ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА ОБЛАСНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Київ

24 квiтня 2008 р. N 16


Про затвердження Порядку ведення облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi Київської обласної митницi

     У вiдповiдностi до Митного кодексу України вiд 11.07.2002 N 92-IV, Закону України вiд 15.05.2003 N 755-IV "Про державну реєстрацiю юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв", Постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.02.2006 N 80 "Про перелiк документiв, необхiдних для здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України", наказу Державної митної служби України вiд 27.09.2000 N 540 "Про впровадження до постiйної експлуатацiї програмно-iнформацiйного комплексу "Учасники ЗЕД" наказую:

     1. Затвердити Порядок ведення облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Київськiй обласнiй митницi (додається).

     2. Начальникам вiддiлiв митного оформлення довести цей наказ до вiдома суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     3. Призначити вiдповiдальним за виконання даного наказу начальника вiддiлу iнформацiйної роботи та митної статистики.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника начальника митницi згiдно з розподiлом обов'язкiв.

Начальник митницi Ю.М.Дворак

 

Додаток

ПОРЯДОК
ВЕДЕННЯ ОБЛIКУ СУБ'ЄКТIВ ЗОВНIШНЬОЕКОНОМIЧНОЇ ДIЯЛЬНОСТI КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ МИТНИЦI

I. ЗАГАЛЬНI ПОЛОЖЕННЯ

     1. Цей Порядок визначає форму, вимоги до заповнення, використання, зберiгання, анулювання облiкової картки суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - облiкова картка), якому належать товари, що перемiщуються через митний кордон України.

     2. У цьому Порядку термiни та поняття застосовуються у значеннях, наведених у Митному кодексi України, Законах України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть", "Про державну реєстрацiю юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв", iнших законодавчих актах.

     3. Суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - суб'єкт ЗЕД) до моменту подання митному органу документiв i вiдомостей, необхiдних для здiйснення митного контролю, при декларуваннi товарiв або повiдомленнi про намiр здiйснити перемiщення товарiв i транспортних засобiв через митний кордон України має звернутися до митного органу за своїм мiсцезнаходженням згiдно зi свiдоцтвом про державну реєстрацiю для оформлення облiкової картки.

     4. Оформити облiкову картку можуть суб'єкти ЗЕД, якi пройшли державну реєстрацiю, а саме:

     юридичнi особи, зареєстрованi як такi в Українi та якi мають постiйне мiсцезнаходження на територiї України;

     фiзичнi особи - пiдприємцi (громадяни України, iноземнi громадяни та особи без громадянства, якi мають цивiльну правоздатнiсть i дiєздатнiсть згiдно iз законами України та постiйно проживають на територiї України),

     а також зареєстрованi в установленому порядку представництва iноземних суб'єктiв господарської дiяльностi, якi не є юридичними особами згiдно iз законами України (фiлiї, вiддiлення тощо), але мають постiйне мiсцезнаходження на територiї України.

     5. Юридичнi особи мають право здiйснювати зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть вiдповiдно до їх статутних документiв з моменту їх державної реєстрацiї.

     6. Фiзичнi особи - пiдприємцi мають право здiйснювати зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть з моменту їх державної реєстрацiї.

     7. Зовнiшньоекономiчна дiяльнiсть органiв державної влади реалiзується вiд iменi вiдповiдної державної установи, що утворюється компетентним органом державної влади в розпорядчому порядку на базi вiдокремленої частини державної власностi та входить до сфери його управлiння.

     Зовнiшньоекономiчна дiяльнiсть органiв мiсцевого самоврядування реалiзується вiд iменi вiдповiдної комунальної установи, що утворюється компетентним органом мiсцевого самоврядування в розпорядчому порядку на базi вiдокремленої частини комунальної власностi та входить до сфери його управлiння.

     Благодiйна органiзацiя набуває права юридичної особи з моменту її державної реєстрацiї.

     8. Суб'єкт ЗЕД до початку оформлення товарiв окремих видiв, митне оформлення яких за рiшенням Держмитслужби України здiйснюється у спецiально визначеному для цього митному органi, до митного оформлення цих товарiв має звернутися до такого спецiально визначеного митного органу й оформити облiкову картку. Облiкова картка оформлюється за наявностi оформленої облiкової картки в митному органi за мiсцезнаходженням суб'єкта ЗЕД без повторного подання документiв, передбачених цим Порядком.

     9. Ураховуючи особливостi виробництва, транспортування та зберiгання товарiв, суб'єкт ЗЕД може оформити облiкову картку в митному органi поза своїм мiсцезнаходженням.

     Оформлення облiкової картки в митному органi поза своїм мiсцезнаходженням погоджується Державною митною службою України за результатами розгляду звернення суб'єкта ЗЕД, крiм випадкiв, зазначених у пунктi 8 цього Порядку.

     10. Непред'явлення облiкової картки суб'єкта ЗЕД або її копiї при декларуваннi товарiв або повiдомленнi митного органу про намiр здiйснити перемiщення товарiв через митний кордон України є пiдставою для вiдмови в митному оформленнi.

