ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЕНЕРГЕТИЧНА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Київ

21.10.09 N 873


Про затвердження Тимчасового Порядку ведення облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Енергетичнiй регiональнiй митницi

     Вiдповiдно до статей 45, 72, 91 Митного кодексу України, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.02.06 N 80 "Про перелiк документiв, необхiдних для здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України", п. 3.8. Положення про Енергетичну регiональну митницю, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 15.12.05 N 1240, та з метою впорядкування ведення облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Енергетичнiй регiональнiй митницi наказую:

     1. Затвердити Тимчасовий Порядок ведення облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Енергетичнiй регiональнiй митницi (далi - Тимчасовий Порядок), що додається.

     2. Встановити, що облiковi картки суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, оформленi Енергетичною регiональною митницею (далi - ЕРМ) до набуття чинностi цим наказом, в незалежностi вiд встановлених термiнiв дiї цих

     облiкових карток та договорiв оренди примiщення фактичної адреси дiють на загальних пiдставах, визначених Тимчасовим Порядком.

     3. Начальникам оперативних пiдроздiлiв Енергетичної регiональної митницi:

     3.1. Довести вимоги даного Тимчасового Порядку до пiдпорядкованого особового складу, суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi та декларантiв.

     3.2. Забезпечити безумовне виконання вимог Тимчасового Порядку за напрямками роботи пiдроздiлу.

     4. Начальнику вiддiлу органiзацiйного та документального забезпечення Ковальовiй А.I. довести наказ до вiдома оперативних пiдроздiлiв регiональної митницi, Громадської ради Енергетичної регiональної митницi, забезпечити висвiтлення Тимчасового Порядку у засобах масової iнформацiї та розмiщення його на WEB - сайтi Державної митної служби України.

     5. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника начальника регiональної митницi Рудченка С.В.

Начальник регiональної митницi О.I. Конєв

 

Затверджено
наказом Енергетичної регiональної митницi
21.10.2009 N 873

ТИМЧАСОВИЙ ПОРЯДОК
ВЕДЕННЯ ОБЛIКУ СУБ'ЄКТIВ ЗОВНIШНЬОЕКОНОМIЧНОЇ ДIЯЛЬНОСТI В ЕНЕРГЕТИЧНIЙ РЕГIОНАЛЬНIЙ МИТНИЦI

1. Загальнi положення

     1.1. Тимчасовий Порядок ведення облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Енергетичнiй регiональнiй митницi (далi - Тимчасовий Порядок) розроблений вiдповiдно до вимог Законiв України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть" вiд 16.04.91 N 959-XII, Господарського кодексу України вiд 16.01.03 N 436-IV, статей 45, 72, 91 Митного кодексу України, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.02.06 N 80 "Про перелiк документiв, необхiдних для здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України", наказу ДМСУ вiд 30.09.04 N 714 "Про затвердження Перелiку товарiв, митний контроль та митне оформлення яких здiйснюється пiдроздiлами ЕРМ", Положення про Енергетичну регiональну митницю, затвердженого наказом ДМСУ вiд 15.12.05 N 1240.

     1.2. Цей Тимчасовий Порядок визначає порядок ведення облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, регламентує дiї посадових осiб Енергетичної регiональної митницi (далi - ЕРМ) по здiйсненню облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, якi працюють у зонi дiяльностi Енергетичної регiональної митницi.

     1.3. Термiни, якi використовуються у даному Тимчасовому Порядку:

     1.3.1. Суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - суб'єкти ЗЕД):

     - фiзичнi особи - громадяни України, iноземнi громадяни та особи без громадянства, якi мають цивiльну правоздатнiсть i дiєздатнiсть згiдно з законами України i постiйно проживають на територiї України;

     - юридичнi особи, зареєстрованi як такi в Українi i якi мають постiйне мiсцезнаходження на територiї України (пiдприємства, органiзацiї та об'єднання всiх видiв, включаючи акцiонернi та iншi види господарських товариств, асоцiацiї, спiлки, концерни, консорцiуми, торговельнi доми, посередницькi та консультацiйнi фiрми, кооперативи, кредитно-фiнансовi установи, мiжнароднi об'єднання, органiзацiї та iншi), в тому числi юридичнi особи, майно та/або капiтал яких є повнiстю у власностi iноземних суб'єктiв господарської дiяльностi;

     - об'єднання фiзичних, юридичних, фiзичних i юридичних осiб, якi не є юридичними особами згiдно з законами України, але якi мають постiйне мiсцезнаходження на територiї України i яким чинним законодавством України не заборонено здiйснювати господарську дiяльнiсть;

     - структурнi одиницi iноземних суб'єктiв господарської дiяльностi, якi не є юридичними особами згiдно з законами України (фiлiї, вiддiлення, тощо), але мають постiйне мiсцезнаходження на територiї України;

     - спiльнi пiдприємства за участю суб'єктiв господарської дiяльностi України та iноземних суб'єктiв господарської дiяльностi, зареєстрованi як такi в Українi i якi мають постiйне мiсцезнаходження на територiї України;

     - iншi суб'єкти господарської дiяльностi, передбаченi законодавством України (за винятком вiдокремлених пiдроздiлiв суб'єктiв господарської дiяльностi України).

     1.3.2. Облiкова картка суб'єкта ЗЕД - документ за формою, наведеною у додатку 1 до цього Тимчасового Порядку, що мiстить вiдомостi про суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi та свiдчить про постановку суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi на облiк в ЕРМ.

     1.3.3. Постановка на облiк - сукупнiсть дiй посадових осiб Енергетичної регiональної митницi, якi пов'язанi iз закрiпленням результатiв розгляду наданих представником суб'єкта ЗЕД документiв, внесення даних про облiк суб'єкта ЗЕД в локальнi бази даних ЕРМ та ЄАIС Держмитслужби.

     1.3.4. Представник суб'єкта ЗЕД - особа, зазначена в облiковiй картцi, чи iнша особа, уповноважена керiвником пiдприємства для здiйснення дiй, пов'язаних з постановкою пiдприємства - суб'єкта ЗЕД на облiк в регiональнiй митницi (довiренiсть керiвника пiдприємства, договiр з пiдприємством - митним брокером).

     1.3.5. Пiдприємство - будь-яка юридична особа, а також громадянин, який здiйснює пiдприємницьку дiяльнiсть без створення юридичної особи.

     1.3.6. Подвiйний облiк - одночасне перебування суб'єкта ЗЕД на облiку в Енергетичнiй регiональнiй митницi та у митному органi за мiсцем державної реєстрацiї.

     1.4. Облiку в ЕРМ пiдлягають суб'єкти ЗЕД, якi здiйснюють або бажають здiйснювати операцiї з товарами, якi перетинають митний кордон України залiзничним, автомобiльним, трубопровiдним, морським (рiчковим) транспортом та лiнiями електропередач, вiдповiдно до встановлених законом митних режимiв, що входять до перелiку, затвердженого наказом ДМСУ вiд 30.09.04р. N 714 "Про затвердження Перелiку товарiв, митний контроль та митне оформлення яких здiйснюється пiдроздiлами ЕРМ", а також iнших товарiв, митний контроль та митне оформлення яких здiйснюється пiдроздiлами ЕРМ, вiдповiдно до законодавства України.

     1.5. Фiлiї та iншi вiдокремленi пiдроздiли суб'єктiв ЗЕД України не пiдлягають облiку у ЕРМ.

     1.6. Суб'єкт ЗЕД до моменту подання до ЕРМ документiв i вiдомостей, необхiдних для здiйснення митного контролю, при декларуваннi товарiв або повiдомленнi про намiр здiйснити перемiщення товарiв i транспортних засобiв через митний кордон України, має звернутися до Енергетичної регiональної митницi для постановки на облiк та оформлення облiкової картки.

     1.7. Ведення облiку суб'єктiв ЗЕД здiйснюється шляхом заповнення облiкової картки суб'єкта ЗЕД (далi - облiкова картка) (додаток 1), яка заповнюється державною мовою друкованими лiтерами (на ПЕОМ або друкарськiй машинцi), засвiдчується особистим пiдписом керiвника та завiряється печаткою суб'єкта ЗЕД, вiдповiдно до Iнструкцiї про порядок заповнення облiкової картки суб'єкта ЗЕД, який перебуває на облiку в Енергетичнiй регiональнiй митницi (додаток 3). Облiковi картки, заповненi вiд руки або з виправленнями й помилками, проставленими факсимiльними пiдписами або клiше, не можуть бути пiдставою для здiйснення облiку у Енергетичнiй регiональнiй митницi.

     1.8. Вiдомостi, зазначенi в облiковiй картцi суб'єкта ЗЕД в ЕРМ, використовуються посадовими особами оперативних пiдроздiлiв ЕРМ при здiйсненнi митних процедур.

     1.9. Облiк суб'єктiв ЗЕД у регiональнiй митницi здiйснюється сектором статистики та контролю у сферi ЗЕД вiддiлу iнформацiйної роботи та митної статистики (далi - сектор СКС ЗЕД ВIРМС) за адресою: 04215, м. Київ, вул. Свiтлицького, 28-а.

2. Порядок ведення облiку суб'єктiв ЗЕД

     2.1. Для здiйснення постановки на облiк представник суб'єкта ЗЕД надає пакет документiв в сектор СКС ЗЕД ВIРМС, згiдно з перелiком (додаток 2), а у випадку, якщо представник суб'єкта ЗЕД не зазначений в облiковiй картцi суб'єкта ЗЕД, додатково надає документи, якi пiдтверджують його повноваження.

     Копiї документiв для здiйснення облiку надаються до ЕРМ разом з оригiналами.

     У випадку подвiйного облiку, представник суб'єкта ЗЕД надає на розгляд начальнику ЕРМ (або особi, яка його замiщує) лист - узгодження мiж митницями про подвiйний облiк (додаток 4).

     2.2. Начальник сектору СКС ЗЕД ВIРМС (або особа, яка його замiщує) при зверненнi представника суб'єкта ЗЕД щодо облiку в ЕРМ направляє його для проходження спiвбесiди у вiддiл внутрiшньої безпеки ЕРМ.

