ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЧОПСЬКА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Чоп

15.08.11 N 1083


Про затвердження Порядку облiку (переоблiку) суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Чопськiй митницi

     У вiдповiдностi до Митного кодексу України, Закону України вiд 16.04.91 N 959-XII "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть", Закону України вiд 15.05.03 N 755-IV "Про державну реєстрацiю юридичних осiб та фiзичних осiб-пiдприємцiв", Постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.02.06 N 80 "Про перелiк документiв, необхiдних для здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України" та необхiднiстю вдосконалення порядку облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi наказую:

     1. Затвердити та ввести в дiю Порядок облiку (переоблiку) суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Чопськiй митницi (додається).

     2. Начальнику вiддiлу iнформацiйної роботи та митної статистики довести даний наказ до вiдома особового складу, вiдповiдального за проведення облiку (перероблiку) суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     3. Наказ Чопської митницi вiд 15.03.11 N 388 "Про затвердження Порядку реєстрацiї (перереєстрацiї) суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Чопськiй митницi" вважати таким, що втратив чиннiсть.

     4. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника начальника митницi згiдно з розподiлом обов'язкiв.

Начальник митницi О.I.Похилько

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказ Чопської митницi
15.08.11 N 1083

ПОРЯДОК
ОБЛIКУ (ПЕРЕОБЛIКУ) СУБ'ЄКТIВ ЗОВНIШНЬОЕКОНОМIЧНОЇ ДIЯЛЬНОСТI В ЧОПСЬКIЙ МИТНИЦI

1. Загальнi положення

     1.1. Даний порядок розроблений у вiдповiдностi до Постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.02.06 N 80 "Про перелiк документiв, необхiдних для здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України", Закону України вiд 15.05.03 N 755-IV "Про державну реєстрацiю юридичних осiб та фiзичних осiб-пiдприємцiв", Закону України вiд 16.04.91 N 959-XII "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть", Митного кодексу України вiд 11.07.02 N 92- IV.

     1.2. Облiку у вiддiлi iнформацiйної роботи та митної статистики (далi - IРМС) Чопської митницi пiдлягають суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - ЗЕД), незалежно вiд форми власностi, юридичнi адреси яких знаходяться в зонi дiяльностi Чопської митницi.

     1.3. Вiддiл IРМС Чопської митницi забезпечує ведення облiку суб'єктiв ЗЕД, якi здiйснюють перемiщення товарiв через митний кордон України, надання Державнiй митнiй службi України iнформацiї про цей облiк.

     1.4. Суб'єкт ЗЕД при необхiдностi здiйснювати митне оформлення будь-яких вантажiв до моменту здiйснення митного оформлення повинен стати на облiк в Чопськiй митницi.

     1.5. Вiдсутнiсть облiкової картки суб'єкта ЗЕД є пiдставою для вiдмови у митному оформленнi товарiв й транспортних засобiв.

2. Перелiк документiв, необхiдних для проведення облiку суб'єкта ЗЕД (для юридичних осiб)

     2.1. Установчi документи (копiї, завiренi нотарiально):

     · рiшення власника майна або уповноваженого ним органу про створення суб'єкта пiдприємницької дiяльностi. Якщо власникiв або уповноважених ними органiв два i бiльше, такими рiшеннями є установчий договiр;

     · статут пiдприємства (якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйної форми суб'єкта пiдприємництва).

     2.2. Свiдоцтво про державну реєстрацiю суб'єкта пiдприємницької дiяльностi у виконавчому комiтетi мiської, районної державної адмiнiстрацiї за його мiсцезнаходженням (мiсцем проживання); виписка з єдиного державного реєстру юридичних осiб та фiзичних осiб-пiдприємцiв; представництва без створення юридичної особи не потребують державної реєстрацiї (копiя, завiрена нотарiально).

     2.3. Довiдка органiв статистики про занесення суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi - юридичної особи до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (ЄДРПОУ) та присвоєння коду територiї СПАТО (копiя, завiрена печаткою пiдприємства).

     2.4. Довiдка уповноваженого банку про наявнiсть розрахункового (в нацiональнiй валютi) та (або) валютного рахункiв.

     2.5. Наказ по пiдприємству про призначення керiвника, вiдповiдальних працiвникiв за роботу з митницею, їх прiзвище, iм'я, по батьковi, паспортнi данi, зразки пiдписiв, зразок печатки, яка використовується при оформленнi документiв в митних органах.

     2.6. Копiї паспортiв: директора, головного бухгалтера та представникiв пiдприємства, уповноважених на роботу з митницею.

     2.7. Свiдоцтво платника ПДВ або свiдоцтво платника єдиного податку (завiрене нотарiально).

     2.8. Довiдка про взяття на облiк як платника податкiв (копiя, завiрена печаткою пiдприємства).

     2.9. Довiдка ДПI про вiдсутнiсть за межами України валютних цiнностей та майна (оригiнал).

