ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

31.03.10 N 11/4-10.14/2788-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про класифiкацiю згiдно з УКТЗЕД висушених виробiв з тiста без дрiжджiв (макаронних виробiв)

     З метою однозначної класифiкацiї висушених виробiв з тiста без дрiжджiв (макаронних виробiв) згiдно з вимогами Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi повiдомляємо наступне.

     Вироби з тiста без дрiжджiв (макароннi вироби), з начинкою (з м'яса чи iнших продуктiв) або без начинки, пiдданi або не пiдданi тепловiй обробцi або приготовленi iншим способом, наприклад спагетi, макарони, локшина, рiжки, галушки, равiолi, канелонi класифiкуються у товарнiй позицiї 1902 в залежностi вiд складу продукту та способу приготування.

     Такi вироби зазвичай висушують пiсля їх формування або пiсля попередньої теплової обробки до їх реалiзацiї, щоб спростити перевезення, складування i зберiгання.

     Пiд час теплової обробки вироби з тiста без дрiжджiв (макаронного) стають м'якими, але зберiгають свою первинну форму.

     Тепловою обробкою продуктiв вважається процес оброблення виробiв шляхом варiння, пропарювання тощо.

     Продукти, якi було лише висушено, пiсля їх формування, не вважаються пiдданими попереднiй тепловiй обробцi i приготовленими iншим способом (наприклад, готовi страви, що мiстять iншi iнгредiєнти, такi як овочi, соус, м'ясо) у розумiннi товарної позицiї 1902.

     До товарної пiдпозицiї 1902 19 включаються вироби з тiста без дрiжджiв (макароннi вироби), без начинки, без яєць, не пiдданi тепловiй обробцi або не приготовленi iншим способом. Отже, до цiєї товарної пiдпозицiї включаються вироби незалежно вiд того висушенi вони чи нi.

     До товарної пiдпозицiї 1902 20 включаються вироби з тiста без дрiжджiв (макароннi вироби), з начинкою, пiдданi або не пiдданi тепловiй обробцi або приготовленi iншим способом.

     До товарної пiдпозицiї 1902 30 включаються вироби з тiста без дрiжджiв (макароннi вироби), без начинки, пiдданi попереднiй тепловiй обробцi або приготовленi iншим способом. Так, наприклад, вермiшель швидкого приготування (попередньо проварена та висушена) включається до товарної пiдкатегорiї 1902 30 10 00.

Заступник Голови Служби С.Д.Дериволков
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.