     Посадова особа вiддiлу внутрiшньої безпеки ЕРМ проводить спiвбесiду з представником суб'єкта ЗЕД за напрямком роботи вiддiлу внутрiшньої безпеки. Про проведення такої спiвбесiди посадова особа вiддiлу внутрiшньої безпеки робить вiдмiтку в графi "Спiвбесiда у вiддiлi внутрiшньої безпеки проведена" опису (додаток 6).

     Начальник сектору СКС ЗЕД ВIРМС (або особа, яка його замiщує):

     - перевiряє наявнiсть вiдмiтки вiддiлу внутрiшньої безпеки ЕРМ в графi "Спiвбесiда у вiддiлi внутрiшньої безпеки проведена" опису документiв;

     - звiряє iнформацiю, наведену в описi, з наданим пакетом документiв,

     - заповнює графу "Отримав" iз зазначенням часу, дати отримання документiв, П.I.Б. та особистого пiдпису,

     - опис реєструє в журналi облiку звернень суб'єктiв ЗЕД до сектору СКС ЗЕД ВIРМС (додаток - 8),

     - визначає посадову особу, яка буде здiйснювати облiк даного суб'єкта ЗЕД (про що здiйснює вiдповiдний запис у графу "П.I.Б. посадової особи сектору СКСЗЕД ВIРМС" опису та у колонку "П.I.Б. посадової особи, яка отримала документи до розгляду" журналу облiку звернень суб'єктiв ЗЕД до сектору СКС ЗЕД ВIРМС) та передає пакет документiв вказанiй посадовiй особi.

     2.3. Посадова особа сектору СКС ЗЕД ВIРМС, яку визначено в графi "П.I.Б. посадової особи сектору СКСЗЕД ВIРМС" опису, перевiряє комплектнiсть документiв, звiряє копiї наданих документiв з оригiналами та оригiнали документiв в день прийняття документiв повертає представнику суб'єкта ЗЕД, про що представник суб'єкта ЗЕД проставляє дату, П.I.Б. та особистий пiдпис в графi "Оригiнали документiв отримав" обох примiрникiв опису.

     Один примiрник опису залишається у справах сектору СКС ЗЕД ВIРМС, другий примiрник з реєстрацiйним номером надається представнику суб'єкта ЗЕД, як засвiдчення прийняття документiв.

     2.4. Пiсля вказаних дiй посадова особа сектору СКС ЗЕД ВIРМС у термiн, що не перевищує десяти робочих днiв з дати прийняття документiв, здiйснює наступнi дiї;

     а) перевiряє вiдповiднiсть наданої облiкової картки встановленiй формi;

     б) перевiряє вiдповiднiсть вiдомостей облiкової картки наданим документам;

     в) перевiряє iнформацiю про даного суб'єкта ЗЕД в електроннiй базi даних учасникiв ЗЕД, якi перебувають на облiку в митних органах України в ЦБД Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби України (ЄАIС Держмитслужби) з метою з'ясування перебування на облiку в iншiй митницi та дати початку перебування на облiку в митних органах. Якщо суб'єкт ЗЕД перебуває на облiку в iншому митному органi посадова особа сектору СКС ЗЕД ВIРМС перевiряє наявнiсть листа - узгодження мiж митницями про подвiйний облiк;

     г) звiряє паперовий примiрник облiкової картки з його електронною копiєю, за допомогою модуля учасники ЗЕД ПIК "Iнспектор-2006" здiйснює перевiрку всiх вiдомостей, внесених в облiкову картку.

     2.5. Вiдсутнiсть або наявнiсть зауважень щодо облiку суб'єкта ЗЕД в ЕРМ фiксується у вiдповiдних графах зворотного боку опису.

     При неможливостi постановки суб'єкта ЗЕД на облiк у зв'язку з наявнiстю зауважень, посадова особа сектору СКС ЗЕД ВIРМС в графi "Виявленi зауваження" опису вказує суть зауважень, що унеможливлюють здiйснення облiку суб'єкта ЗЕД в ЕРМ, про що ознайомлює представника суб'єкта ЗЕД пiд пiдпис (графа "З зауваженнями ознайомлений" опису). Представник суб'єкта ЗЕД ознайомлюється з ними та у вiдповiдних графах на зворотному боцi опису проставляє дату ознайомлення з зауваженнями, П.I.Б. та особистий пiдпис, пiсля чого посадовою особою сектору СКС ЗЕД ВIРМС зауваження переписуються в ту саму графу опису, який знаходиться у представника суб'єкта ЗЕД, завiряються пiдписом посадової особи сектору СКС ЗЕД ВIРМС, у якої виникли зауваження, проставляється дата розгляду документiв. Пiсля вказаних дiй документи, наданi для здiйснення облiку в ЕРМ, та один примiрник опису повертаються представнику суб'єкта ЗЕД, в журналi облiку звернень суб'єктiв ЗЕД до СКС ЗЕД ВIРМС (в графi "Кiнцевий результат") робиться вiдмiтка "в облiку вiдмовлено", один примiрник опису залишається в справах сектору СКС ЗЕД ВIРМС.

     2.6. У випадку, якщо подано неповний комплект документiв, посадова особа сектору СКС ЗЕД ВIРМС, яку визначено в графi "П.I.Б. посадової особи сектору СКСЗЕД ВIРМС" опису, в графi "Виявленi зауваження до наданих документiв" опису вказує перелiк документiв, яких не надано, про що ознайомлює представника суб'єкта ЗЕД пiд пiдпис (графа "З зауваженнями ознайомлений" опису). Пiсля вказаних дiй зауваження переписуються в ту саму графу опису, який знаходиться у представника суб'єкта ЗЕД, завiряються пiдписом посадової особи сектору СКС ЗЕД ВIРМС, яка виявила вказанi зауваження, проставляється дата розгляду документiв. В даному випадку облiкова картка не перевiряється на вiдповiднiсть наданим документам, документи та один примiрник опису повертаються представнику суб'єкта ЗЕД, в журналi облiку звернень суб'єктiв ЗЕД до СКС ЗЕД ВIРМС (в графi "Кiнцевий результат") робиться вiдмiтка "в облiку вiдмовлено", один примiрник опису залишається в справах сектору СКС ЗЕД ВIРМС.

     2.7. У разi вiдсутностi зауважень облiкова картка суб'єкта ЗЕД реєструється посадовою особою сектору СКС ЗЕД ВIРМС в Журналi облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (додаток 7). Журнал облiку ведеться у паперовому виглядi та зберiгається у справах сектору СКСЗЕД ВIРМС прошнурований, пронумерований та зареєстрований в вiддiлi органiзацiйного та документального забезпечення ЕРМ.

     2.8. Посадова особа сектору СКС ЗЕД ВIРМС присвоює облiковiй картцi реєстрацiйний номер та проставляє його на двох примiрниках облiкової картки суб'єкта ЗЕД. Формування реєстрацiйного номера здiйснюється за схемою: п'ятизначний код Енергетичної регiональної митницi / порядковий номер (за номенклатурою) ВIРМС / останнi двi цифри року облiку в регiональнiй митницi / порядковий номер облiкової картки. Облiкова картка завiряється пiдписом та особистою номерною печаткою (далi - ОНП) посадової особи сектору СКС ЗЕД ВIРМС, яка здiйснювала облiк. На зворотi облiкової картки заповнюється поле для службових вiдмiток, в яке заноситься iнформацiя про документи облiкової справи з обмеженим термiном дiї та дату початку перебування на облiку в митних органах у вiдповiдностi до додатку - 3 до даного Тимчасового Порядку.

     2.9. Посадова особа сектору СКС ЗЕД ВIРМС, яка здiйснила облiк, того ж дня вносить вiдомостi про облiк суб'єкта ЗЕД до електронної бази облiку суб'єктiв ЗЕД ЕРМ (модуль учасники ЗЕД ПIК "Iнспектор-2006") та локальної бази даних облiку суб'єктiв ЗЕД ВIРМС.

     До ЄАIС Держмитслужби вiдомостi про облiк суб'єкта ЗЕД передаються посадовою особою сектору СКС ЗЕД ВIРМС, вiдповiдальною за поштову скриньку "12400 zed", у термiн, що не перевищує чотирьох годин з моменту введення до електронної бази облiку суб'єктiв ЗЕД ЕРМ.

     2.10. Термiн дiї облiкової картки суб'єкта ЗЕД становить три календарних роки з дати останнього звернення суб'єкта ЗЕД до ЕРМ.

     Пiд зверненням суб'єкта ЗЕД до ЕРМ, для цiлей обчислення трирiчного термiну розумiється наступне:

     а) митне оформлення товарiв в пiдроздiлах ЕРМ iз застосуванням вантажної митної декларацiї;

     б) перерахування коштiв на депозитний рахунок ЕРМ;

     в) погодження митного оформлення товарiв, митний контроль та митне оформлення яких здiйснюється пiдроздiлами ЕРМ, у митному органi за мiсцем державної реєстрацiї;

     г) здiйснення переоблiку в ЕРМ згiдно з п. 3 цього Тимчасового Порядку.

     2.11. Перший примiрник облiкової картки разом з копiями документiв залишається у секторi СКС ЗЕД ВIРМС (де формуються справи облiку суб'єктiв ЗЕД).

     Другий примiрник повертається представнику суб'єкта ЗЕД для засвiдчення факту його облiку у ЕРМ, про що ним проставляється дата, особистий пiдпис та П.I.Б. у графi "Облiкову картку отримав" опису. Другий примiрник опису вилучається у представника суб'єкта ЗЕД та зберiгається в облiковiй справi даного суб'єкта ЗЕД.

     Сектор СКС ЗЕД ВIРМС щопонедiлка iнформує начальника ВIРМС про здiйснений облiк, переоблiк суб'єктiв ЗЕД в ЕРМ за попереднiй тиждень за формою згiдно з додатком 5 до цього Тимчасового Порядку.

