ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 24.12.2008 р. N 11/6-19/14089-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць

ТЕРМIНОВО!


     У зв'язку iз лiквiдацiєю Вадул-Сiретської митницi з 25.12.2008 згiдно з наказом Держмитслужби України вiд 22.10.2008 N 1175, повiдомляємо.

     1. Попереднi повiдомлення (ПП) i попереднi митнi декларацiї (ПД), внесенi до 25.12.2008 до ЄАIС Держмитслужби суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi, розташованими у регiонi дiяльностi Вадул-Сiретської митницi, в яких зазначено пункти пропуску, пiдпорядкованi iншим митницям, оформлювати таким чином:

     направлення транспортних засобiв здiйснювати у мiсця прибуття, визначенi для Чернiвецької митницi;

     внесення мiток про умовне i повне завершення перемiщення здiйснювати посадовим особам Чернiвецької митницi, якi мають вiдповiднi права доступу до ПIК.

     2. ПП i ПД, внесенi до 25.12.2008 до ЄАIС Держмитслужби суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi, розташованими у регiонах дiяльностi iнших митниць, iз зазначенням пунктiв пропуску, пiдпорядкованих Вадул-Сiретськiй митницi, що лiквiдується, оформлювати таким чином:

     внесення контрольних мiток про пропуск товарiв, направлення їх у митницi призначення i контроль за їх доставкою здiйснювати посадовим особам Чернiвецької митницi, що мають вiдповiднi права доступу до ПIК, та яким буде надано право доступу до наявних в ЄАIС електронних копiй документiв контролю за доставкою товарiв, призначених Вадул-Сiретськiй митницi.

     3. Чернiвецькiй митницi здiйснювати подальший митний контроль та завершити вiдповiднi митнi процедури щодо таких товарiв i транспортних засобiв.

     4. Враховуючи, що Вадул-Сiретська митниця лiквiдується без правонаступникiв, вiдомостi про товари та транспортнi засоби, що перебувають пiд митним контролем або митне оформлення яких не завершено, оригiнальнi примiрники документiв митного оформлення Вадул-Сiретської митницi передати за вiдповiдними актами Чернiвецькiй митницi.

     5. Начальнику Чернiвецької митницi термiново звернутися до Регiональної iнформацiйної митницi щодо надання визначеним ним посадовим особам Чернiвецької митницi права доступу до вiдповiдних електронних копiй документiв контролю за доставкою товарiв Вадул-Сiретської митницi у програмно-iнформацiйних комплексах ЄАIС Держмитслужби на термiн до 90 днiв.

     6. Начальнику Регiональної iнформацiйної митницi забезпечити можливiсть регламентованого доступу до електронних копiй документiв контролю за доставкою товарiв Вадул-Сiретської митницi у програмно-iнформацiйних комплексах ЄАIС Держмитслужби протягом термiну їх чинностi, встановленого нормативно-правовими актами Держмитслужби

Заступник Голови Служби О. О. Федоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.