II. ПОРЯДОК ПОДАННЯ, ВИКОРИСТАННЯ, ЗБЕРIГАННЯ Й АНУЛЮВАННЯ ОБЛIКОВОЇ КАРТКИ СУБ'ЄКТА ЗОВНIШНЬОЕКОНОМIЧНОЇ ДIЯЛЬНОСТI

     1. Для оформлення облiкової картки вповноважена особа суб'єкта ЗЕД або за його дорученням митний брокер звертається з листом (додаток 1) та документами згiдно з перелiком (додаток 3) до начальника вiддiлу митного оформлення, в зонi дiяльностi якого суб'єкт ЗЕД пройшов державну реєстрацiю. Начальник вiддiлу митного оформлення визначає посадову особу вiддiлу для перевiрки поштової адреси, з вiдповiдним складанням акту (додаток 7).

     При вiдсутностi зауважень начальник вiддiлу митного оформлення, вiзує зазначений вище лист ("Заперечень немає").

     В разi наявностi заперечень, обґрунтовано описує заперечення на зворотi листа.

     2. Оригiнал листа суб'єкта ЗЕД та поданi документи повертається заявнику для реєстрацiї в загальному вiддiлi та резолюцiї керiвництва митницi.

     3. Зареєстрований лист з резолюцiєю керiвництва митницi передається до ВIР та МС.

     4. Пiсля передачi оригiнала листа суб'єкта ЗЕД до вiддiлу IР та МС, вповноважена особа суб'єкта ЗЕД або за його дорученням митний брокер подає до цього ж вiддiлу наступнi документи:

     три примiрники облiкової картки форма якої наведено в додатку 2;

     електронну копiю облiкової картки в електронному форматi, установленому Держмитслужбою України;

     оригiнали та завiренi в установленому порядку копiї документiв згiдно з перелiком, наведеним у додатку 3 до цього Порядку;

     доручення уповноваженої особи суб'єкта ЗЕД (у разi необхiдностi).

     5. Посадова особа вiддiлу IР та МС:

     перевiряє вiдповiднiсть електронної копiї паперовому примiрнику облiкової картки;

     перевiряє вiдповiднiсть даних облiкової картки даним, зазначеними у поданих документах;

     звiряє копiї з оригiналами поданих документiв.

     7. Вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть наданих документiв i заявлених в облiковiй картцi вiдомостей несе керiвник пiдприємства або фiзична особа-пiдприємець.

     8. Вiдповiдальнiсть за наявнiсть зазначених в облiковiй картцi вiдомостей та вiдповiднiсть їх поданим документам несе посадова вiддiлу IР та МС, яка здiйснює облiк.

     9. Облiкова картка оформлюється, як правило, протягом однiєї доби. Облiкова картка суб'єкта реєструється посадовою особою вiддiлу IР та МС в журналi реєстрацiї облiкових карток суб'єктiв ЗЕД. Їй присвоюється окремий облiковий номер. Посадова особа вiддiлу IР та МС завiряє всi примiрники облiкової картки пiдписом та особистою номерною печаткою.

     10. Митниця до моменту оформлення облiкової картки має право здiйснити перевiрку достовiрностi заявлених вiдомостей в строк, що не перевищує десяти робочих днiв з моменту звернення суб'єкта ЗЕД. Про таку перевiрку письмово повiдомляється заявник в день звернення.

     11. Журнал реєстрацiї облiкових карток суб'єктiв ЗЕД за формою, наведеною в додатку 4 до цього Порядку, ведеться у паперовому виглядi та зберiгається у справах вiддiлу IР та МС.

     12. Номер облiкової картки складається з таких елементiв:

         
1
/
   
2
/
   
3
/
         
4
,

     де:

     елемент 1 - код митного органу: "12500-Київська обласна митниця";

     елемент 2 - номер вiддiлу митного оформлення:

Назва Елемент 2
Вiддiл митного оформлення N 1 01
Вiддiл митного оформлення N 2 02
Вiддiл митного оформлення N 3 03
Вiддiл митного оформлення N 4 04
Вiддiл митного оформлення N 5 05
Вiддiл митного оформлення N 6 06

     елемент 3 - останнi двi цифри року,

     елемент 4 - порядковий номер реєстрацiї в журналi облiку суб'єктiв ЗЕД.

     13. Примiрники облiкових карток розподiляються таким чином:

     перший примiрник разом з копiями документiв, поданих для оформлення облiкової картки, залишається у справах вiддiлу IР та МС;

     другий примiрник надається заявниковi;

     третiй примiрник зберiгається у вiддiлi митного оформлення.

     14. Засобами електронно-обчислювальної технiки вiдомостi про суб'єкта ЗЕД (електронна копiя облiкової картки) уносяться до електронної бази даних митницi).

     15. Iнформацiю щодо оформлених облiкових карток посадовi особи вiддiлу IР та МС передають до ЄАIС Держмитслужби України. Переданню пiдлягають електроннi копiї облiкових карток, що були оформленi, анульованi чи до яких внесено змiни.

     16. Посадова особа вiддiлу IР та МС щотижня формує i передає до вiддiлу митного оформлення, в зонi дiяльностi якого знаходиться суб'єкт ЗЕД, реєстри третiх примiрникiв облiкових карток учасникiв ЗЕД, форма якої наведена в додатку 5.