     2.12. У випадку втрати представником суб'єкта ЗЕД примiрника опису, документи та/або облiкова картка видаються представнику суб'єкта ЗЕД по примiрнику, який знаходиться в облiковiй справi суб'єкта ЗЕД. В цьому випадку на примiрнику опису сектору СКС ЗЕД ВIРМС робиться вiдмiтка про втрату примiрника опису, який знаходиться у представника суб'єкта ЗЕД та представник суб'єкта ЗЕД пiдписується пiд цiєю вiдмiткою.

     2.13. Документи, якi надаються суб'єктами ЗЕД для здiйснення облiку (переоблiку), розглядаються у термiн, що не перевищує десяти робочих днiв з дати їх прийняття. У разi необхiдностi отримання додаткової iнформацiї вiд органiв державної реєстрацiї, податкових органiв, банкiвських установ, юридичного висновку щодо спiрних питань тощо, термiн розгляду документiв може бути збiльшено, але не бiльш нiж на термiн, необхiдний для отримання вищезазначеної iнформацiї.

     2.14. Документи, якi надаються суб'єктами ЗЕД для здiйснення облiку, можуть бути надiсланi засобами поштового зв'язку, при цьому разом з документами заявником надається лист - звернення на начальника ЕРМ (або особи, яка його замiщує). У разi надходження документiв для здiйснення облiку засобами поштового зв'язку, звернення суб'єкта ЗЕД реєструється в вiддiлi органiзацiйного та документального забезпечення ЕРМ та розглядається начальником ЕРМ або особою, яка його замiщує. Таке звернення не пiдлягає реєстрацiї в журналi облiку звернень суб'єктiв ЗЕД до СКС ЗЕД ВIРМС. Посадовi особи сектору СКС ЗЕД ВIРМС проводять дiї аналогiчнi зазначеним в п. 2.1 - 2.13 цього Тимчасового Порядку (крiм операцiй, пов'язаних iз взаємодiєю з представником суб'єкта ЗЕД) з урахуванням наступних особливостей:

     2.14.1. Результати розгляду наданих документiв фiксуються на зворотному боцi листа - звернення пiдприємства, який залишається в справах сектору СКС ЗЕД ВIРМС.

     2.14.2. У разi наявностi зауважень щодо постановки на облiк в ЕРМ, посадова особа сектору СКС ЗЕД ВIРМС, яка здiйснювала розгляд документiв, iнформує представника суб'єкта ЗЕД про зауваження в телефонному режимi. Результат телефонної розмови фiксується на зворотному боцi листа - звернення пiдприємства, з обов'язковим зазначенням П.I.Б. представника суб'єкта ЗЕД, дати та часу розмови. У разi, якщо в двотижневий термiн з дати iнформування представника суб'єкта ЗЕД виявленi зауваження суб'єктом ЗЕД не усуваються, документи зберiгаються в СКС ЗЕД ВIРМС на протязi одного року, пiсля чого копiї документiв пiдлягають знищенню, а оригiнали зберiгаються до отримання їх заявником.

     2.14.3. При вiдсутностi зауважень оформлена облiкова картка суб'єкта ЗЕД, разом з оригiналами наданих документiв зберiгається в СКС ЗЕД ВIРМС до отримання їх заявником.

     2.14.4. В порядку виключення, у випадку, коли на адресу пiдприємства надiйшов вантаж (або вантаж знаходиться на кордонi), а пiдприємство не перебуває на облiку в зв'язку з тим, що вiдсутня можливiсть надання копiй особистих документiв осiб, внесених в облiкову картку, або довiдки про перебування на облiку в податкових органах (форма 4-ОПП) суб'єктом ЗЕД надається на розгляд начальнику (заступнику начальника) регiональної митницi лист - звернення iз обов'язковим зазначенням всiх вiдомостей, якi не можливо пiдтвердити документально та якi повиннi бути внесенi до облiкової картки, обґрунтуванням причин, якi унеможливлюють надання зазначених документiв, та гарантiї надання цих документiв на протязi конкретного термiну (до двох календарних мiсяцiв). Пiсля розгляду вищезазначеного листа - звернення начальником (заступником начальника) регiональної митницi та в разi прийняття рiшення про можливiсть здiйснення облiку:

     - гарантiя надання документiв ставиться на контроль СКС ЗЕД ВIРМС;

     - в облiкову картку суб'єкта ЗЕД вносяться вiдомостi, якi наведено у листi - зверненнi пiдприємства;

     - в полi для службових вiдмiток облiкової картки суб'єкта ЗЕД здiйснюється запис про реєстрацiйний номер ЕРМ листа - звернення пiдприємства та термiн, на протязi якого, пiдприємство зобов'язано надати зазначенi документи;

     - у разi не надання документiв на протязi термiну, вказаному в зобов'язаннi, облiк пiдприємства пiдлягає анулюванню

3. Порядок внесення змiн до Облiкової картки суб'єкта ЗЕД (переоблiк)

     3.1. У разi будь-яких змiн вiдомостей, якi були заявленi у облiковiй картцi, суб'єкт ЗЕД повинен у тижневий термiн (але не пiзнiше нiж за добу до подання ВМД) внести змiни до облiкової картки шляхом надання нової облiкової картки у двох примiрниках, попередньої облiкової картки, оригiналiв документiв та їх копiй, на пiдставi яких вносяться змiни. Переоблiк здiйснюється вiдповiдно до роздiлу 2 цього Тимчасового Порядку.

     При поданнi нової облiкової картки у суб'єкта ЗЕД вилучається попередня облiкова картка (другий примiрник). Посадова особа сектору СКС ЗЕД ВIРМС робить запис на першому та другому примiрниках попередньої облiкової картки суб'єкта ЗЕД "видано нову картку", перекреслює та проставляє вiдтиск ОНП. Всi примiрники попереднiх облiкових карток зберiгаються у облiковiй справi суб'єкта ЗЕД.

     Пiсля внесення змiн реєстрацiйний номер облiкової картки не змiнюється.

     3.2. Для внесення вiдповiдних змiн в поле для службових вiдмiток представник суб'єкта ЗЕД в термiни, визначенi п. 3.1. цього Тимчасового Порядку, надає документи, якi пiдтверджують пролонгацiю наданих ранiше документiв або новi документи, якi стосуються тих самих даних облiкової картки суб'єкта ЗЕД, заявлених ранiше в сектор СКС ЗЕД ВIРМС. Посадова особа сектору СКС ЗЕД ВIРМС розглядає наданi документи, у разi прийняття позитивного рiшення, вносить запис у полi для службових вiдмiток облiкової картки (перший та другий примiрники) новий термiн дiї наданого документа (документiв) та його номер i дату, завiряє запис особистим пiдписом та вiдбитком ОНП, пiсля чого вносить змiни в електроннi бази даних суб'єктiв ЗЕД, якi перебувають на облiку в ЕРМ.

     3.3. У випадку, коли суб'єкт ЗЕД з поважних причин не має можливостi внести змiни до облiкової картки у термiн, визначений п.п. 3.1. цього Тимчасового порядку (вiдпустка, вiдрядження або хвороба будь-кого з осiб, внесених в облiкову картку, отримано не всi документи, якi необхiдно надати для здiйснення переоблiку тощо), суб'єктом ЗЕД надається на розгляд начальнику (заступнику начальника) регiональної митницi лист - звернення iз обов'язковим зазначенням всiх змiн у вiдомостях, внесених до облiкової картки, обґрунтованих причин, якi унеможливлюють здiйснення переоблiку, та гарантiї здiйснення переоблiку в ЕРМ на протязi конкретного термiну. Пiсля розгляду вищезазначеного листа - звернення начальником (заступником начальника) регiональної митницi та в разi прийняття рiшення про подовження термiну переоблiку:

     - гарантiя здiйснення переоблiку ставиться на контроль СКС ЗЕД ВIРМС;

     - для цiлей митного оформлення вiдомостi, внесенi до облiкової картки, використовуються з урахуванням змiн.

     3.4. У разi наявностi зауважень щодо переоблiку в ЕРМ посадова особа сектору СКС ЗЕД ВIРМС, яка здiйснювала розгляд документiв, iнформує представника суб'єкта ЗЕД в порядку, визначеному п.п. 2.5. та 2.14.2. цього Тимчасового порядку. Якщо в двотижневий термiн з дати iнформування представника суб'єкта ЗЕД виявленi зауваження суб'єктом ЗЕД не усуваються, посадова особа сектору СКС ЗЕД ВIРМС, яка здiйснювала розгляд документiв готує про це на iм'я начальника ЕРМ (або особи, яка його замiщує) службову (доповiдну) записку з пропозицiєю анулювання облiку даного суб'єкта ЗЕД в ЕРМ.

4. Порядок анулювання Облiкової картки суб'єкта ЗЕД

     4.1. Анулювання облiкової картки здiйснюється у наступних випадках:

     а) за зверненням суб'єкта ЗЕД;

     б) у разi втрати суб'єктом ЗЕД облiкової картки;

     в) у разi виявлення пiдроблених документiв суб'єкта ЗЕД або недостовiрних даних про суб'єкта ЗЕД;

     г) при невiдповiдностi даних облiкової картки поданим документам, а також завершення термiну дiї наданих для проведення облiку документiв;

     д) у разi змiни коду за ЄДРПОУ або ДРФО суб'єкта ЗЕД;

     е) завершення термiну дiї облiкової картки суб'єкта ЗЕД в ЕРМ, визначеного п. 2.10 цього Тимчасового Порядку;

     Анулювання облiкової картки суб'єкта ЗЕД в ЕРМ здiйснюється наказом по ЕРМ, або за листом - зверненням пiдприємства.

     Наказ про анулювання облiкової картки суб'єкта ЗЕД готується СКС ЗЕД ВIРМС та обов'язково погоджується iз Службою боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил (далi СБК та ПМП) (у разi анулювання облiкової картки, згiдно пiдпунктiв б), в) i г) пункту 4.1. Тимчасового Порядку), вiддiлом органiзацiї митного контролю (далi - ВОМК) та вiддiлом митних платежiв (далi - ВМП) ЕРМ.

