ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

29.03.2010 N 10/1-2/423-ЕП

 

Начальнику Регiональної iнформацiйної митницi
Копосову С.А.

<...>

     Повiдомляємо, що вiдповiдно до статей 229, 231 Митного кодексу України, переробка на митнiй територiї України - митний режим, вiдповiдно до якого ввезенi на митну територiю України товари, що походять з iнших країн, пiддаються у встановленому законодавством порядку переробцi без застосування до них заходiв нетарифного регулювання, за умови вивезення за межi митної територiї України продуктiв переробки вiдповiдно до митного режиму експорту. Операцiї щодо переробки товарiв можуть включати, зокрема, власне переробку та обробку товарiв - монтаж, збирання, монтування та налагодження, внаслiдок чого одержуються iншi товари.

     З огляду на викладене, вивозитись за межi митної територiї України як комплектний об'єкт можуть продукти переробки, отриманi в результатi переробки товарiв, помiщених у митний режим переробки на митнiй територiї України не в якостi комплектного об'єкта. У зв'язку з цим у графi 40 ВМД на складовi комплектного об'єкта - продукти переробки товарiв на митнiй територiї України можуть зазначатись реквiзити ВМД типу "IМ51", що не є порушенням Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї.

     Враховуючи викладене, до внесення змiн до листа Держмитслужби вiд 27.08.2009 N 11/5-10.10/8213-ЕП, просимо доповнити алгоритм контролю, наведений у пунктi 5 зазначеного листа, виключенням вiдносно того, що в разi зазначення в першому пiдроздiлi графи 37 ВМД типу "ЕК10КО" коду процедури "1051", в графi 40 можуть наводитись вiдомостi про ВМД типу "IМ51".

Директор Департаменту декларування та митних режимiв I.М.Муратов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.