ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
СХIДНА МИТНИЦЯ

вiд 23.12.2011 р. N 11-7/16377-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


     Наступним iнформуємо Вас, що за результатами проведеного аналiзу ситуацiї щодо здiйснення попереднього документального контролю (далi - ПДК) в пунктах пропуску через державний кордон України, розташованих в зонi дiяльностi Схiдної митницi встановлено, що у бiльшостi випадкiв у перевiзникiв, якi перемiщують товари через митний кордон України, вiдсутнi документи, подання яких передбачено Порядком здiйснення попереднього документального контролю в пунктах пропуску через державний кордон України (далi - Порядок), затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05.10.2011 N 1030.

     З метою формування тек дозвiльних документiв та прискорення здiйснення митних процедур в пунктах пропуску, просимо Вас провести роботу iз суб'єктами ЗЕД, якi перебувають на облiку в зонi дiяльностi пiдпорядкованих митниць та перемiщують товари, що пiдлягають державному контролю у формi ПДК, щодо надання Схiднiй митницi дозвiльних документiв, визначених пунктом 4 Порядку, або забезпечення перевiзникiв такими документами.

     Забезпечення наявностi до моменту перетину транспортними засобами з товарами державного кордону у пунктах пропуску Схiдної митницi належним чином завiрених копiй дозвiльних документiв, якi отримуються пiдприємствами вiд уповноважених державних контролюючих органiв, для здiйснення контролю, дасть можливiсть прискорити проведення митних процедур в тому числi завдяки мiнiмiзацiї випадкiв припинення ПДК.

     Для подальшого iнформування зацiкавлених осiб повiдомляємо, що зазначенi вище документи для здiйснення контролю необхiдно направляти на адресу Схiдної митницi (83048, м. Донецьк, пров. Нiколенко, 9).

     Заздалегiдь вдячнi за спiвпрацю.

З повагою,
Т. в. о. начальника Схiдної митницi
I. I. Михальков
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.