     У випадках, визначених пiдпунктами в), г), е) цього пункту, наказ ЕРМ про анулювання облiкової картки суб'єкта ЗЕД готується на пiдставi службової (доповiдної) записки ВIРМС начальнику ЕРМ або особi, яка його замiщує, з обґрунтованими пропозицiями щодо анулювання облiкової картки такого суб'єкта ЗЕД.

     4.2. Для анулювання облiкової картки суб'єкта ЗЕД в ЕРМ у випадках, перелiчених у пiдпунктах а), б), д) п. 4.1. даного Тимчасового Порядку, суб'єкт ЗЕД повинен звернутись до начальника ЕРМ iз листом, в якому зазначаються обставини щодо анулювання облiкової картки. У випадках, перелiчених у пiдпунктах а) та б) п. 4.1. даного Тимчасового Порядку, перед поданням листа - звернення на розгляд начальнику ЕРМ, питання анулювання облiку попередньо погоджується з СБК та ПМП.

     4.3. Анулювання облiкової картки у випадках, передбачених у пiдпунктах в) та г) п. 4.1. даного Тимчасового Порядку здiйснюється на пiдставi iнформацiї, отриманої з джерел, пов'язаних з перевiркою дiяльностi вказаного суб'єкта ЗЕД та подальшою перевiркою даних облiкової справи цього суб'єкта ЗЕД.

     В таких випадках службова (доповiдна) записка ВIРМС щодо виявлених порушень суб'єкта ЗЕД та пропозицiєю анулювання облiкової картки зазначеного суб'єкта ЗЕД погоджується з СБК та ПМП, ВОМК та ВМП, пiсля чого передається на розгляд начальнику ЕРМ або особi, яка його замiщує.

     Оперативнi пiдроздiли ЕРМ при виявленнi фактiв, якi свiдчать про наявнiсть порушень, вказаних в пiдпунктах в) та г) п. 4.1. даного Тимчасового Порядку, зобов'язанi невiдкладно, в письмовiй формi iнформувати про такi факти ВIРМС.

     У випадку надходження до ВIРМС iнформацiї про можливу наявнiсть порушень, вказаних в пiдпунктi в) п. 4.1. СКС ЗЕД ВIРМС перевiряє цю iнформацiю по документам облiкової справи суб'єкта ЗЕД та у разi потреби готує за пiдписом начальника ВIРМС до СБК та ПМП мотивований запит щодо проведення перевiрки такої iнформацiї. Пiсля отримання повiдомлення вiд СБК та ПМП про результати такої перевiрки з встановленням фактiв, якi свiдчать про наявнiсть порушень, вказаних в пiдпунктi в) п. 4.1. СКС ЗЕД ВIРМС проводить заходи щодо анулювання вказаного суб'єкта ЗЕД, у вiдповiдностi з цим Порядком. Якщо iнформацiя оперативного пiдроздiлу щодо можливих порушень, вказаних в пiдпунктi в) п. 4.1. не пiдтверджується перевiркою СБК та ПМП, СКС ЗЕД ВIРМС iнформує про це цей оперативний пiдроздiл службовою запискою за пiдписом начальника ВIРМС.

     4.4. Пiсля пiдписання наказу ЕРМ про анулювання облiку суб'єкта ЗЕД в ЕРМ, або розгляду листа - звернення пiдприємства та прийняття рiшення щодо анулювання облiку суб'єкта ЗЕД в ЕРМ, посадова особа сектору СКСЗЕД ВIРМС перекреслює перший та другий (за наявностi) примiрники облiкової картки суб'єкта ЗЕД, робить запис "Анульовано. Наказ ЕРМ вiд _______ N____ (лист - звернення вх. ЕРМ вiд____N_____)" та проставляє особистий пiдпис, пiсля чого здiйснює в той самий день (якщо iнше не зазначено в наказi ЕРМ) анулювання облiкової картки в електроннiй базi даних облiку суб'єктiв ЗЕД ЕРМ. У разi анулювання за листом - зверненням пiдприємства, лист - звернення зберiгається в облiковiй справi суб'єкта ЗЕД.

     4.5. До ЄАIС Держмитслужби вiдомостi про анулювання облiку суб'єкта ЗЕД передаються посадовою особою сектору СКС ЗЕД ВIРМС, вiдповiдальною за поштову скриньку "12400 zed", у термiн, що не перевищує чотирьох годин з моменту анулювання облiкової картки в електроннiй базi даних облiку суб'єктiв ЗЕД ЕРМ (модуль учасники ЗЕД ПIК "Iнспектор-2006").

     4.6. Анульована облiкова картка залишається у справах сектору СКС ЗЕД ВIРМС разом iз комплектом документiв, на пiдставi яких здiйснювався облiк даного суб'єкта ЗЕД в ЕРМ, на протязi одного року, пiсля чого передається до архiву ЕРМ, вiдповiдно до чинного порядку.

     4.7. Номер облiкової картки, що анулюється, в подальшому не використовується.

5. Заключнi положення

     5.1. Посадовi особи ЕРМ несуть вiдповiдальнiсть за порушення вимог даного Тимчасового Порядку.

     5.2. У разi здiйснення виїмки облiкової справи суб'єкта ЗЕД правоохоронними органами, у секторi СКС ЗЕД ВIРМС залишаються копiї реєстрацiйних документiв та протокол про виїмку. Копiї реєстрацiйних документiв завiряються пiдписом та вiдбитком ОНП посадової особи сектору СКС ЗЕД ВIРМС, яка приймала участь у виїмцi.

     5.3. За бажанням представник суб'єкта ЗЕД може отримати в секторi СКС ЗЕД ВIРМС копiю облiкової картки для проходу до ЕРМ, завiрену в порядку, визначеному вiдповiдним нормативним актом про порядок пропуску вiдвiдувачiв до адмiнiстративного будинку ЕРМ. Вiдомостi про виданi завiренi копiї карток зберiгаються в облiковiй справi суб'єкта ЗЕД.

     5.4. У разi здiйснення митного оформлення одночасно в рiзних пiдроздiлах ЕРМ представник суб'єкта ЗЕД за дозволом начальника ЕРМ (особи, яка його замiщує) може отримати в секторi СКС ЗЕД ВIРМС завiрену копiю облiкової картки для здiйснення митного оформлення в конкретному пiдроздiлi ЕРМ. Вiдомостi про виданi завiренi копiї карток зберiгаються в облiковiй справi суб'єкта ЗЕД.

     5.5. Уразi внесення змiн до нормативно - правових актiв, вiдповiдно до яких розроблено даний Тимчасовий Порядок, вiн застосовується в частинi, що не суперечить чинному законодавству України.

Начальник вiддiлу iнформацiйної роботи та митної статистики Я.Л. Ярмоленко

 

Додаток 1
до Тимчасового Порядку облiку суб'єктiв ЗЕД в ЕРМ
Примiрник N_____

ОБЛIКОВА КАРТКА N______________________________
суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, який перебуває на облiку в Енергетичнiй регiональнiй митницi

Подвiйний облiк. Суб'єкт перебуває на облiку у ... (назва митного органу) ...
Картка облiку N...(номер картки облiку митного органу за мiсцем державної реєстрацiї)...
Iдентифiкацiйний номер особи:  
Повна назва пiдприємства:  
 
Скорочена назва пiдприємства:  
 
Мiсцезнаходження пiдприємства (згiдно свiдоцтва про державну реєстрацiю):  
 
Поштова адреса пiдприємства  
Коди: ЄДРПОУ(ДРФО)   КОАТУУ  
Державна реєстрацiя (N, дата, орган реєстрацiї)  
 
Iндивiдуальний податковий номер   свiдоцтво N   вiд  
Податкова iнспекцiя:  
Адреса: (поштовий iндекс)   код ЄДРПОУ   тел. (код мiста)  
П.I.Б. керiвника пiдприємства  
Паспортнi данi: серiя   N   виданий   дата  
Реєстрацiя   пiдпис  
Телефон (код мiста):   Телефакс (код мiста)  
П.I.Б. головного бухгалтера  
Паспортнi данi: серiя   N   виданий   дата  
Реєстрацiя   пiдпис  
Телефон (код мiста):   Телефакс (код мiста)  
Гривневий рахунок:  
Валютний рахунок (коди валют):  
Назва банку  
Код ЄДРПОУ банку   МФО  
Адреса банку: (поштовий iндекс)  
Особи уповноваженi для роботи з митницею:
П.I.Б.   тел.   телефакс  
Паспортнi данi: серiя   N   виданий   дата  
Реєстрацiя   пiдпис  
П.I.Б.   тел.   телефакс  
Паспортнi данi: серiя   N   виданий   дата  
Реєстрацiя   пiдпис  

При змiнi даних, зазначених у облiковiй картцi та документах, наданих для здiйснення облiку, зобов'язуюсь у тижневий строк здiйснити переоблiк в Енергетичнiй регiональнiй митницi. Попереджений, що в разi нездiйснення переоблiку у встановлений термiн, облiк пiдприємства в ЕРМ буде анульовано.

 
(Пiдпис керiвника пiдприємства)
М. П.   М. П.  
(Пiдпис керiвника пiдприємства) (пiдпис iнспектора)

Зразки печаток, якi будуть використовуватись при митному оформленнi:

 

 

Поле для службових вiдмiток

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Начальник ВIРМС
Я.Л. Ярмоленко

 

Додаток 2
до Тимчасового Порядку облiку суб'єктiв ЗЕД в ЕРМ

Перелiк документiв, що подаються суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi до Енергетичної регiональної митницi для здiйснення облiку.

     1. Для пiдприємницьких товариств:

     1.1. Облiкова картка Енергетичної регiональної митницi (надається у двох оригiнальних примiрниках).

     1.2. Установчi документи (нотарiально завiренi копiї):

     установчий договiр, рiшення власника майна або вповноваженого ним органу про створення суб'єкта пiдприємницької дiяльностi, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми суб'єкта пiдприємницької дiяльностi;

     статут пiдприємства (якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми суб'єкта пiдприємницької дiяльностi).

     1.3. Свiдоцтво про державну реєстрацiю суб'єкта пiдприємницької дiяльностi за його мiсцезнаходженням (копiя завiрена нотарiально або державним реєстратором).

