ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

17.05.2010 N 1-9-17/2196

 

ТОВ "Столиця-IФО"
Державна митна служба України


Щодо ввезення продукцiї осетрових видiв риб

     Державний комiтет рибного господарства України розглянув звернення ТОВ "Столиця-IФО" вiд 21.04.2010 N 01-21/04 щодо ввезення на територiю України партiї харчової iкри осетрових видiв риб (гiбрид росiйського та сибiрського осетра) виробництва Королiвства Саудiвська Аравiя та повiдомляє наступне.

     З метою недопущення порушень вимог Конвенцiї про мiжнародну торгiвлю видами дикої фауни i флори, що перебувають пiд загрозою зникнення (CITES), Державний комiтет рибного господарства України, як Адмiнiстративний орган CITES України щодо осетрових видiв риб та виробленої з них продукцiї, здiйснив перевiрку дiйсностi копiї сертифiкату CITES, наданої пiдприємством ТОВ "Столиця-IФО".

     Представник Адмiнiстративного органу CITES Королiвства Саудiвська Аравiя пан Bandar Al-Faleh надiслав пiдтвердження факту видачi фiрмi Caviar Court member of A. Alfaris group of industries сертифiкату CITES N 10-SA-00465-PD вiд 21.03.2010 для здiйснення експорту в Україну партiї харчової iкри (caviar) гiбрида росiйського та сибiрського осетра (Acipenser gueldenstaedtii х Acipenser baerii) у кiлькостi 100,0 кг.

     Перевiрка була проведена у вiдповiдностi до вимог Конвенцiї CITES i рекомендацiй, визначених у роздiлi XIV Резолюцiї Conf. 12.3., та засвiдчила, що даний сертифiкат є валiдним.

     Виходячи з викладеного, Державний комiтет рибного господарства України не заперечує щодо ввезення в Україну пiдприємством ТОВ "Столиця-IФО" партiї харчової iкри гiбрида росiйського та сибiрського осетра (Acipenser gueldenstaedtii х Acipenser baerii) отриманої в умовах аквакультури (код походження С) у кiлькостi 100,0 кг за умови вiдповiдностi копiї сертифiкату CITES (додається), наданої iмпортером, оригiналу сертифiкату, який має супроводжувати вантаж.

     Разом з тим наголошуємо про необхiднiсть надання до Держкомрибгоспу (Адмiнiстративного органу CITES) для зберiгання оригiналу вищезазначеного сертифiката пiсля проведення вiдповiдних митних операцiй та отримання вантажу (вимоги статтi VI CITES).

Голова О.Е. Довбиш
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.