ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

26.12.08 N 11/2-15/14215-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     В Державнiй митнiй службi України опрацьовано звернення Київської обласної митницi щодо необхiдностi зазначення державного номеру транспортного засобу при заповненнi квитанцiї МД-1 на сплату єдиного збору.

     Звертаю вашу увагу, що листами Держмитслужби вiд 03.10.08 N 11/2-15/10932-ЕП та вiд 17.11.08 N 11/2-15/12568-ЕП митнi органи були зобов'язанi у разi перетину кордону автомобiльними транспортними засобами, в тому числi без вантажу, та справляння при цьому єдиного збору у графi "Одиниця вимiру" квитанцiї МД-1 вказувати державний номер такого автотранспортного засобу.

     Разом з тим, за iнформацiєю, наданою Київською обласною митницею, пiд час митного оформлення товарiв, що були ввезенi на митну територiю України автомобiльним транспортом, у якостi пiдтвердження сплати єдиного збору були наданi квитанцiї МД-1 без зазначення державного номеру транспортного засобу.

     Зокрема, такi квитанцiї МД-1 оформлюються Чернiгiвською, Новгород-Сiверською, Чопською, Львiвською, Днiстровською, Ягодинською, Сумською, Глухiвською, Iзмаїльською митницями, що фактично унеможливлює iдентифiкацiю зазначених квитанцiй з вiдповiдним транспортним засобом за перемiщення якого стягувався єдиний збiр, а вiдтак не пiдтверджує сплату єдиного збору в пунктi пропуску.

     Враховуючи викладене, наголошую на необхiдностi дотримання вимог зазначених вище листiв Держмитслужби. Крiм того, зобов'язую застосувати заходи дисциплiнарного впливу до посадових осiб митних органiв, якi не забезпечили виконання вимог щодо заповнення квитанцiї МД-1 при справляннi єдиного збору, викладених в зазначених листах Держмитслужби.

Перший заступник Голови Служби А.Є. Гутник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.