     1.4. Довiдка органiв статистики про внесення суб'єкта пiдприємницької дiяльностi до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (копiя завiрена печаткою пiдприємства).

     1.5. Свiдоцтво платника податку на додану вартiсть (далi - ПДВ) (копiя завiрена печаткою пiдприємства) або лист пiдприємства про те, що воно не є платником ПДВ (оригiнал).

     1.6. Довiдка про перебування на облiку в податкових органах форма (4 ОПП) (копiя завiрена печаткою пiдприємства).

     1.7. Довiдка уповноваженого банку про наявнiсть гривневих та валютних розрахункових рахункiв згiдно з класифiкацiєю Нацiонального банку України (оригiнал).

     1.8. Протокол зборiв, нормативно-розпорядчий акт засновникiв (рiшення, наказ, доручення) про призначення керiвника пiдприємства (копiя завiрена печаткою пiдприємства). У випадку, якщо установчими документами пiдприємства передбачено укладання контракту з керiвником пiдприємства, - контракт, або витяг з контракту з вказанням термiну дiї цього контракту (копiя завiрена печаткою пiдприємства).

     1.9 Наказ пiдприємства про призначення головного бухгалтера, якщо посада передбачена штатним розписом (копiя завiрена печаткою пiдприємства). У разi вiдсутностi в штатному розкладi пiдприємства посади головного бухгалтера - лист вiд пiдприємства, якiй це пiдтверджує, з вказанням особи, яка має право пiдпису всiх фiнансових документiв (оригiнал).

     1.10. Наказ по пiдприємству про призначення працiвникiв, вiдповiдальних за роботу з ЕРМ. Повиннi бути вказанi їх прiзвище, iм'я, по-батьковi, паспортнi данi, наведенi зразки пiдписiв (копiя завiрена печаткою пiдприємства).

     1.11 Лист з зразком печаток пiдприємства, якi будуть використовуватися в митних органах (оригiнал).

     1.12. Копiї паспортiв: керiвника пiдприємства, головного бухгалтера та представникiв пiдприємства, уповноважених на роботу з ЕРМ зi всiма вклеєними фотокартками при досягненнi вiдповiдного вiку (копiї, завiренi печаткою пiдприємства).

     1.13. Дискета з електронною копiєю облiкової картки суб'єкта ЗЕД, у форматi, визначеному Держмитслужбою України.

     1.14. Облiкова картка суб'єкта ЗЕД з iншої митницi у випадку подвiйного облiку (копiя, завiрена печаткою пiдприємства).

     1.15. Лист - узгодження на проведення подвiйного облiку, крiм Києва та Київської областi (оригiнал з печаткою iншої митницi).

     1.16. Дозвiл на використання працi iноземця та особи без громадянства (Дозвiл на право працевлаштування в Українi) особи - нерезидента України, у разi внесення в облiкову картку такої особи та iншi документи, якi пiдтверджують легальне перебування на територiї України особи - нерезидента України з зазначенням мiсця проживання на територiї України (посвiдка на тимчасове або постiйне проживання в Українi, вкладний талон до паспортного документа) (копiї, завiренi печаткою пiдприємства).

     1.17. Папка для документiв - "швидкозшивач".

     1.18. Опис документiв, наданих в ЕРМ (надається у двох оригiнальних примiрниках).

     2. Для представництв iноземних суб'єктiв господарювання:

     2.1. Облiкова картка Енергетичної регiональної митницi (надається у двох оригiнальних примiрниках).

     2.2. Положення (або iнший установчий документ) щодо рiшення iноземного партнера вiдкрити представництво свого пiдприємства на територiї України, легалiзоване в установленому порядку, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно (копiя, завiрена нотарiально).

     2.3. Свiдоцтво про реєстрацiю представництва iноземного суб'єкта господарської дiяльностi в Українi, отримане в Мiнiстерствi економiки України (копiя, завiрена нотарiально).

     2.4. Довiдка органiв статистики про внесення суб'єкта пiдприємницької дiяльностi до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (копiя, завiрена печаткою пiдприємства).

     2.5. Свiдоцтво платника ПДВ (копiя завiрена печаткою пiдприємства) або лист пiдприємства про те, що воно не є платником ПДВ (оригiнал).

     2.6. Довiдка про перебування на облiку в податкових органах (форма 4 ОПП) (копiя, завiрена печаткою представництва).

     2.7. Довiдка уповноваженого банку про наявнiсть гривневих та валютних розрахункових рахункiв згiдно з класифiкацiєю Нацiонального банку України (оригiнал).

     2.8. Доручення, яке видане керiвнику представництва для виконання ним своїх обов'язкiв (легалiзоване в установленому порядку вiдповiдно до Гаазької конвенцiї) (копiя, завiрена печаткою представництва). У випадку, якщо Положенням (або iншим установчим документом) про представництво передбачено укладання контракту з керiвником представництва, - контракт, або витяг з контракту з вказанням термiну дiї цього контракту (копiя завiрена печаткою представництва).

     2.9. Наказ представництва про призначення головного бухгалтера, якщо посада передбачена штатним розписом (копiя завiрена печаткою представництва). У разi вiдсутностi в штатному розкладi представництва посади головного бухгалтера - лист вiд представництва, якiй це пiдтверджує, з вказанням особи, яка має право пiдпису всiх фiнансових документiв (оригiнал).

     2.10. Наказ представництва про призначення працiвникiв, вiдповiдальних за роботу з ЕРМ. Повиннi бути вказанi їх прiзвище, iм'я, по-батьковi, паспортнi данi, наведенi зразки пiдписiв (копiя завiрена печаткою представництва).

     2.11 Лист з зразком печаток представництва, якi будуть використовуватися в митних органах (оригiнал).

     2.12. Копiї паспортiв: керiвника представництва, головного бухгалтера та представникiв представництва, уповноважених на роботу з ЕРМ зi всiма вклеєними фотокартками при досягненнi вiдповiдного вiку (копiї, завiренi печаткою представництва).

     2.13. Дискета з електронною копiєю облiкової картки суб'єкта ЗЕД, у форматi, визначеному Держмитслужбою України.

     2.14. Облiкова картка суб'єкта ЗЕД з iншої митницi у випадку подвiйного облiку (копiя, завiрена печаткою представництва).

     2.15. Лист - узгодження на проведення подвiйного облiку, крiм Києва та Київської областi (оригiнал з печаткою iншої митницi).

     2.16. Дозвiл на використання працi iноземця та особи без громадянства (Дозвiл на право працевлаштування в Українi) особи - нерезидента України, у разi внесення в облiкову картку такої особи та iншi документи, якi пiдтверджують легальне перебування на територiї України особи - нерезидента України з зазначенням мiсця проживання на територiї України (посвiдка на тимчасове або постiйне проживання в Українi, вкладний талон до паспортного документа) (копiї, завiренi печаткою представництва).

     2.17. Папка для документiв - "швидкозшивач".

     2.18. Опис документiв, наданих в ЕРМ (надається у двох оригiнальних примiрниках).

     3. Для фiзичних осiб - пiдприємцiв:

     3.1. Облiкова картка Енергетичної регiональної митницi (надається у двох оригiнальних примiрниках).

     3.2. Свiдоцтво про державну реєстрацiю фiзичної особи - пiдприємця за її мiсцезнаходженням (мiсцем проживання) (копiя, завiрена нотарiально).

     3.3. Довiдка податкових органiв про присвоєння iдентифiкацiйного номера за ДРФОУ (копiя, завiрена печаткою пiдприємця).

     3.4. Свiдоцтво платника ПДВ (копiя, завiрена печаткою пiдприємця) або заява про те, що особа не є платником ПДВ (оригiнал).

     3.5. Довiдка про перебування на облiку в податкових органах (форма 4 ОПП) (копiя, завiрена печаткою пiдприємця).

     3.6. Довiдка уповноваженого банку про наявнiсть гривневих та валютних розрахункових рахункiв згiдно з класифiкацiєю Нацiонального банку України (оригiнал).

     3.7. У разi наявностi бухгалтера - угода або доручення про призначення (копiя, завiрена печаткою пiдприємця).

     3.8. У разi наявностi осiб, уповноважених на роботу з ЕРМ - угода або доручення iз зазначенням паспортних даних (копiя, завiрена печаткою пiдприємця), або заява про покладання обов'язкiв особи, уповноваженої на роботу з ЕРМ, на фiзичну особу - пiдприємця.

     3.9. Копiї паспортiв: фiзичної особи - пiдприємця, бухгалтера та представникiв фiзичної особи - пiдприємця, уповноважених на роботу з ЕРМ зi всiма вклеєними фотокартками при досягненнi вiдповiдного вiку (копiї, завiренi печаткою пiдприємця).

     3.10. Лист iз зразком печаток фiзичної особи - пiдприємця, якi будуть використовуватися в митних органах (оригiнал).

     3.11. Дискета з електронною копiєю облiкової картки суб'єкта ЗЕД, у форматi, визначеному Держмитслужбою України.

     3.12. Облiкова картка суб'єкта ЗЕД з iншої митницi у випадку подвiйного облiку (копiя, завiрена печаткою пiдприємця).

     3.13. Лист - узгодження на проведення подвiйного облiку, крiм Києва та Київської областi (оригiнал з печаткою iншої митницi).

     3.14. Дозвiл на використання працi iноземця та особи без громадянства (Дозвiл на право працевлаштування в Українi) особи - нерезидента України, у разi внесення в облiкову картку такої особи та iншi документи, якi пiдтверджують легальне перебування на територiї України особи - нерезидента України з зазначенням мiсця проживання на територiї України (посвiдка на тимчасове або постiйне проживання в Українi, вкладний талон до паспортного документа) (копiї, завiренi печаткою пiдприємця).

     3.15. Папка для документiв - "швидкозшивач".

     3.16. Опис документiв, наданих в ЕРМ (надається у двох оригiнальних примiрниках).

     4. Для непiдприємницьких товариств:

     4.1. Облiкова картка Енергетичної регiональної митницi (надається у двох оригiнальних примiрниках).