     17. Iнформацiя про облiковi картки, що були оформленi, анульованi чи до яких внесено змiни щотижня передається службовою запискою до Служби митної варти та органiзацiї боротьби з порушеннями митного законодавства.

     18. Формат електронної копiї облiкової картки та порядок передання даних установлюються Держмитслужбою.

     19. Митниця може вiдмовити в проведеннi оформлення облiкової картки суб'єкта ЗЕД у таких випадках:

     документи поданi не в повному обсязi;

     у разi невiдповiдностi вiдомостей, зазначених у документах, вiдомостям, зазначеним у облiковiй картцi та її електроннiй копiї;

     документи поданi до митного органу поза мiсцем державної реєстрацiї суб'єкта ЗЕД, крiм випадкiв, визначених у роздiлi 1 пунктах 8, 9 цього Порядку;

     документи подано особою, яка не має на це повноважень;

     20. У разi вiдмови в оформленнi облiкової картки посадова особа вiддiлу IР та МС письмово повiдомляє про це заявника iз зазначенням причин вiдмови.

     21. Копiї всiх поданих документiв залишаються у справах вiддiлу IР та МС та зберiгаються в окремiй справi "Вiдмови в поставленнi на облiк" один рiк.

     22. У разi внесення будь-яких змiн або доповнень до вiдомостей, якi були заявленi в облiковiй картцi, суб'єкт ЗЕД не пiзнiше дня подання до оформлення митної декларацiї або повiдомлення митного органу про намiр здiйснити перемiщення товарiв i транспортних засобiв через митний кордон України має звернутися до вiддiлу IР та МС для внесення змiн в облiкову картку.

     23. Змiни до облiкової картки вносяться шляхом надання уповноваженою особою суб'єкта ЗЕД (або за його дорученням митним брокером) митному органу нової облiкової картки вiдповiдно до пункту 5 цього Порядку, а також документiв i завiрених у встановленому порядку їх копiй, на пiдставi яких уносяться змiни або доповнення.

     24. При поданнi нової облiкової картки у суб'єкта ЗЕД посадовою особою вiддiлу IР та МС вилучається попередня облiкова картка, яка зберiгається у справах цього ж вiддiлу.

     25. При внесеннi змiн в облiкову картку її номер залишається незмiнним.

     26. Анулювання облiкової картки здiйснюється митницею у таких випадках:

     а) за зверненням суб'єкта ЗЕД;

     б) у разi втрати суб'єктом ЗЕД облiкової картки;

     в) у разi виявлення пiдроблених документiв суб'єкта ЗЕД або недостовiрних даних про суб'єкта ЗЕД;

     г) при невiдповiдностi даних облiкової картки поданим документам;

     д) за результатами звiрення реєстрiв державних установ та органiзацiй, що вiдповiдно до своєї компетенцiї займаються облiком i контролем за дiяльнiстю суб'єктiв господарювання;

     е) у разi змiни мiсцезнаходження суб'єкта ЗЕД, якщо ця змiна тягне за собою змiну зони дiяльностi митного органу;

     ж) у разi скасування рiшення Держмитслужби України щодо здiйснення митного оформлення окремих товарiв у спецiально визначеному для цього митному органi;

     з) у разi змiни коду за ЄДРПОУ або ДРФОУ суб'єкта ЗЕД.

     и) якщо з дати останнього звернення суб'єкта ЗЕД до митного органу щодо митного оформлення товарiв минуло 3 роки.

     27. Рiшення про анулювання облiкової картки приймає начальник митницi або вповноважена ним особа. У разi прийняття рiшення про анулювання облiкової картки митниця iнформує про це суб'єкта ЗЕД у письмовiй формi та службовою запискою вiддiл митного оформлення наведеної в додатку 6.

     28. На всiх наявних примiрниках анульованої облiкової картки вчинюється запис "Анульовано" iз зазначенням причини анулювання та робиться вiдмiтка в журналi реєстрацiї облiкових карток суб'єктiв ЗЕД.

     29. Усi наявнi примiрники облiкових карток, що анульованi вiдповiдно до пунктiв а) - з) цього Порядку разом з пакетом поданих документiв i документами, на пiдставi яких здiйснено анулювання, зберiгаються у справах митного органу 3 роки.

     30. Електронна копiя анульованої облiкової картки зберiгається в електроннiй базi даних анульованих облiкових карток в архiвi електронної бази даних митницi.

     31. Номер анульованої облiкової картки не може бути присвоєний iншiй облiковiй картцi.

III. ПОРЯДОК ЗАПОВНЕННЯ ОБЛIКОВОЇ КАРТКИ СУБ'ЄКТА ЗОВНIШНЬОЕКОНОМIЧНОЇ ДIЯЛЬНОСТI

     1. Облiкова картка заповнюється суб'єктом ЗЕД або за його дорученням митним брокером українською мовою з використанням ПЕОМ. Картки, заповненi вiд руки, з виправленнями, пiдчистками, факсимiльними пiдписами або клiше до оформлення не приймаються.

