я та по батьковi осiб, що беруть участь у знищеннi, мiсце їх роботи i посада;

     пiдстава для знищення;

     найменування та кiлькiсть обладнання, що пiдлягає знищенню;

     шлях знищення.

     Акт про знищення пiдписується членами комiсiї i представником територiального (вiдокремленого) пiдроздiлу мiжрегiонального територiального органу Нацiональної полiцiї з питань боротьби з наркозлочиннiстю та зберiгається протягом 10 рокiв в архiвi суб'єкта господарювання. Копiя акта надсилається протягом 10 днiв з дати знищення вiдповiдному територiальному (вiдокремленому) пiдроздiлу мiжрегiонального територiального органу Нацiональної полiцiї з питань боротьби з наркозлочиннiстю.

     8. Операцiї з виробництва, виготовлення, зберiгання, розподiлу, перевезення, пересилання, придбавання, реалiзацiї (вiдпуску), ввезення на територiю України, вивезення за її межi, використання та знищення обладнання, що перебуває на балансi суб'єкта господарювання, вiдображаються в журналi облiку.

     Суб'єкт господарювання подає щороку в установленому порядку територiальному (вiдокремленому) пiдроздiлу мiжрегiонального територiального органу Нацiональної полiцiї з питань боротьби з наркозлочиннiстю та територiальному органовi ДСКН вiдомостi про свою дiяльнiсть на основi записiв в журналi облiку.

(абзац другий пункту 8 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 02.03.2016р. N 150)

     9. Керiвник суб'єкта господарювання призначає особу, на яку покладається контроль за веденням i зберiганням журналу облiку (далi - уповноважена особа).

     10. Форма журналу облiку та порядок його ведення затверджуються керiвником суб'єкта господарювання.

     У журналi зазначаються:

     найменування, марка та заводськi номери обладнання;

     реквiзити виробника;

     найменування, номер i дата надходження документiв, що пiдтверджують операцiї з обладнанням;

     прiзвище, iм'я та по батьковi уповноваженої особи.

     Журнал прошнуровується i скрiплюється печаткою суб'єкта господарювання, його сторiнки нумеруються. Кiлькiсть сторiнок журналу засвiдчується пiдписом керiвника суб'єкта господарювання до початку його використання.

     11. Записи в журналi облiку здiйснюються чорнилами безпосередньо пiсля кожної операцiї, пов'язаної з перемiщенням обладнання, на пiдставi вiдповiдних документiв, якi пiдтверджують її здiйснення. Зазначенi документи або їх засвiдченi в установленому порядку копiї оформляються в окрему справу, яка зберiгається разом з журналом облiку.

     12. Уповноважена особа засвiдчує пiдписом кожний запис iз зазначенням свого прiзвища та iнiцiалiв.

     Виправлення в журналi облiку засвiдчується пiдписом уповноваженої особи та керiвником суб'єкта господарювання.

     13. Уповноважена особа перевiряє не рiдше нiж один раз на мiсяць записи в журналi, про що в рядку пiсля останнього запису робить вiдповiдну позначку, яку скрiплює своїм пiдписом.

     14. Журнал облiку зберiгається в металевiй шафi (сейфi), ключi вiд якої зберiгаються в уповноваженої особи.

     15. Заповнений журнал облiку передається в архiв суб'єкта господарювання, де зберiгається протягом 10 рокiв. Пiсля закiнчення зазначеного строку журнал облiку пiдлягає знищенню за актом, затвердженим керiвником зазначеного суб'єкта, з подальшим повiдомленням територiального (вiдокремленого) пiдроздiлу мiжрегiонального територiального органу Нацiональної полiцiї з питань боротьби з наркозлочиннiстю.

     16. У разi припинення (реорганiзацiї) або лiквiдацiї суб'єкта господарювання журнал облiку здається на зберiгання вiдповiдно до законодавства.

     17. Особи, виннi в порушеннi цих Правил, несуть вiдповiдальнiсть вiдповiдно до законодавства.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.