ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЕНЕРГЕТИЧНА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

вiд 1 липня 2009 року N 487


Про внесення змiн до Тимчасового порядку ведення облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Енергетичнiй регiональнiй митницi, затвердженого наказом Енергетичної регiональної митницi вiд 24.04.2009 N 276

     З метою приведення нормативних актiв Енергетичної регiональної митницi у вiдповiднiсть до штатного розкладу Енергетичної регiональної митницi, введеного в дiю наказом Енергетичної регiональної митницi вiд 28.05.2009 N 362, та з метою впорядкування облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Енергетичнiй регiональнiй митницi наказую:

     1. В текстi Тимчасового порядку ведення облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - суб'єкти ЗЕД) в Енергетичнiй регiональнiй митницi (далi - Тимчасовий порядок), затвердженого наказом Енергетичної регiональної митницi (далi - ЕРМ) вiд 24.04.2009 N 276 "Про затвердження Тимчасового порядку ведення облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Енергетичнiй регiональнiй митницi", змiнити назви пiдроздiлiв, а саме: "Служба органiзацiї боротьби з порушеннями митного законодавства (далi - Служба ОБПМЗ)" на "Служба боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил (далi - СБК та ПМП)"; "Вiддiл власної безпеки" на "Вiддiл внутрiшньої безпеки"; "Загальний вiддiл" на "Вiддiл органiзацiйного та документального забезпечення" у вiдповiдних вiдмiнках.

     2. В першому абзацi п. 2.2 Тимчасового порядку слова "(кiмн. 908)" виключити.

     3. Роздiл 2 Тимчасового порядку доповнити п. 2.14.4 наступного змiсту: "В порядку виключення, у випадку, коли на адресу пiдприємства надiйшов вантаж (або вантаж знаходиться на кордонi), а пiдприємство не перебуває на облiку в зв'язку з тим, що вiдсутня можливiсть надання копiй особистих документiв осiб, внесених в облiкову картку, або довiдки про перебування на облiку в податкових органах (форма 4-ОПП) суб'єктом ЗЕД надається на розгляд начальнику (заступнику начальника) регiональної митницi лист-звернення iз обов'язковим зазначенням всiх вiдомостей, якi не можливо пiдтвердити документально та якi повиннi бути внесенi до облiкової картки, обґрунтуванням причин, якi унеможливлюють надання зазначених документiв, та гарантiї надання цих документiв на протязi конкретного термiну (до двох календарних мiсяцiв). Пiсля розгляду вищезазначеного листа-звернення начальником (заступником начальника) регiональної митницi та в разi прийняття рiшення про можливiсть здiйснення облiку:

     - гарантiя надання документiв ставиться на контроль СКС ЗЕД ВIРМС;

     - в облiкову картку суб'єкта ЗЕД вносяться вiдомостi, якi наведено у листi-зверненнi пiдприємства;

     - у разi ненадання документiв протягом термiну, вказаного в зобов'язаннi, облiк пiдприємства пiдлягає анулюванню".

     4. Абзац 2 п. 4.1 Тимчасового порядку викласти в редакцiї: "Анулювання облiкової картки суб'єкта ЗЕД в ЕРМ здiйснюється наказом по ЕРМ або за листом-зверненням пiдприємства".

     5. Пункт 4.4. Тимчасового порядку викласти в редакцiї: "Пiсля пiдписання наказу ЕРМ про анулювання облiку суб'єкта ЗЕД в ЕРМ або розгляду листа-звернення пiдприємства та прийняття рiшення щодо анулювання облiку суб'єкта ЗЕД в ЕРМ, посадова особа сектору СКСЗЕД ВIРМС перекреслює перший та другий (за наявностi) примiрники облiкової картки суб'єкта ЗЕД, робить запис "Анульовано. Наказ ЕРМ вiд ____________ N ____ (лист-звернення вх. ЕРМ вiд ____________ N ____)" та проставляє особистий пiдпис, пiсля чого здiйснює в той самий день (якщо iнше не зазначено в наказi ЕРМ) анулювання облiкової картки в електроннiй базi даних облiку суб'єктiв ЗЕД ЕРМ. У разi анулювання за листом-зверненням пiдприємства, лист-звернення зберiгається в облiковiй справi суб'єкта ЗЕД".

     6. Начальникам пiдроздiлiв регiональної митницi, що здiйснюють митне оформлення, довести наказ до вiдома суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     7. Головному iнспектору по зв'язках з громадськiстю Шпаченко Д. В. довести iнформацiю про змiни до Тимчасового порядку Громадськiй радi ЕРМ, забезпечити висвiтлення змiн до Порядку у засобах масової iнформацiї та розмiщення його на WEB-сайтi Державної митної служби України.

     8. Начальнику загального вiддiлу Масленнiковiй Л. П. довести наказ до оперативних пiдроздiлiв регiональної митницi.

     9. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника начальника регiональної митницi Рудченка С. В.

Начальник регiональної митницi О. I. Конєв
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.