     2. Облiкова картка оформлюється за встановленою формою та перелiком вiдомостей згiдно з додатком 3 до порядку.

     Графи облiкової картки заповнюється у такому порядку:

"Iдентифiкацiйний номер"

     Iдентифiкацiйний номер особи формується за схемою вiдповiдно до додатка 1 до Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Держмитслужби України вiд 09.07.97 N 307, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 24.09.97 за N 443/2247 (iз змiнами).

"Повна назва пiдприємства"

     Зазначається назва суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi вiдповiдно до свiдоцтва про державну реєстрацiю, для представництв iноземних суб'єктiв господарської дiяльностi вiдповiдно до свiдоцтва Мiнiстерства економiки України.

     Для фiзичних осiб зазначається прiзвище, iм'я, по батьковi.

"Скорочена назва пiдприємства"

     Зазначається скорочена назва суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi вiдповiдно до установчих документiв, що використовується у документах. Скорочена назва не може мати бiльше 38 символiв.

     Для фiзичних осiб графа не заповнюється.

"Код за ЄДРПОУ/ДРФОУ"

     Для юридичних осiб зазначається код за Єдиним державним реєстром пiдприємств i органiзацiй України (ЄДРПОУ).

     Для фiзичних осiб зазначається код за Державним реєстром фiзичних осiб України (ДРФОУ).

"Код КОАТУУ"

     Для юридичних осiб зазначаються першi 2 цифри коду КОАТУУ вiдповiдно до довiдки з Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України.

     Для фiзичних осiб графа не заповнюється.

"Мiсцезнаходження"

     Зазначається адреса суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi вiдповiдно до свiдоцтва про державну реєстрацiю.

"Поштова адреса"

     Зазначається адреса керiвного органу суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що здiйснює безпосереднє оперативне управлiння дiяльнiстю пiдприємства.

"Свiдоцтво про державну реєстрацiю"

     Зазначається орган, який здiйснив державну реєстрацiю, номер i дата видачi свiдоцтва про державну реєстрацiю.

"Податковий орган"

     Зазначаються назва, мiсцезнаходження, код за ЄДРПОУ, поштова адреса податкового органу, де перебуває на облiку суб'єкт ЗЕД.

"Свiдоцтво про реєстрацiю платника ПДВ"

     Зазначається номер свiдоцтва про реєстрацiю платника податку на додану вартiсть, найменування податкового органу, що видав свiдоцтво, дата видачi свiдоцтва.

"Податковий номер"

     Зазначається iндивiдуальний податковий номер вiдповiдно до свiдоцтва про реєстрацiю платника податку на додану вартiсть.  

"Розрахунковий рахунок"

     Зазначаються назва вповноваженого банку, код за ЄДРПОУ банку, МФО банку, адреса банку, розрахунковий рахунок суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi та в дужках код валюти.

"Керiвник пiдприємства"

     Зазначаються вiдомостi про керiвника пiдприємства, який був обраний згiдно з протоколом зборiв або рiшенням засновника, чи наказом (прiзвище, iм'я та по батьковi, номер паспорта, серiя, ким i коли виданий, адреса реєстрацiї керiвника, пiдпис керiвника). Для вiйськових i спецiальних частин Мiнiстерства оборони України, Мiнiстерства внутрiшнiх справ, Служби безпеки України, Чорноморського флоту Росiйської Федерацiї, Мiнiстерства України з питань надзвичайних ситуацiй та у справах захисту населення вiд наслiдкiв Чорнобильської катастрофи, Державної податкової служби України наведення даних про паспорти службових осiб необов'язкове.

"Головний бухгалтер"

     Зазначаються вiдомостi про головного бухгалтера пiдприємства згiдно з наказом (прiзвище, iм'я та по батьковi, номер паспорта, серiя, ким i коли виданий та адреса реєстрацiї керiвника, пiдпис). Для вiйськових i спецiальних частин Мiнiстерства оборони України, Мiнiстерства внутрiшнiх справ, Служби безпеки України, Чорноморського флоту Росiйської Федерацiї, Мiнiстерства України з питань надзвичайних ситуацiй та у справах захисту населення вiд наслiдкiв Чорнобильської катастрофи, Державної податкової служби України наведення даних про паспорти службових осiб необов'язкове.

"Особи, уповноваженi на роботу з митницею"

     Зазначаються вiдомостi про всiх осiб, якi вповноваженi на роботу з митницею, що були обранi згiдно з наказом (прiзвище, iм'я та по батьковi, номер паспорта, серiя, ким i коли виданий, адреса реєстрацiї, пiдпис). Для вiйськових i спецiальних частин Мiнiстерства оборони України, Мiнiстерства внутрiшнiх справ, Служби безпеки України, Чорноморського флоту Росiйської Федерацiї, Мiнiстерства України з питань надзвичайних ситуацiй та у справах захисту населення вiд наслiдкiв Чорнобильської катастрофи, Державної податкової служби України наведення даних про паспорти службових осiб необов'язкове.

     Якщо особа є митним брокером, то зазначаються вiдомостi про квалiфiкацiйне свiдоцтво.

