Документ скасований: Постанова КМУ № 128 від 18.03.2015

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 20 травня 2009 р. N 508


Про внесення змiн до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 липня 2001 р. N 915

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 липня 2001 р. N 915 "Про впровадження системи збирання, сортування, транспортування, переробки та утилiзацiї вiдходiв як вторинної сировини" (Офiцiйний вiсник України, 2001 р., N 31, ст. 1412; 2002 р., N 31, ст. 1478; 2003 р., N 48, ст. 2526) змiни, що додаються.

     2. Мiнiстерству охорони навколишнього природного середовища:

     за погодженням з Державним комiтетом статистики розробити i затвердити у двомiсячний строк форму подання пiдприємствами, установами та органiзацiями усiх форм власностi, що використовують пакувальнi матерiали i тару, iнформацiї про заходи, вжитi для забезпечення збирання, заготiвлi та утилiзацiї таких матерiалiв i тари;

     розробити та подати у двомiсячний строк Кабiнетовi Мiнiстрiв України проект концепцiї створення системи збирання, заготiвлi та утилiзацiї використаних пакувальних матерiалiв i тари;

     забезпечити контроль за дотриманням зазначеними в абзацi другому цього пункту пiдприємствами, установами та органiзацiями вимог цiєї постанови, проведення системного аналiзу стану справ щодо збирання i заготiвлi окремих видiв вiдходiв як вторинної сировини та забезпечення ними переробних пiдприємств.

     3. Державному комiтетовi з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики у тримiсячний строк забезпечити:

     удосконалення стандартiв у сферi поводження з упаковкою та вiдходами упаковки з урахуванням вимог Директиви Європейського парламенту та Ради вiд 20 грудня 1994 р. N 94/62/ЕС "Про упаковку та вiдходи упаковки";

     розроблення та затвердження Державного стандарту маркування пакувальних матерiалiв.

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ТИМОШЕНКО

Iнд. 33

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 20 травня 2009 р. N 508

ЗМIНИ,
що вносяться до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 липня 2001 р. N 915

     1. У назвi i текстi постанови слова "сортування, транспортування, переробки" замiнити словом "заготiвлi".

     2. Пункти 3 i 5 викласти у такiй редакцiї:

     "3. Установити такi мiнiмальнi норми утилiзацiї використаних тари i пакувальних матерiалiв для пiдприємств, установ, органiзацiй усiх форм власностi у вiдсотках загальної маси тари i пакувальних матерiалiв, якi вони використовують в Українi або iмпортують разом з продукцiєю: 2009 рiк - 25, 2010 рiк - 30, 2011 рiк i наступнi роки - 35.";

     "5. Установити, що пiдприємства, установи та органiзацiї усiх форм власностi, якi використовують в Українi тару i пакувальнi матерiали або iмпортують їх разом з продукцiєю, зобов'язанi:

     самостiйно з дотриманням вимог законодавства забезпечити приймання та утилiзацiю використаних тари i пакувальних матерiалiв вiдповiдно до встановлених пунктом 3 цiєї постанови мiнiмальних норм утилiзацiї або укласти з Компанiєю договори про органiзацiю їх збирання, заготiвлi та утилiзацiї з оплатою послуг за тарифами, затвердженими пунктом 2 цiєї постанови;

     забезпечити виконання встановлених пунктом 3 цiєї постанови норм утилiзацiї, незалежно вiд того, самостiйно чи на пiдставi укладених договорiв вони здiйснюють збирання i заготiвлю використаних тари i пакувальних матерiалiв;

     подавати щороку до 10 грудня територiальним органам Мiнiстерства охорони навколишнього природного середовища iнформацiю про обсяги використаних ними тари i пакувальних матерiалiв.

     Кошти, що надходять як плата за послуги з органiзацiї збирання, заготiвлi та утилiзацiї використаних тари i пакувальних матерiалiв вiдповiдно до цiєї постанови, зараховуються на спецiальний рахунок, вiдкритий Компанiєю в Державному казначействi, i використовуються в порядку та за напрямами, визначеними Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     Контроль за цiльовим використанням зазначених коштiв здiйснюється органами контрольно-ревiзiйної служби та наглядовою радою, персональний склад якої затверджується Кабiнетом Мiнiстрiв України.".

     3. У пунктi 7 слова "Мiнiстерству економiки" замiнити словами "Мiнiстерству охорони навколишнього природного середовища".

     4. У пунктi 9 слова "Державнiй iнспекцiї з контролю за цiнами, Мiнiстерству екологiї та природних ресурсiв i Державнiй податковiй адмiнiстрацiї вiдповiдно до своєї компетенцiї" замiнити словами "Мiнiстерству охорони навколишнього природного середовища".

     5. У текстi постанови слова "сортування, перевезення, переробки" замiнити словом "заготiвлi", а слова "тара (упаковка)" в усiх вiдмiнках замiнити словами "тара i пакувальнi матерiали" у вiдповiдному вiдмiнку.

     6. Тарифи на послуги iз збирання, сортування, транспортування, переробки та утилiзацiї використаної тари (упаковки), затвердженi зазначеною постановою, виключити.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.