     4.2. Установчi документи:

     статут пiдприємства (товариства), якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми (копiя, завiрена нотарiально);

     установчий договiр, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми (копiя, завiрена нотарiально);

     положення, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми (копiя, завiрена нотарiально);

     рiшення про заснування, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми (копiя, завiрена нотарiально).

     4.3. Свiдоцтво про державну реєстрацiю суб'єкта некомерцiйного господарювання (копiя, завiрена нотарiально).

     4.4. Довiдка органiв статистики про внесення суб'єкта некомерцiйного господарювання до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (копiя, завiрена печаткою товариства).

     4.5. Свiдоцтво платника ПДВ (копiя, завiрена печаткою товариства) або лист товариства про те, що воно не є платником ПДВ (оригiнал).

     4.6. Довiдка про перебування на облiку в податкових органах (форма 4 ОПП) (копiя, завiрена печаткою товариства).

     4.7. Довiдка уповноваженого банку про наявнiсть гривневих та валютних розрахункових рахункiв згiдно з класифiкацiєю Нацiонального банку України (оригiнал).

     4.8. Протокол установчих зборiв (наказ, рiшення, указ, постанова тощо) про призначення керiвника (копiя, завiрена печаткою товариства). У випадку, якщо установчими документами пiдприємства передбачено укладання контракту з керiвником пiдприємства, - контракт, або витяг з контракту з вказанням термiну дiї цього контракту (копiя завiрена печаткою товариства).

     4.9. Наказ товариства про призначення головного бухгалтера, якщо посада передбачена штатним розписом (копiя завiрена печаткою товариства). У разi вiдсутностi в штатному розкладi товариства посади головного бухгалтера - лист вiд товариства, якiй це пiдтверджує, з вказанням особи, яка має право пiдпису всiх фiнансових документiв (оригiнал).

     4.10. Наказ про призначення працiвникiв, вiдповiдальних за роботу з ЕРМ. Повиннi бути вказанi їх прiзвище, iм'я, по-батьковi, паспортнi данi, наведенi зразки пiдписiв (копiя завiрена печаткою товариства);

     4.11. Лист з зразком печаток пiдприємства, якi будуть використовуватися в митних органах (оригiнал).

     4.12. Дискета з електронною копiєю облiкової картки суб'єкта ЗЕД, у форматi, визначеному Держмитслужбою України.

     4.13. Копiї паспортiв: керiвника пiдприємства (товариства), головного бухгалтера та представникiв пiдприємства (товариства), уповноважених на роботу з ЕРМ зi всiма вклеєними фотокартками при досягненнi вiдповiдного вiку (копiї, завiренi печаткою товариства).

     4.14. Облiкова картка суб'єкта ЗЕД з iншої митницi у випадку подвiйного облiку (копiя, завiрена печаткою пiдприємства).

     4.15. Лист - узгодження на проведення подвiйного облiку, крiм Києва та Київської областi (оригiнал з печаткою iншої митницi).

     4.16. Дозвiл на використання працi iноземця та особи без громадянства (Дозвiл на право працевлаштування в Українi) особи - нерезидента України, у разi внесення в облiкову картку такої особи та iншi документи, якi пiдтверджують легальне перебування на територiї України особи - нерезидента України з зазначенням мiсця проживання на територiї України (посвiдка на тимчасове або постiйне проживання в Українi, вкладний талон до паспортного документа) (копiї, завiренi печаткою пiдприємства).

     4.17. Папка для документiв - "швидкозшивач".

     4.18. Опис документiв, наданих в ЕРМ (надається у двох оригiнальних примiрниках).

     5. Для державних закладiв та установ:

     5.1. Облiкова картка Енергетичної регiональної митницi (надається у двох оригiнальних примiрниках).

     5.2. Установчi документи:

     статут установи, закладу (якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно - правової форми господарювання) (копiя, завiрена печаткою закладу, установи);

     положення (якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно - правової форми) (копiя, завiрена печаткою закладу, установи);

     рiшення про створення (якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми) (копiя, завiрена печаткою закладу, установи).

     5.3. Свiдоцтво про державну реєстрацiю (копiя, завiрена нотарiально) або розпорядчий документ (наказ, постанова, указ), на пiдставi якого державна установа (заклад) отримала статус юридичної особи (копiя, завiрена печаткою установи, закладу).

     5.4. Довiдка органiв статистики про внесення закладу, установи до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (копiя, завiрена печаткою установи, закладу).

     5.5. Свiдоцтво платника ПДВ (копiя, завiрена печаткою установи, закладу), або лист установи, закладу про те, що воно не є платником ПДВ (оригiнал).

     5.6. Довiдка про перебування на облiку в податкових органах (форма 4 ОПП) (копiя, завiрена печаткою установи, закладу).

     5.7. Довiдка уповноваженого банку про наявнiсть гривневих та валютних розрахункових рахункiв згiдно з класифiкацiєю Нацiонального банку України (оригiнал).

     5.8. Розпорядчий документ (наказ, рiшення, указ, постанова, доручення тощо) про призначення керiвника (копiя, завiрена печаткою установи, закладу). У випадку, якщо установчими документами закладу (установи) передбачено укладання контракту з керiвником закладу (установи), - контракт, або витяг з контракту з вказанням термiну дiї цього контракту (копiя завiрена печаткою закладу, установи).

     5.9. Наказ про призначення головного бухгалтера, фiнансового директора, тощо (копiя, завiрена печаткою закладу, установи).

     5.10. Наказ про призначення працiвникiв, вiдповiдальних за роботу з ЕРМ. Повиннi бути вказанi їх прiзвище, iм'я, по-батьковi, паспортнi данi, наведенi зразки пiдписiв (копiя, завiрена печаткою установи, закладу).

     5.11. Лист з зразком печаток установи, закладу, якi будуть використовуватися в митних органах (оригiнал).

     5.12. Дискета з електронною копiєю облiкової картки суб'єкта ЗЕД, у форматi, визначеному Держмитслужбою України.

     5.13. Копiї паспортiв: керiвника установи, закладу, головного бухгалтера та представникiв установи, закладу, уповноважених на роботу з ЕРМ зi всiма вклеєними фотокартками при досягненнi вiдповiдного вiку (копiї, завiренi печаткою закладу, установи).

     5.14. Облiкова картка суб'єкта ЗЕД з iншої митницi у випадку подвiйного облiку (копiя, завiрена печаткою установи, закладу).

     5.15. Лист узгодження на проведення подвiйного облiку, крiм Києва та Київської областi (оригiнал з печаткою iншої митницi).

     5.16. Дозвiл на використання працi iноземця та особи без громадянства (Дозвiл на право працевлаштування в Українi) особи - нерезидента України, у разi внесення в облiкову картку такої особи та iншi документи, якi пiдтверджують легальне перебування на територiї України особи - нерезидента України з зазначенням мiсця проживання на територiї України (посвiдка на тимчасове або постiйне проживання в Українi, вкладний талон до паспортного документа) (копiї, завiренi печаткою установи, закладу).

     5.17. Папка для документiв - "швидкозшивач".

     5.18. Опис документiв, наданих в ЕРМ (надається у двох оригiнальних примiрниках).

     6. Для вiйськових та спецiальних частин Мiнiстерства оборони України, Мiнiстерства внутрiшнiх справ, Служби безпеки України, Чорноморського флоту Росiйської Федерацiї, Мiнiстерства України з питань надзвичайних ситуацiй та у справах захисту населення вiд наслiдкiв Чорнобильської катастрофи, Державної податкової служби України:

     6.1. Облiкова картка Енергетичної регiональної митницi (надається у двох оригiнальних примiрниках).

     6.2. Установчi документи:

     статут, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно - правової форми (копiя, завiрена печаткою частини);

     положення, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно - правової форми (копiя, завiрена печаткою частини);

     рiшення про створення, якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйно-правової форми (копiя, завiрена печаткою частини).

     6.3. Розпорядчий документ (наказ, постанова, указ тощо), на пiдставi якого частина отримала статус юридичної особи (копiя, завiрена печаткою частини).

     6.4. Довiдка Мiнiстерства оборони України про внесення вiйськової частини до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (копiя, завiрена печаткою частини) або довiдка Органiзацiйно - мобiлiзацiйного управлiння Штабу Чорноморського флоту Росiйської Федерацiї про присвоєння iндексу вiйськовiй частинi (оригiнал).

     6.5. Довiдка органiв статистики про внесення українського суб'єкта некомерцiйного господарювання до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (копiя, завiрена печаткою частини).

     6.6. Свiдоцтво платника ПДВ (копiя, завiрена печаткою частини) або лист частини про те, що вона не є платником ПДВ (оригiнал).

     6.7. Довiдка про перебування на облiку в податкових органах (форма 4 ОПП) (копiя, завiрена печаткою частини).

     6.8. Довiдка уповноваженого банку про наявнiсть гривневих та валютних розрахункових рахункiв згiдно з класифiкацiєю Нацiонального банку України (оригiнал).

     6.9. Наказ про призначення командира (начальника) частини (копiя, завiрена печаткою частини). У випадку, якщо установчими документами частини передбачено укладання контракту з командиром (начальником) частини, - контракт, або витяг з контракту з вказанням термiну дiї цього контракту (копiя завiрена печаткою частини).

     6.10. Наказ про призначення головного бухгалтера, начальника фiнансової служби тощо, якщо посада передбачена штатним розписом (копiя, завiрена печаткою частини). У разi вiдсутностi в штатному розкладi частини посади головного бухгалтера, начальника фiнансової служби тощо - лист вiд частини, якiй це пiдтверджує, з вказанням особи, яка має право пiдпису всiх фiнансових документiв (оригiнал).

     6.11. Наказ про призначення працiвникiв, вiдповiдальних за роботу з ЕРМ. Повиннi бути вказанi їх прiзвище, iм'я, по-батьковi, паспортнi данi, наведенi зразки пiдписiв (копiя, завiрена печаткою частини).

     6.12. Лист з зразком печаток частини, якi будуть використовуватися в митних органах (оригiнал).