"Дата, з якої суб'єкт ЗЕД перебуває на облiку в митних органах"

     Зазначається дата, з якої суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi перебуває на облiку в митних органах. Для суб'єктiв ЗЕД, що стали на облiк в митних органах у перiод з 01.01.96 до 31.12.2000, замiсть дати допускається зазначення календарного року.

     Заповнення зворотного боку облiкової картки здiйснюється у такому порядку:

     1. Учиняється запис "При змiнi даних, зазначених у цiй картцi, зобов'язуюсь не пiзнiше дня подання до оформлення митної декларацiї або повiдомлення митного органу про намiр здiйснити перемiщення товарiв i транспортних засобiв через митний кордон України внести змiни в облiкову картку", який засвiдчується керiвником пiдприємства або фiзичною особою - пiдприємцем.

     2. Розмiщуються зразки печаток суб'єкта ЗЕД, що використовуються при митному оформленнi

     3. Розмiщується службове поле для вiдмiток митного органу (дата дiї картки, дата модифiкацiї, тощо).

     Дата дiї облiкової картки визначається термiном дiї документа, який має кiнцевий термiн.

 

Додаток 1

ФIРМОВИЙ БЛАНК

Начальнику Київської обласної митницi

 
   З метою проведення митного оформлення зовнiшньоекономiчних операцiй в зонi дiяльностi Київської обласної митницi, просимо дозволити реєстрацiю .....(назва пiдприємства) в Київськiй обласнiй митницi. Повiдомляємо наступнi вiдомостi:

Мiсцезнаходження:  
Поштова адреса:  
Основний напрямок роботи пiдприємства:  
Наявнiсть виробничих потужностей (Так/Нi):  
Напрямок роботи за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю:  
Обсяги та перiодичнiсть зовнiшньоекономiчних операцiй, що плануються:  

Керiвник

 

Додаток 2

Облiкова картка N 12500/____/______/________
суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi України
КИЇВСЬКА ОБЛАСНА МИТНИЦЯ

Вiддiл митного оформлення:  
Iдентифiкацiйний номер:       -   -  
Повна назва пiдприємства:  
Скорочена назва (для ВМД):  
Код за ЄДРПОУ / ДРФО:                     Код КОАТУУ:  
   
Мiсцезнаходження:  
Поштова адреса:  
Свiдоцтво про державну реєстрацiю:
(Ким видане)
вiд     -     -         N  
 
Податковий орган: Код ЄДРПОУ:                
Назва:  
Поштова адреса, тел.,:  
Податковий номер:                          
Свiдоцтво про реєстрацiю платника ПДВ : вiд     -     -     N  
 
 
Валютний рахунок: Код:   N  
Банк: МФО:   ЄДРПОУ:                
Назва:  
Поштова адреса:  
Розрахунковий рахунок: Код:   N  
Банк: МФО:   ЄДРПОУ:                
Назва:  
Поштова адреса:  
Керiвник пiдприємства
(Прiзвище, iм'я, по батьковi):
 
Паспорт
(серiя, N, ким та коли видано):
 
Прописаний:  
Телефон / факс:    
  Зразок пiдпису:
Головний бухгалтер
(Прiзвище, iм'я, по батьковi):
 
Паспорт
(серiя, N, ким та коли видано):
 
Прописаний:  
Телефон / факс:    
  Зразок пiдпису:
Декларант
(Прiзвище, iм'я, по батьковi):
 
Паспорт
(серiя, N, ким та коли видано):
 
Прописаний:  
Телефон / факс:    
  Зразок пiдпису:
"______" _________________200_р. "______" _________________200_р
М.П.   М.П.  
Пiдпис керiвника пiдприємства Пiдпис посадової особи митницi

 

     Зворотна сторона облiкової картки.

Дата з якої суб'єкт ЗЕД знаходиться на облiку в митних органах  

 
   При змiнi даних, зазначених в цiй картцi, зобов'язуюсь не пiзнiше дня подання до оформлення митної декларацiї або повiдомлення митного органу про намiр здiйснити перемiщення товарiв i транспортних засобiв через митний кордон України внести змiни в облiкову картку

 
(пiдпис, ПIБ)

    Зразки печаток суб'єкта ЗЕД

М.П.

 

 

     Службове поле для окремих вiдмiток митного органу (дата дiї картки, дата модифiкацiї, тощо)

 

Додаток 3

Перелiк документiв,
якi є пiдставою для поставлення на облiк у митному органi

1. Для суб'єктiв комерцiйного господарювання (пiдприємницькi товариства) в Українi:

     1.1. Установчi документи (нотарiально завiренi копiї):

     установчий договiр, рiшення власника майна або вповноваженого ним органу про створення суб'єкта пiдприємницької дiяльностi, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми суб'єкта пiдприємницької дiяльностi;

     статут пiдприємства (якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми суб'єкта пiдприємницької дiяльностi).

     1.2. Свiдоцтво про державну реєстрацiю суб'єкта пiдприємницької дiяльностi за його мiсцезнаходженням (копiя завiрена нотарiально або державним реєстратором).

     1.3. Довiдка органiв статистики про внесення суб'єкта пiдприємницької дiяльностi до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (копiя завiрена печаткою пiдприємства).

