ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

18.12.09 N 11/6-10.19/12326-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Щодо строкiв доставки товарiв

     Погiршенням погодних умов в Українi протягом останнiх днiв негативно вплинуло на безпеку перевезень автомобiльним транспортом. Стан автошляхiв в Одеськiй, Луганськiй, Запорiзькiй та рядi iнших областей не сприяє виконанню перевiзниками обов'язкiв щодо своєчасного доставлення товарiв до митних органiв призначення. Тому пiд час визначення строкiв доставки товарiв а також пiд час прийняття рiшень у разi їх порушення прошу враховувати цi об'єктивнi чинники.

     У разi звернення перевiзникiв з проханням продовжити строк доставки товарiв, автотранспортнi засоби з якими в наслiдок погодних умов не можуть бути вчасно доставленi до митного органу, прошу разом iз перевiзниками вживати узгоджених заходiв щодо продовження строкiв доставки вiдповiдно до нормативно встановлених вимог. При цьому, беручи до уваги вимоги нормативних актiв та особливостi перевезення товарiв рiзними видами транспорту, у вiдповiдних випадках строк доставки товарiв не повинен перевищувати граничних термiнiв, установлених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.12.02 N 1908 "Про встановлення граничних термiнiв прохiдного митного транзиту товарiв".

     Крiм того, за повiдомленнями митниць, в окремих пунктах пропуску склалася важка ситуацiя в наслiдок вiдсутностi у представникiв СМАП дозволiв на перевезення вантажiв по територiї зарубiжних країн, у той час, як в iнших залишки дозволiв у наявностi.

     У разi звернення перевiзникiв, якi перемiщують експортнi i транзитнi вантажi за документами контролю доставки (ВМД, книжками МДП тощо (ДКПТ), де зазначено пункти пропуску, в яких вiдсутнi необхiднi дозволи, з проханням дозволити вивезення товарiв через iнший, нiж у ДКПТ, пункт пропуску, але у вiдповiдному напрямку, прошу:

     розглядати такi звернення у першочерговому порядку;

     надавати вiдповiдi на запити прикордонних митниць у максимально стислi термiни;

     здiйснювати пропуск транспортних засобiв згiдно з установленим порядком, з обов'язковим унесенням до ЄАIС Держмитслужби України вiдповiдних мiток щодо змiни митницi на кордонi.

     При цьому також прошу враховувати можливе перевищення установлених митницями вiдправлення строкiв доставки вантажiв з об'єктивних причин i здiйснювати їх продовження у вiдповiдних випадках.

Заступник Голови Служби О.О.Федоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.