     2.10. При наявностi зареєстрованих iноземних iнвестицiй в Українi - довiдку про реєстрацiю iноземних iнвестицiй (реєстрацiйний номер, дата, ким видана).

     2.11. При наявностi свiдоцтва про визнання пiдприємства декларантом - копiю свiдоцтва.

     2.12. Заповнена з використанням ПЕОМ або друкарської машинки облiкова картка, яка мiстить вiдомостi про суб'єкта ЗЕД в трьох екземплярах (згiдно з додатком 1).

3. Перелiк документiв, необхiдних для проведення облiку суб'єкта ЗЕД (для фiзичних осiб-пiдприємцiв)

     3.1. Свiдоцтво про державну реєстрацiю суб'єкта пiдприємницької дiяльностi у виконавчому комiтетi мiської, районної державної адмiнiстрацiї за його мiсцезнаходженням (мiсцем проживання); виписка з єдиного державного реєстру юридичних осiб та фiзичних осiб-пiдприємцiв. (копiя, завiрена нотарiально).

     3.2. Довiдка уповноваженого банку про наявнiсть розрахункового (в нацiональнiй валютi) та (або) валютного рахункiв.

     3.3. Свiдоцтво платника ПДВ або свiдоцтво платника єдиного податку (копiя, завiрена нотарiально);

     3.4. Довiдка про взяття на облiк як платника податкiв (копiя завiрена печаткою пiдприємця);

     3.5. Довiдка про присвоєння iдентифiкацiйного коду (копiя завiрена печаткою пiдприємця), у разi вiдсутностi iдентифiкацiйного коду, копiя сторiнки з паспорту з вiдмiткою про наявнiсть у нього права здiйснювати будь-якi платежi без iдентифiкацiйного номера.

     3.6. Довiдка ДПI про вiдсутнiсть за межами України валютних цiнностей та майна (оригiнал).

     3.7. Наказ про призначення вiдповiдальних працiвникiв за роботу з митницею, їх прiзвище, iм'я, по батьковi, паспортнi данi, зразки пiдписiв, зразок печатки, яка використовується при оформленнi документiв в митних органах

     3.8. Копiї паспортiв: керiвника, головного бухгалтера та представникiв, уповноважених на роботу з митницею.

     3.9. Заповнена з використанням ПЕОМ або друкарської машинки облiкова картка, яка мiстить вiдомостi про суб'єкта ЗЕД в трьох екземплярах (згiдно з додатком 1 ).

4. Перелiк документiв, необхiдних для проведення облiку представництва iноземного суб'єкта господарської дiяльностi в Українi.

     4.1. Установчi документи (копiї, завiренi нотарiально):

     · статут представництва iноземного суб'єкта господарської дiяльностi в Українi (якщо вiдповiдно до законодавства це необхiдно для створюваної органiзацiйної форми суб'єкта пiдприємництва);

     4.2. Свiдоцтво про реєстрацiю iноземного суб'єкта в країнi нерезидента (переведено на українську мову та завiрено в посольствi України ).

     4.3. Довiдка органiв статистики про занесення представництва iноземного суб'єкта господарської дiяльностi в Українi до Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (ЄДРПОУ) та присвоєння коду територiї СПАТО.

     4.4. Довiдка з Державної податкової адмiнiстрацiї про Iндивiдуальний податковий номер:

     · свiдоцтво платника ПДВ в разi його наявностi;

     · довiдка про взяття на облiк як платника податкiв.

     4.5. Довiдка уповноваженого банку про наявнiсть розрахункового (в нацiональнiй валютi) та (або) валютного рахункiв.

     4.6. Наказ по пiдприємству про призначення керiвника, вiдповiдальних працiвникiв за роботу з митницею, їх прiзвище, iм'я, по батьковi, паспортнi данi, зразки пiдписiв, зразок печатки, яка використовується при оформленнi документiв в митних органах.

     4.7. Копiї паспортiв: директора, головного бухгалтера та представникiв пiдприємства, уповноважених на роботу з митницею.

     4.8. Заповнена з використанням ПЕОМ або друкарської машинки облiкова картка, яка мiстить вiдомостi про суб'єкта ЗЕД в трьох екземплярах (згiдно з додатком 1).

6. Порядок проведення облiку (переоблiку) суб'єктiв ЗЕД

     6.1 Оформлення облiкової картки розпочинається з отримання посадовою особою вiддiлу IРМС Чопської митницi, вiдповiдальною за здiйснення облiку, наступних документiв:

     - заяви у довiльнiй формi;

     - трьох примiрникiв облiкової картки (згiдно з додатком 1);

     - оригiналiв та завiрених в установленому порядку копiй документiв згiдно вiдповiдних додаткiв.