     1.4. Свiдоцтво платника податку на додану вартiсть (далi - ПДВ) (копiя завiрена печаткою пiдприємства) або лист пiдприємства про те, що воно не є платником ПДВ (оригiнал).

     1.5. Довiдка про перебування на облiку в податкових органах форма (4 ОПП) (копiя завiрена печаткою пiдприємства).

     1.6. Довiдка вповноваженого банку про наявнiсть розрахункових рахункiв згiдно з класифiкацiєю Нацiонального банку України (оригiнал).

     1.7. Протокол зборiв, нормативно-розпорядчий акт засновникiв (рiшення, наказ, доручення) про призначення керiвника пiдприємства (копiя завiрена нотарiально).

     1.8. Наказ пiдприємства про призначення головного бухгалтера, якщо посада передбачена штатним розписом (копiя завiрена печаткою пiдприємства).

     1.9. Наказ пiдприємства про призначення працiвника (працiвникiв), вiдповiдального за роботу з митницею (копiя завiрена печаткою пiдприємства);

     1.10. Ксерокопiї сторiнок паспортiв керiвника пiдприємства, головного бухгалтера, осiб вiдповiдальних за роботою з митницею зi всiма вклеєними фотокартками при досягненнi вiдповiдного вiку (копiї завiренi печаткою пiдприємства).

     1.11. Дозвiл на право працевлаштування в Українi особи - нерезидента України, у разi внесення в облiкову картку такої особи або iншi документи, якi пiдтверджують легальне перебування на територiї України особи - нерезидента України iз зазначенням мiсця проживання на територiї України (копiї завiреннi печаткою представництва).

     1.12. Договори оренди примiщення (суборенди), якщо вiдсутнє власне примiщення або свiдоцтво про власнiсть, договiр куплi - продажу примiщення, що пiдтверджують мiсцезнаходження та поштову адресу (копiї завiренi згiдно чинного законодавства).

2. Для представництв iноземних суб'єктiв господарювання:

     2.1. Свiдоцтво про реєстрацiю представництва iноземного суб'єкта господарської дiяльностi в Українi, отримане в Мiнiстерствi економiки України (нотарiально завiрена копiя).

     2.2. Довiдка органiв статистики про внесення суб'єкта пiдприємницької дiяльностi до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (копiя, завiрена печаткою пiдприємства).

     2.3. Довiдка про перебування на облiку в податкових органах (форма 4 ОПП) (копiя, завiрена печаткою представництва).

     2.4. Свiдоцтво платника податку на додану вартiсть (далi - ПДВ) (копiя завiрена печаткою пiдприємства) або лист пiдприємства про те, що воно не є платником ПДВ (оригiнал).

     2.5. Довiдка вповноваженого банку про наявнiсть розрахункових рахункiв згiдно з класифiкацiєю Нацiонального банку України (оригiнал).

     2.6. Доручення, яке видане керiвнику представництва для виконання ним своїх обов'язкiв (легалiзоване в установленому порядку вiдповiдно до Гаазької конвенцiї) (копiя, завiрена печаткою представництва).

     2.7. Наказ представництва про призначення головного бухгалтера, якщо посада передбачена штатним розписом (копiя завiрена печаткою представництва).

     2.8. Наказ представництва про призначення працiвника (працiвникiв), вiдповiдального за роботу з митним органом (копiя завiрена печаткою пiдприємства).

     2.9. Ксерокопiї сторiнок паспортiв керiвника пiдприємства, головного бухгалтера, осiб вiдповiдальних за роботою з митницею зi всiма вклеєними фотокартками при досягненнi вiдповiдного вiку (копiї завiренi печаткою пiдприємства).

     2.10. Дозвiл на право працевлаштування в Українi особи - нерезидента України, у разi внесення в облiкову картку такої особи або iншi документи, якi пiдтверджують легальне перебування на територiї України особи - нерезидента України iз зазначенням мiсця проживання на територiї України (копiї завiреннi печаткою представництва).

     2.11. Положення (або виписка з торгового реєстру) щодо рiшення iноземного партнера вiдкрити представництво свого пiдприємства на територiї України, легалiзоване в установленому порядку, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно (копiя, завiрена печаткою представництва).

     2.12. Договори оренди примiщення (суборенди), якщо вiдсутнє власне примiщення або свiдоцтво про власнiсть, договiр куплi-продажу примiщення, що пiдтверджують мiсцезнаходження та поштову адресу (копiї завiренi згiдно чинного законодавства).

3. Для фiзичних осiб - пiдприємцiв:

     3.1. Свiдоцтво про державну реєстрацiю фiзичної особи - пiдприємця за його мiсцезнаходженням (мiсцем проживання) (копiя, завiрена нотарiально).

     3.2. Довiдка податкових органiв про присвоєння iдентифiкацiйного номера за ДРФОУ (копiя, завiрена в звичайному порядку).

     3.3. Свiдоцтво платника ПДВ (копiя завiрена печаткою пiдприємця) або заява про те, що особа не є платником ПДВ (оригiнал).

