ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

29.01.09 N 69


Про посилення контролю за органiзацiєю дiяльностi митних лiцензiйних складiв, складiв тимчасового зберiгання, вантажних митних комплексiв, автопортiв, автотермiналiв

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Державної митної служби України
вiд 27 лютого 2010 року N 174,
вiд 27 лютого 2010 року N 175

     З метою економiї бюджетних коштiв та посилення контролю за якiстю пiдготовлених i надiсланих до Держмитслужби регiональними митницями, митницями документiв, необхiдних для отримання, переоформлення дiючих документiв дозвiльного характеру, якi надають суб'єктам господарювання право на зберiгання товарiв пiд митним контролем на митних лiцензiйних складах, складах тимчасового зберiгання, та матерiалiв, необхiдних для погодження Держмитслужбою вiдкриття вантажних митних комплексiв, автопортiв, автотермiналiв, наказую:

     1. Начальникам регiональних митниць, митниць покласти на одного iз заступникiв начальника регiональної митницi, митницi, до функцiональних обов'язкiв якого вiднесено контроль за дiяльнiстю пiдприємств, що надають митнi послуги, персональну вiдповiдальнiсть та зобов'язати брати безпосередню участь, як голова комiсiї, пiд час:

     1.1. Перевiрки складських примiщень, резервуарiв, холодильних або морозильних камер, критих або вiдкритих майданчикiв, якi будуть використовуватись або використовуються як митний лiцензiйний склад, склад тимчасового зберiгання, територiй вантажних митних комплексiв на вiдповiднiсть їх конструкцiї, облаштування вимогам законодавчих i нормативно-правових актiв України.

     За результатами такої перевiрки складати акт, форма якого затверджена наказом Держмитслужби України вiд 04.07.03 N 435 (зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України 22.07.2003 за N 625/7946), за пiдписами всiх членiв комiсiї та голови комiсiї.

     У разi вiдсутностi заступника начальника регiональної митницi, митницi (голови комiсiї) виконання його повноважень покладати на iншого заступника начальника регiональної митницi, митницi вiдповiдно до розподiлу обов'язкiв.

     1.2. Перевiрки достовiрностi пiдготовлених матерiалiв, що будуть направлятися до Держмитслужби з метою отримання, переоформлення дiючих документiв дозвiльного характеру, якi надають суб'єктам господарювання право на зберiгання товарiв пiд митним контролем на митних лiцензiйних складах, складах тимчасового зберiгання, та матерiалiв, необхiдних для погодження Держмитслужбою України вiдкриття вантажних митних комплексiв, автопортiв, автотермiналiв.

     2. Директору Департаменту органiзацiї митного контролю, у разi необхiдностi самостiйно визначати доцiльнiсть здiйснення додаткових перевiрок митних лiцензiйних складiв, складiв тимчасового зберiгання, вантажних митних комплексiв, автопортiв, автотермiналiв посадовими особами Департаменту.

(пункт 2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 27.02.2010р. N 174)

     3. Уважати таким, що втратив чиннiсть, наказ Держмитслужби вiд 11.04.08 N 367 "Щодо вдосконалення контролю за вiдкриттям митних лiцензiйних складiв, складiв тимчасового зберiгання, вантажних митних комплексiв, автопортiв, автотермiналiв".

     4. Пункт 4 втратив чиннiсть

(у зв'язку з втратою чинностi наказом Державної митної служби України вiд 25.12.2008р. N 1476 згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 27.02.2010р. N 175)

     5. Начальникам регiональних митниць, митниць довести цей наказ до вiдома заiнтересованих суб'єктiв господарської дiяльностi.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Служби Онопенка П.В.

Голова Служби А.В.Макаренко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.