     6.2 Облiковiй картцi (згiдно з додатком 1) присвоюється облiковий номер за схемою 30500/ХX/YYYY/00001, де

     - 30500 - код митного органу,

     - ХX - код пiдроздiлу митного оформлення:

     - 02 - вiддiл митного оформлення N 2 (Мукачево);

     - 06 - вiддiл митного оформлення N 1 (Ужгород);

     - 07 - вiддiл митного оформлення N 3 (Виноградiв);

     - 04 - переоблiк

     - YYYY - рiк,

     - 00001 - порядковий номер облiкової картки.

     На трьох примiрниках облiкової картки проставляється вiдбиток ОНП посадової особи вiддiлу IРМС, вiдповiдальної за здiйснення облiку.

     6.3 Заповнюється журнал облiку (згiдно з додатком 2).

     6.4Засобами автоматизованої системи митного оформлення "Iнспектор-2006" проводиться перевiрка достовiрностi даних, указаних в облiковiй картцi, та формується її електронна копiя.

     6.5 Iнформацiя про нового учасника ЗЕД заноситься до Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи (ЄАIС) Держмитслужби.

     6.6 Заповнюється журнал облiку документiв, поданих на облiк учасникiв ЗЕД, та в двох екземплярах реєстр передачi документiв (згiдно з додатком 3).

     6.7 Перший примiрник облiкової картки (як факт взяття на облiк в Чопськiй митницi ) повертається власнику.

     Другий примiрник облiкової картки зберiгається у вiддiлi IРМС.

     Третiй примiрник облiкової картки та копiї представлених документiв з вiддiлу IРМС передаються у пiдроздiл митного оформлення згiдно реєстру.

     6.8 У випадку необхiдностi внесення змiн до облiкової картки суб'єктом ЗЕД подаються три примiрники заповненої облiкової картки, попередньо зареєстрована облiкова картка i документи, якi пiдтверджують необхiднiсть внесення цих змiн.

     При внесеннi змiн до облiкової картки суб'єкта ЗЕД цi змiни вносяться з використанням автоматизованої системи митного оформлення "Iнспектор-2006" та в ЄАIС ДМСУ. При цьому iснуючий номер облiкової картки залишається незмiнним.

     В разi лiквiдацiї або припинення дiяльностi пiдприємства вiддiлом iнформацiйної роботи та митної статистики за зверненням суб'єкта ЗЕД або за поданням начальника пiдроздiлу митного оформлення у формi службової записки проводиться анулювання його облiкової картки та її електронної копiї.

     У випадку втрати облiкової картки учасником ЗЕД ним подається письмова заява з проханням видачi копiї облiкової картки.

Т.в.о. начальника вiддiлу IРМС В.В.Шилов

 

Додаток 1
До п.2, 3, 4, 6.1, 6.2 "Порядку облiку (переоблiку) суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Чопськiй митницi

ОБЛIКОВА КАРТКА N
суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, взятого на облiк у вiддiлi iнформацiйної роботи та митної статистики Чопської митницi

Повна назва пiдприємства:

Код ЄДРПОУ/ДРФО Код СПАТО Код ЗКФВ
Код ПП Свiдоцтво платника ПДВ вiд
Свiдоцтво про сплату єдиного податку вiд

Iдентифiкацiйний номер суб'єкта ЗЕД

Юридична адреса

Фактична (поштова) адреса

Свiдоцтво про державну реєстрацiю N вiд

видане:

Свiдоцтво митного брокера:

Реєстрацiйний номер iнвестицiї:

П.I.Б. керiвника пiдприємства

Паспорт серiя N вiд виданий

Тел/факс пiдпис_________________________

Наказ N вiд

П.I.Б. головного бухгалтера

Паспорт серiя N вiд виданий

Тел/факс пiдпис_________________________

Наказ N вiд

Податкова iнспекцiя (назва, адреса, тел.)

Гривневий розрахунковий рахунок

назва банку

юридична адреса

код ЄДРПОУ МФО

Валютний рахунок

назва банку

юридична адреса

код ЄДРПОУ МФО

Прiзвище, iм'я, по батьковi осiб, уповноважених на роботу з митницею, тел

Паспорт серiя N вiд виданий

Тел/факс пiдпис_________________________

Наказ N вiд

При змiнi даних, зазначених в цiй картцi, зобов'язуюсь в тижневий термiн повiдомити про це Чопську митницю _____________ пiдпис.

М.П. ____________________ пiдпис керiвника пiдприємства, дата

М.П. ____________________ пiдпис iнспектора, дата

Т.в.о. начальника вiддiлу IРМС В.В.Шилов

 

Додаток 3
до п.6.6 "Порядку облiку (переоблiку) суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Чопськiй митницi

Журнал
облiку документiв, поданих на облiк (переоблiк) учасникiв ЗЕД Чопської митницi

N реєстра N облiкової картки Дата облiку Назва пiдприємства Структурний пiдроздiл митного оформлення Папку здав Папку прийняв
             
             
 
Т.в.о. начальника вiддiлу IРМС
В.В.Шилов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.