     3.4. Ксерокопiї сторiнок паспортiв керiвника, головного бухгалтера, осiб вiдповiдальних за роботою з митницею зi всiма вклеєними фотокартками при досягненнi вiдповiдного вiку (копiї завiренi печаткою пiдприємця).

     3.5. Дозвiл на право працевлаштування в Українi особи - нерезидента України, у разi внесення в облiкову картку такої особи або iншi документи, якi пiдтверджують легальне перебування на територiї України особи - нерезидента України iз зазначенням мiсця проживання на територiї України (копiї завiреннi печаткою представництва).

     3.5. Довiдка вповноваженого банку про наявнiсть розрахункових рахункiв згiдно з класифiкацiєю Нацiонального банку України (оригiнал).

     3.6. У разi наявностi бухгалтера або декларанта - трудова угода з вiдмiткою центра зайнятостi (копiя, завiрена печаткою пiдприємця) або доручення про призначення (копiя, нотарiально завiрена).

     3.7. Договори оренди примiщення (суборенди), якщо вiдсутнє власне примiщення або свiдоцтво про власнiсть, договiр куплi - продажу примiщення, що пiдтверджують мiсцезнаходження та поштову адресу (копiї завiренi згiдно чинного законодавства).

4. Для суб'єктiв некомерцiйного господарювання (непiдприємницькi товариства) в Українi:

     4.1. Установчi документи:

     статут пiдприємства (товариства, установи), якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми (копiя, завiрена печаткою представництва);

     установчий договiр, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми (копiя, завiрена печаткою представництва);

     положення, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми (копiя, завiрена печаткою представництва);

     рiшення про заснування, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми (копiя, завiрена печаткою товариства).

     4.2. Свiдоцтво про державну реєстрацiю суб'єкта некомерцiйного господарювання (копiя, завiрена нотарiально).

     4.3. Довiдка органiв статистики про внесення суб'єкта некомерцiйного господарювання до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (копiя, завiрена печаткою товариства).

     4.4. Довiдка вповноваженого банку про наявнiсть розрахункових рахункiв згiдно з класифiкацiєю Нацiонального банку України (оригiнал).

     4.5. Протокол установчих зборiв (наказ, рiшення, указ, постанова тощо.) про призначення керiвника (копiя, завiрена печаткою товариства).

     4.6. Свiдоцтво платника податку на додану вартiсть (далi - ПДВ) (копiя завiрена печаткою пiдприємства) або лист пiдприємства про те, що воно не є платником ПДВ (оригiнал).

     4.7. Довiдка про перебування на облiку в податкових органах (форма 4 ОПП) (копiя, завiрена печаткою товариства)

     4.8. У разi наявностi бухгалтера - наказ про призначення (копiя, завiрена печаткою товариства).

     4.9. Наказ про призначення працiвника (працiвникiв), вiдповiдального за роботу з митним органом (копiя, завiрена печаткою товариства).

     4.10. Ксерокопiї сторiнок паспортiв керiвника пiдприємства, головного бухгалтера, осiб вiдповiдальних за роботою з митницею зi всiма вклеєними фотокартками при досягненнi вiдповiдного вiку (копiї завiренi печаткою пiдприємства).

     4.11. Дозвiл на право працевлаштування в Українi особи - нерезидента України, у разi внесення в облiкову картку такої особи або iншi документи, якi пiдтверджують легальне перебування на територiї України особи - нерезидента України iз зазначенням мiсця проживання на територiї України (копiї завiреннi печаткою представництва).

     4.12. Договори оренди примiщення (суборенди), якщо вiдсутнє власне примiщення або свiдоцтво про власнiсть, договiр куплi-продажу примiщення, що пiдтверджують мiсцезнаходження та поштову адресу (копiї завiренi згiдно чинного законодавства).

5. Для державних закладiв та установ:

     5.1 Установчi документи:

     статут установи, закладу (якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно - правової форми господарювання) (копiя, завiрена у звичайному порядку);

     положення (якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно - правової форми) (копiя, завiрена печаткою товариства);

     рiшення про створення (якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми) (копiя, завiрена печаткою установи, закладу).

     5.2 Свiдоцтво про державну реєстрацiю або розпорядчий документ (наказ, постанова, указ), на пiдставi якого державна установа (заклад) отримала статус юридичної особи (копiя, завiрена печаткою установи, закладу).

     5.3 Довiдка органiв статистики про внесення суб'єкта некомерцiйного господарювання до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (копiя, завiрена печаткою установи, закладу).

     5.4 Довiдка вповноваженого банку або управлiння Держказначейства про наявнiсть розрахункових рахункiв (оригiнал).

     5.5 Розпорядчий документ (наказ, рiшення, указ, постанова, доручення тощо) про призначення керiвника (копiя, завiрена печаткою установи, закладу).

     5.6 Свiдоцтво платника ПДВ (копiя, завiрена печаткою установи, закладу), або лист установи, закладу про те, що воно не є платником ПДВ (оригiнал).

     5.7 Наказ про призначення головного бухгалтера, фiнансового директора, тощо (копiя, завiрена у звичайному порядку).

