ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

24.07.09 N 14/1015-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо критерiю достатньої переробки цукрових сиропiв

     Пунктом 3 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.05.06 N 670 "Деякi питання торгiвлi окремими видами цукрової продукцiї" встановлено, що операцiї змiшування, у тому числi розбавлення водою, додавання ароматизаторiв, какао, будь-яких iнших речовин, не визнаються такими, що вiдповiдають критерiю достатньої переробки при визначеннi країни походження продуктiв переробки цукру-сирцю i цукру бiлого, якi ввозяться на митну територiю України (у тому числi на умовах угод про вiльну торгiвлю), якщо продукти такої переробки класифiкуються за кодами згiдно з УКТЗЕД 1702, 1704, 1806 та 2106.

     Державною митною службою України разом з Мiнiстерством економiки України та Мiнiстерством агарної полiтики України опрацьовано питання щодо розповсюдження дiї пункту 3 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.05.06 N 670 на сиропи ароматизованi з додаванням барвникiв при ввезеннi їх на митну територiю України на умовах угод про вiльну торгiвлю, укладених Україною з країнами СНД.

     За результатами розгляду повiдомляємо, що цукровi сиропи пiдпадають пiд дiю вищезазначеної постанови за умови, якщо при виробництвi сиропiв:

     використовується сировина/компоненти iноземного походження (у графi 9 сертифiката походження форми СТ-1 проставляється лiтерна позначка "Д" та першi чотири знаки коду товарної номенклатури);

     виконується одна iз операцiй пункту 3 постанови.

Директор Департаменту митно-тарифного регулювання В.I.Демченко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.