Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 762 від 14.08.2009

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

18.04.08 N 403


Про забезпечення єдиних пiдходiв до формування бази оподаткування

     З метою забезпечення єдиних пiдходiв до формування бази оподаткування, а також ефективного контролю правильностi визначення митної вартостi товарiв, що ввозяться на митну територiю України для вiльного обiгу, наказую:

     1. Начальникам регiональних митниць, митниць пiд час проведення митного контролю та митного оформлення товарiв за листами про погодження, оформленими митницями, у зонах дiяльностi яких розташованi суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - митниця облiку), забезпечити:

     1.1. Обов'язкову перевiрку заявленої митної вартостi товарiв шляхом порiвняння її рiвня з рiвнем митної вартостi таких (iдентичних) товарiв, що оформлювалися iншими митними органами. Рiвень митної вартостi оформлюваних товарiв не повинен бути меншим, нiж рiвень митної вартостi таких (iдентичних) товарiв, оформлених митницею облiку.

     1.2. Вжиття заходiв, передбачених чинним законодавством України з питань митної справи, по недопущенню заниження бази оподаткування.

     2. Регiональнiй iнформацiйнiй митницi (Копосов С.А.) в 20-денний строк внести змiни та доповнення до програмно-iнформацiйного комплексу "Iнспектор-2006" для унеможливлення завершення митного оформлення таких товарiв без вiдмiтки посадової особи, вповноваженої на здiйснення контролю правильностi визначення митної вартостi товарiв, про проведену форму контролю - перевiрку документiв i вiдомостей, необхiдних для такого контролю, шляхом порiвняння рiвня заявленої митної вартостi товарiв з рiвнем митної вартостi iдентичних або подiбних (аналогiчних) товарiв, митне оформлення яких вже здiйснено митницею облiку (за наявностi в графi 44 вантажної митної декларацiї вiдомостей про подання листа про погодження в електроннiй копiї вантажної митної декларацiї проставляється вiдмiтка про проведену перевiрку рiвня митної вартостi товарiв).

     3. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Гутника А.Є.

Голова Державної митної Служби України В.I.Хорошковський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.