     5.8 Наказ про призначення працiвника (працiвникiв), вiдповiдального за роботу з митницею (копiя, завiрена печаткою установи).

     5.9. Ксерокопiї сторiнок паспортiв керiвника пiдприємства, головного бухгалтера, осiб вiдповiдальних за роботою з митницею зi всiма вклеєними фотокартками при досягненнi вiдповiдного вiку (копiї завiренi печаткою пiдприємства).

     5.10. Дозвiл на право працевлаштування в Українi особи - нерезидента України, у разi внесення в облiкову картку такої особи або iншi документи, якi пiдтверджують легальне перебування на територiї України особи - нерезидента України iз зазначенням мiсця проживання на територiї України (копiї завiреннi печаткою представництва).

     5.11. Договори оренди примiщення (суборенди), якщо вiдсутнє власне примiщення або свiдоцтво про власнiсть, договiр куплi - продажу примiщення, що пiдтверджують мiсцезнаходження та поштову адресу (копiї завiренi згiдно чинного законодавства).

     6. Для вiйськових та спецiальних частин Мiнiстерства оборони України, Мiнiстерства внутрiшнiх справ, Служби безпеки України, Чорноморського флоту Росiйської Федерацiї, Мiнiстерства України з питань надзвичайних ситуацiй та у справах захисту населення вiд наслiдкiв Чорнобильської катастрофи, Державної податкової служби України:

     6.1. Установчi документи:

     статут, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно - правової форми (копiя, завiрена печаткою частини);

     положення, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно - правової форми (копiя, завiрена печаткою частини);

     рiшення про створення, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми (копiя, завiрена печаткою частини).

     6.2. Розпорядчий документ (наказ, постанова, указ тощо), на пiдставi якого частина отримала статус юридичної особи (копiя, завiрена печаткою частини).

     6.3. Довiдка МОУ про внесення вiйськової частини до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (копiя, завiрена печаткою частини) або довiдка Органiзацiйно мобiлiзацiйного управлiння Штабу Чорноморського флоту Росiйської Федерацiї про присвоєння iндексу вiйськовiй частинi (оригiнал).

     6.4. Довiдка органiв статистики про внесення українського суб'єкта некомерцiйного господарювання до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (копiя, завiрена печаткою частини).

     6.5. Довiдка вповноваженого банку або управлiння Держказначейства про наявнiсть рахункiв у валютi України та в iноземнiй валютi (оригiнал).

     6.6. Свiдоцтво платника ПДВ (копiя завiрена печаткою частини) або лист частини про те, що вона не є платником ПДВ (оригiнал).

     6.7. Наказ про призначення командира (начальника) частини (копiя, завiрена печаткою частини).

     6.8. Наказ про призначення головного бухгалтера, начальника фiнансової служби тощо, якщо посада передбачена штатним розписом (копiя, завiрена печаткою частини).

     6.9. Наказ про призначення працiвника (працiвникiв), вiдповiдального за роботу з митним органом (копiя, завiрена печаткою частини).

     6.10. Ксерокопiї сторiнок паспортiв командира (начальника)частини, головного бухгалтера, осiб вiдповiдальних за роботою з митницею зi всiма вклеєними фотокартками при досягненнi вiдповiдного вiку (копiї завiренi печаткою частини).

 

Додаток 4

ЖУРНАЛ
реєстрацiї облiкових карток суб'єктiв ЗЕД
Київської обласної митницi

N з/п Номер облiкової картки Дата облiку Назва суб'єкта ЗЕД Код за ЄДРПОУ/ДРФОУ П.I.Б. iнспектра Пiдпис iнспектора Примiтки
1 2 3 4 5 6 7 8
               

 

Додаток 5

Реєстр передачi облiкових карток
Київської обласної митницi

___________________________________
(назва вiддiлу митного оформлення)

назва пiдприємства номер картки дата оформлення
     
     
     
     

 

Додаток 6
Начальнику вiддiлу митного оформлення

Службова записка

номер картки дата оформлення назва пiдприємства ПРИЧИНА ПРИЗУПИНЕННЯ ДIЇ АБО АНУЛЮВАННЯ КАРТКИ ТА ДАТА
         
         
         

 

Додаток 7

КИЇВСЬКА ОБЛАСНА МИТНИЦЯ

________________________________________
(Назва вiддiлу митного оформлення)

АКТ
Проведення перевiрки поштової адреси

Дата "____"______________200_р.
Час проведення з ______ по______
Назва суб'єкта ЗЕД:  
Поштова адреса:  
(адреса керiвного органу суб'єкта ЗЕД, що здiйснює безпосереднє
 
оперативне управлiння дiяльнiстю пiдприємства)
Документ, який пiдтверджує поштову адресу:  
 
(Договiр оренди, договiр куплi-продажу, свiдоцтво на право власностi, номер, дата)
Примiщення:  
(площа, житлове/не житлове, кiлькiсть кiмнат, робочi мiсця, меблi)
 
 
Номер телефону:  
Пiдписи:
Посадова особа вiддiлу митного оформлення:  
(посада, ПIБ, пiдпис, дата)
Представник суб'єкта ЗЕД:  
(посада, ПIБ, пiдпис, дата)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.