ДЕРЖАВНА ВЕТЕРИНАРНА ТА ФIТОСАНIТАРНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

13.10.2014р. N 15-9-1-23/23245

 

Кабiнет Мiнiстрiв України
Головним держiнспекторам ветмедицини Автономної Республiки Крим, областей, мiст Києва та Севастополя
Головним держiнспекторам ветмедицини регiональних служб державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду на державному кордонi та транспортi
МЗС України
Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України
МОЗ України
Мiнiстерство iнфраструктури України
МВС України
Державний комiтет телебачення i радiомовлення України
СБ України
Адмiнiстрацiя Державної прикордонної служби України
Державна фiскальна служба України
Посольство Канади в Українi


     Враховуючи результати аудиту системи контролю здоров'я тварин, у тому числi, що стосується губчастоподiбної енцефалопатiї великої рогатої худоби (ГЕ ВРХ) в Канадi, проведеного Державною службою ветеринарної медицини України, беручи до уваги резолюцiю, прийняту пiд час засiдання 82 Генеральної сесiї Мiжнародного епiзоотичного бюро (МЕБ) та враховуючи рекомендацiї МЕБ стосовно товарiв, якi не становлять ризику передачi ГЕ ВРХ незалежно вiд статусу країни щодо даного захворювання, забороняється ввезення з Канади в Україну великої рогатої худоби, продукцiї та сировини з неї, за винятком:

     1. Племiнної ВРХ, за умови здiйснення iнспектування господарств-постачальникiв племiнної ВРХ Канади, вiдбору тварин для експорту в Україну представниками Державної служби ветеринарної медицини України та знаходження господарств постачальникiв племiнної ВРХ Канади в благополучнiй щодо ГЕ ВРХ адмiнiстративнiй територiї згiдно з вимогами МЕБ.

     2. Молока та молочних продуктiв.

     3. Сперми та ембрiонiв великої рогатої худоби, отриманих in vivo, якi були вiдiбранi i пiддавалися манiпуляцiям згiдно з рекомендацiями мiжнародного товариства перенесення ембрiонiв.

     4. Шкiри.

     5. Желатину i колагену, отриманого виключно зi шкiри.

     6. Жиру з максимальним вагомим рiвнем 0,15% нерозчинних забруднень та продуктiв, отриманих з нього.

     7. Дикальцiєвого фосфату (без залишкiв бiлкiв та жиру).

     8. М'яса, знятого з кiсток, отриманого з м'язiв скелета (крiм м'яса, знятого механiчно) великої рогатої худоби, яка:

     8.1. Перед забоєм не була оглушена за допомогою механiзму, який вводить стиснене повiтря або газ в черепну коробку, i не була пiддана проколу мозку;

     8.2. Пiддавалася передзабiйному та пiслязабiйному обстеженню iз негативним результатом.

     9. Кровi i крововмiсних продуктiв, отриманих з великої рогатої худоби, яка не була анi оглушена за допомогою механiзму, що вводить стиснене повiтря або газ в черепну коробку, анi пiддана проколу мозку.

     Вважати такими, що втратили чиннiсть, рiшення Головного державного iнспектора ветеринарної медицини України вiд 28.05.2003 N 15-2/1101, вiд 11.01.2005 N 15-2/50 та вiд 15.05.2013 N 15-9-1-24/14846.

     Ввезення з цiєї країни iнших вантажiв, пiдконтрольних Державнiй службi ветеринарної медицини, здiйснювати вiдповiдно до Ветеринарних вимог щодо iмпорту в Україну об'єктiв державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду.

Заступник Головного державного iнспектора ветеринарної медицини України В.В. Башинський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.