     6.13. Дискета з електронною копiєю облiкової картки суб'єкта ЗЕД, у форматi, визначеному Держмитслужбою України.

     6.14. Копiї паспортiв (посвiдчень особи офiцера): командира (начальника) частини, головного бухгалтера, начальника фiнансової служби тощо та представникiв частини, уповноважених на роботу з ЕРМ зi всiма вклеєними фотокартками при досягненнi вiдповiдного вiку (копiї, завiренi печаткою частини).

     6.15. Облiкова картка суб'єкта ЗЕД з iншої митницi у випадку подвiйного облiку (копiя, завiрена печаткою частини).

     6.16. Лист узгодження на проведення подвiйного облiку, крiм Києва та Київської областi (оригiнал з печаткою iншої митницi).

     6.17. Дозвiл на використання працi iноземця та особи без громадянства (Дозвiл на право працевлаштування в Українi) особи - нерезидента України, у разi внесення в облiкову картку такої особи (цивiльної особи) та iншi документи, якi пiдтверджують легальне перебування на територiї України особи - нерезидента України з зазначенням мiсця проживання на територiї України (посвiдка на тимчасове або постiйне проживання в Українi, вкладний талон до паспортного документа) (копiї, завiренi печаткою частини).

     6.18. Папка для документiв - "швидкозшивач".

     6.19. Опис документiв, наданих в ЕРМ (надається у двох оригiнальних примiрниках).

     Копiї документiв, зазначених в позицiях Перелiкiв надаються до ЕРМ разом з оригiналами, окрiм особистих документiв (паспортiв, посвiдок на тимчасове або постiйне проживання в Українi, вкладних талонiв до паспортних документiв, посвiдчень особи офiцера тощо).

Начальник ВIРМС Я.Л. Ярмоленко

 

Додаток 3
до Тимчасового Порядку облiку суб'єктiв ЗЕД в ЕРМ

IНСТРУКЦIЯ
про порядок заповнення облiкової картки суб'єкта ЗЕД, який перебуває на облiку в Енергетичнiй регiональнiй митницi.

1. Загальнi положення

     1.1. Ця Iнструкцiя визначає загальний порядок заповнення облiкової картки суб'єкта ЗЕД (далi ОКСЗЕД), який перебуває на облiку в Енергетичнiй регiональнiй митницi.

     1.2. До оформлення не приймається ОКСЗЕД, яка заповнена вiд руки, або в який є виправлення, пiдчистки, пiдтирки (навiть якщо вони завiренi печаткою пiдприємства).

     1.3. При заповненнi граф ОКСЗЕД посилання на ранiше заповненi строки не дозволяється.

     1.4. У разi вiдсутностi можливостi внесення всiх вiдомостей на одному аркушi, допускається наведення їх на зворотному боцi (другому аркушi) ОКСЗЕД. При цьому на основному аркушi робиться вiдмiтка "дивись на зворотi" ("див аркуш 2").

     1.5. Якщо пiдприємство має бiльше нiж одну круглу печатку, яка мiстить код ЄДРПОУ, то основною печаткою завiряється пiдпис керiвника пiдприємства в ОКСЗЕД (остання строка ОКСЗЕД М.П. та пiдпис керiвника пiдприємства), а iншi печатки ("Для документiв", "Для вантажних митних декларацiй", "N 1", "N 2" тощо) проставляються на зворотному боцi ОКСЗЕД, як зразки печаток, якi можуть використовуватись при митному оформленнi вантажiв.

2. Опис граф ОКСЗЕД

     Уповноваженою особою пiдприємства (митним брокером) заповнюються всi графи ОКСЗЕД вiдповiдно до цiєї iнструкцiї, за винятком граф "Примiрник N_____", "ОБЛIКОВА КАРТКА N____________", М.П. та пiдпис iнспектора (остання строка ОКСЗЕД), що заповнюються посадовою особою сектору статистики та контролю у сферi ЗЕД (сектор СКСЗЕД ВIРМС) Енергетичної регiональної митницi. Поле для службових вiдмiток заповнюється посадовою особою сектору СКСЗЕД ВIРМС.

Графа "Примiрник N_____"

     Заповнюється посадовою особою сектору СКСЗЕД ВIРМС, у вiдповiдностi до розподiлу примiрникiв облiкової картки, вказується цифра 1 та 2.

Графа "ОБЛIКОВА КАРТКА N_____________________________
суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, який перебуває на облiку в Енергетичнiй регiональнiй митницi"

     Заповнюється посадовою особою сектору СКСЗЕД ВIРМС, за схемою: код Енергетичної регiональної митницi /порядковий номер ВIРМС/ останнi двi цифри року облiку в регiональнiй митницi /порядковий номер облiкової картки, наприклад:

     12400/19/05/4000.

     Нумерацiя облiкових карток в Енергетичнiй регiональнiй митницi починається з порядкового N 4000.

Графа "Подвiйний облiк"

     Якщо пiдприємство перебуває на облiку в iншому митному органi, вказується назва цього митного органу. Якщо пiдприємство не перебуває на облiку в iншому митному органi вказується слово "немає"

Графа "Картка облiку N..."

     Вказується номер облiкової картки iншого митного органу. Якщо пiдприємство не перебуває на облiку в iншому митному органi вказується слово "немає"

Графа "Iдентифiкацiйний номер особи"

     Вказується iдентифiкацiйний номер особи, згiдно з додатком 3 до Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Держмитслужби України вiд 09.07.97 N 307, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 24.09.97 за N 443/2247 (iз змiнами).

Графа "Повна назва пiдприємства"

     Вказується органiзацiйно-правова форма та повна назва пiдприємства (фiзичної особи-пiдприємця), вiдповiдно до свiдоцтва про державну реєстрацiю юридичної особи (фiзичної особи-пiдприємця).

Графа "Скорочена назва пiдприємства"

     Вказується скорочена назва пiдприємства у вiдповiдностi до установчих документiв пiдприємства. У разi вiдсутностi в установчих документах пiдприємства скороченої назви пiдприємства та для фiзичних осiб - пiдприємцiв, в графi вказується повна назва пiдприємства (фiзичної особи-пiдприємця) вiдповiдно до свiдоцтва про державну реєстрацiю юридичної особи (фiзичної особи-пiдприємця).

Графа "Мiсцезнаходження пiдприємства"

     Вказується мiсцезнаходження юридичної особи (мiсце проживання фiзичної особи-пiдприємця), вiдповiдно до свiдоцтва про державну реєстрацiю юридичної особи (фiзичної особи-пiдприємця), обов'язково вказується поштовий iндекс.

Графа "Поштова адреса пiдприємства"

     Вказується адреса юридичної особи (фiзичної особи-пiдприємця), за якою здiйснюється листування з цiєю юридичною особою (фiзичною особою-пiдприємцем), обов'язково вказується поштовий iндекс. Дана графа не потребує документального пiдтвердження.

Графа "Коди: ЄДРПОУ(ДРФО)________ КОАТУУ________"

     Вказуються коди ЄДРПОУ, КОАТУУ, вiдповiдно до довiдки органiв статистики про занесення суб'єкта пiдприємницької дiяльностi до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України.

     Для фiзичних осiб - пiдприємцiв вказується код ДРФО, у вiдповiдностi до довiдки податкового органу, замiсть коду КОАТУУ вказується слово "немає".

Графа "Державна реєстрацiя"

     Вказується номер, дата та орган державної реєстрацiї, вiдповiдно до свiдоцтва про державну реєстрацiю юридичної особи (фiзичної особи-пiдприємця).

Графа "Iндивiдуальний податковий номер_____свiдоцтво N____вiд___"

     Вказується вiдповiдно до свiдоцтва про реєстрацiю платника податку на додану вартiсть iндивiдуальний податковий номер, номер свiдоцтва про реєстрацiю платника податку на додану вартiсть, дата видачi свiдоцтва. Якщо пiдприємство (фiзична особа-пiдприємець) не є платником податку на додану вартiсть то замiсть iндивiдуального податкового номера, N свiдоцтва та дати видачi свiдоцтва платника податку на додану вартiсть вказується слово "немає".

Графа "Податкова iнспекцiя:"

     Вказується повна назва Державної податкової iнспекцiї, її адреса з поштовим iндексом, код ЄДРПОУ, телефон з кодом мiста.

Графа " П.I.Б. керiвника пiдприємства"

     Вказується прiзвище, iм'я, по батьковi, керiвника пiдприємства, серiя та номер його паспорта, назва вiддiлу Мiнiстерства внутрiшнiх справ України (або вiдповiдного органу iншої держави), який видав паспорт, дата видачi паспорта, реєстрацiя (мiсце проживання) згiдно паспорта, зразок пiдпису керiвника.

     Якщо керiвник є iноземцем - вказується мiсце проживання його в Українi.

Графа "П.I.Б. головного бухгалтера"

     Вказується прiзвище, iм'я, по батьковi, головного бухгалтера пiдприємства, серiя та номер його паспорта, назва вiддiлу Мiнiстерства внутрiшнiх справ України (або вiдповiдного органу iншої держави), який видав паспорт, дата видачi паспорта, реєстрацiя (мiсце проживання) згiдно паспорта, зразок пiдпису головного бухгалтера.

     Якщо головний бухгалтер є iноземцем - вказується мiсце проживання його в Українi.

     У випадку вiдсутностi посади головного бухгалтера в штатному розкладi пiдприємства в графi вказується слово "немає".

Графа "Телефон___________ Телефакс ___________"

     Вказуються номери телефонiв та телефонiв/факсiв керiвника та головного бухгалтера пiдприємства (фiзичної особи-пiдприємця), з обов'язковою вказiвкою коду мiста, де знаходиться телефон, телефон/факс.

Графа "Гривневий рахунок, Валютний рахунок"

     Вказуються номери розрахункових рахункiв, вiдкритих в банкiвських установах, з обов'язковою вказiвкою кодiв валют в валютних рахунках, повна, або скорчена назва банку (фiлiї банку), що вiдповiдає реєстру Нацiонального банку України, код ЄДРПОУ, код МФО, його адреса мiсцезнаходження з поштовим iндексом.

Графа "Особи, уповноваженi для роботи з митницею:"

     Вказується прiзвище, iм'я, по батьковi, осiб, уповноважених для роботи з Енергетичною регiональною митницею, серiя та номер їх паспортiв, назви вiддiлiв Мiнiстерства внутрiшнiх справ України (або вiдповiдних органiв iнших держав), якими видано паспорта, дати видачi паспортiв, реєстрацiї (мiсце проживання) згiдно паспортiв, зразки пiдписiв вказаних осiб та номера контактних телефонiв, телефаксiв (з кодом мiста).

     Якщо уповноважена для роботи з Енергетичною регiональною митницею особа є iноземцем - вказується мiсце її проживання в Українi.

     У випадку, коли у пiдприємства (фiзичної особи - пiдприємця, установи, закладу, вiйськової частини тощо) кiлькiсть уповноважених, для роботи з ЕРМ осiб бiльше п'яти чоловiк, за письмовою заявою суб'єкта ЗЕД допускається використання копiї наказу про призначення осiб, уповноважених для роботи з ЕРМ, як додатку до облiкової картки. При цьому в цiй графi облiковiй картки робиться вiдмiтка про номер та дату цього наказу, а в наказi повинна мiститись повна iнформацiя про уповноважених для роботи з ЕРМ осiб (П.I.Б., паспортнi данi, зразки пiдписiв, номери телефонiв та тел/факсiв). На копiї цього наказу посадовою особою сектору СКС ЗЕД ВIРМС робиться вiдмiтка "Додаток до облiкової картки N…..". Без цього додатку облiкова картка до митного оформлення не приймається.

     В електроннiй копiї облiкової картки вiдомостi про осiб, уповноважених для роботи з митницею, вказуються в повному обсязi.

Графа " При змiнi даних, зазначених у облiковiй картцi та документах, наданих для здiйснення облiку, зобов'язуюсь у тижневий строк повiдомити про це Енергетичну регiональну митницю. Попереджений, що в разi нездiйснення переоблiку у встановлений термiн, облiк пiдприємства в ЕРМ буде анульовано."

     Пiд вказаним текстом пiдписується керiвник пiдприємства.

Графи

"М. П.   М. П.   "
(Пiдпис керiвника пiдприємства) (пiдпис iнспектора)

     В даних графах проставляється вiдповiдно пiдпис керiвника пiдприємства та основна печатка пiдприємства, та пiдпис i ОНП посадової особи сектору СКСЗЕД ВIРМС.

Графа "Зразки печаток, якi будуть використовуватись при митному оформленнi: "

     В графi проставляються печатки "Для документiв", "Для вантажних митних декларацiй", "N 1", "N 2" та iншi, якi мiстять код за ЄДРПОУ суб'єкта ЗЕД.

Поле для службових вiдмiток

     В даному полi зазначаються вiдомостi про документи, якi мiстяться в облiковiй справi та якi мають обмежений термiн дiї, зазначаються назва такого документу, номер, дата та дата, до якої дiє даний документ, дату початку перебування на облiку в митних органах. Також зазначаються iншi вiдомостi про даного суб'єкта ЗЕД, якi можуть бути необхiдними для здiйснення митного оформлення товарiв.

     У разi здiйснення облiку (переоблiку) по гарантiйному листу пiдприємства, у вiдповiдностi до пп.2.14.4. в полi для службових вiдмiток облiкової картки суб'єкта ЗЕД здiйснюється запис про реєстрацiйний номер ЕРМ листа - звернення пiдприємства та термiн, на протязi якого, пiдприємство зобов'язано надати зазначенi документи.

     Iнформацiя поля для службових вiдмiток завiряється пiдписом та ОНП посадової особи сектору СКС ЗЕД ВIРМС, яка здiйснювала облiк.

Начальник ВIРМС Я.Л. Ярмоленко

 

Додаток 4
до Тимчасового Порядку облiку суб'єктiв ЗЕД в ЕРМ
Начальнику (назва) митницi
П.I.Б.
Начальнику Енергетичної регiональної митницi
П.I.Б.

ЛИСТ - УЗГОДЖЕННЯ
ПРО ПОДВIЙНИЙ ОБЛIК

Пiдприємство: (назва)  
Юридична адреса:  
Поштова адреса:  
Код ЄДРПОУ:  
Розрахунковий рахунок: (номер рахунка, назва банку)  
Перебуває на облiку в (назва митницi)  
Номер облiкової картки: (митницi первинного облiку)  
Просимо Вашого дозволу на проведення подвiйного облiку в Енергетичнiй регiональнiй митницi.
Керiвник пiдприємства   П. I. Б.
(М. П. Пiдпис)
Митниця (назва митницi) не заперечує проти подвiйного облiку пiдприємства (назва) в Енергетичнiй регiональнiй митницi.
Начальник уповноваженого пiдроздiлу   П. I. Б.
(Пiдпис)
Начальник митницi (назва)   П. I. Б.
(Пiдпис)
М. П. митницi
Реєстрацiйний N ____________________ загального вiддiлу митного органу
 
Начальник ВIРМС
Я.Л. Ярмоленко

 

Додаток 5
до Тимчасового Порядку облiку суб'єктiв ЗЕД в ЕРМ
Начальнику вiддiлу iнформацiйної роботи та митної статистики

Реєстр:
:З "____" ____по "___"______200__ р. проведено облiк та переоблiк наступних суб'єктiв ЗЕД:

N п/п Назва пiдприємства Код ЄДРПОУ N облiкової картки
1     12400/ / /
2     12400/ / /
3     12400/ / /
4     12400/ / /
5     12400/ / /
6     12400/ / /
7     12400/ / /
8     12400/ / /
9     12400/ / /
10     12400/ / /
11     12400/ / /
12     12400/ / /
13     12400/ / /
14     12400/ / /
15     12400/ / /
16     12400/ / /
17     12400/ / /
18     12400/ / /
19     12400/ / /
20     12400/ / /
21     12400/ / /
22     12400/ / /
23     12400/ / /
24     12400/ / /
За тиждень: Облiк Переоблiк
м. Київ та Київська обл.    
Iншi регiони України    
Всьго:    
Начальник сектору статистики
та контролю у сферi ЗЕД
_________________
 
Начальник ВIРМС
Я.Л. Ярмоленко

 

Додаток 6
до Тимчасового Порядку облiку суб'єктiв ЗЕД в ЕРМ

ОПИС N_______________
ДОКУМЕНТIВ, НАДАНИХ В ЕНЕРГЕТИЧНУ РЕГIОНАЛЬНУ МИТНИЦЮ

Назва пiдприємства  
Облiковий номер ЕРМ  
N П/П Реквiзити документiв наданих для акредитацiї Наданi документи
на _______аркушах
Документи,
залишенi в митницi
на________аркушах
Кiлькiсть оригiналiв Кiлькiсть копiй Кiлькiсть аркушiв Кiлькiсть документiв Кiлькiсть аркушiв
1 Нова облiкова картка          
2 Облiкова картка ЕРМ N_________________          
3 Установчий договiр (рiшення власника)          
4 Статут пiдприємства          
5 Свiдоцтво про державну реєстрацiю          
6 Довiдка органiв статистики          
7 Свiдоцтво платника ПДВ          
8 форма 4 ОПП          
9 Оригiнал довiдки банку          
10 Наказ (протокол) про призначення керiвника          
11 Наказ про призначення головного бухгалтера          
12 Наказ на уповноважених осiб для роботи з ЕРМ          
13 Зразки печаток та пiдписiв          
14 Копiї паспортiв          
15 Дозволи на працевлаштування в Українi (для iноземцiв)          
16 Облiкова картка з iншої митницi          
17 Дискета з електронною копiєю обл.. карки          
18            
19            
20            
21            
Спiвбесiда у вiддiлi власної безпеки проведена.  
(П.I.Б. посадової особи вiддiлу власної безпеки, пiдпис)
Здав аркушiв (   )  
Кiлькiсть (П.I.Б. та пiдпис представника суб'єкта ЗЕД)
Отримав      
(час) (дата) (П.I.Б. та пiдпис посадової особи сектору СКС ЗЕД ВIРМС)
П.I.Б. посадової особи сектору СКСЗЕД ВIРМС  
Оригiнали документiв отримав    
(дата) (П.I.Б. та пiдпис представника суб'єкта ЗЕД)
Облiкову картку отримав    
(дата) (П.I.Б. та пiдпис представника суб'єкта ЗЕД)

Зауважень немає.

Пiдпис посадової особи сектору СКСЗЕД ВIРМС _____________ дата_________

Виявленi зауваження:

До облiкової картки  
 
 
 
 
 
До наданих документiв  
 
 
 
 
 
 
 
Пiдпис iнспектора   дата  

З зауваженнями ознайомлений:

П.I.Б. представника пiдприємства  
Пiдпис   дата  
 
Начальник ВIРМС
Я.Л. Ярмоленко

 

Додаток 7
до Тимчасового Порядку облiку суб'єктiв ЗЕД в ЕРМ

ЖУРНАЛ ОБЛIКУ СУБ'ЄКТIВ ЗЕД

N п/п Номер облiкової картки Назва суб'єкта ЗЕД П. I. Б. iнспектора Пiдпис iнспектора Дата облiку Мiсто, область Примiтки
1 2 3 4 5 6 7 8
 
Начальник ВIРМС
Я.Л. Ярмоленко

 

Додаток 8
до Тимчасового Порядку облiку суб'єктiв ЗЕД в ЕРМ

ЖУРНАЛ ОБЛIКУ ЗВЕРНЕНЬ СУБ'ЄКТIВ ЗЕД ДО СЕКТОРУ СТАТИСТИКИ ТА КОНТРОЛЮ У СФЕРI ЗЕД

N п/п Назва суб'єкта ЗЕД Час прийняття документiв Кiлькiсть аркушiв Пiдпис посадової особи, яка прийняла документи П.I.Б. посадової особи, яка отримала документи до розгляду Кiнцевий результат
1 2 3 4 5 6 7
 
Начальник ВIРМС
Я.Л. Ярмоленко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.