МОСТИСЬКИЙ ПРИКОРДОННИЙ ЗАГIН

НАКАЗ

вiд 14 квiтня 2011 року N 356


Про затвердження додаткових режимних обмежень щодо здiйснення пропуску громадян в смугу мiсцевостi мiж державним кордоном України та лiнiєю iнженерно-технiчних споруд для провадження робiт

Зареєстровано
в Головному управлiннi юстицiї у Львiвськiй областi
22 квiтня 2011 р. за N 28/1534


     Вiдповiдно до статтi 24 Закону України "Про державний кордон України", пункту 9 Положення про прикордонний режим, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.07.98 N 1147 "Про прикордонний режим", та з метою визначення додаткових режимних обмежень щодо здiйснення пропуску громадян в смугу мiсцевостi мiж державним кордоном України та лiнiєю iнженерно-технiчних споруд Державної прикордонної служби для проведення сiльськогосподарських та iнших робiт, право на визначення яких надано Державнiй прикордоннiй службi України, а також усунення передумов до зловживання посадовими особами пiдроздiлiв кордону службовим становищем при здiйсненнi пропуску осiб за лiнiю iнженерно - технiчних споруд наказую:

     1. Затвердити додатковi режимнi обмеження щодо здiйснення пропуску громадян в смугу мiсцевостi мiж державним кордоном України та лiнiєю iнженерно-технiчних споруд Державної прикордонної служби для провадження сiльськогосподарських та iнших робiт в межах дiлянки вiдповiдальностi Мостиського прикордонного загону (додаються).

     2. Штабу прикордонного загону, начальникам вiддiлiв прикордонної служби "Краковець", "Шегинi", "Нижанковичi", "Мiгово", "Смiльниця", "Лопушанка", "Боберка", "Сянки" органiзувати вивчення положень вказаних додаткових режимних обмежень та запровадити в оперативно-службову дiяльнiсть пiдроздiлiв.

     3. Наказ Мостиського прикордонного загону вiд 27.07.2006 N 653 "Про затвердження додаткових режимних обмежень щодо здiйснення пропуску громадян в смугу мiсцевостi мiж державним кордоном України та лiнiєю iнженерно-технiчних споруд Державної прикордонної служби для проведення сiльськогосподарських та iнших робiт", зареєстрований у Львiвському обласному управлiннi юстицiї вiд 04.08.2006 за N 36/1196, визнати таким, що втратив чиннiсть.

     4. Начальнику вiддiлу прикордонної служби штабу пiдполковнику Брицькому В. В. забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Головного управлiння юстицiї у Львiвськiй областi.

     5. Наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника начальника Мостиського прикордонного загону - начальника штабу пiдполковника Потетенiна В. А.

Начальник Мостиського прикордонного загону полковник В. П. Годебський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мостиського прикордонного загону
14 квiтня 2011 року N 356
Зареєстровано
в Головному управлiннi юстицiї у Львiвськiй областi
22 квiтня 2011 р. за N 28/1534

ДОДАТКОВI РЕЖИМНI ОБМЕЖЕННЯ
щодо здiйснення пропуску громадян в смугу мiсцевостi мiж державним кордоном України та лiнiєю iнженерно-технiчних споруд Державної прикордонної служби для провадження сiльськогосподарських та iнших робiт в межах дiлянки вiдповiдальностi Мостиського прикордонного загону

1. Загальнi положення:

     1.1 В порядку органiзацiї та здiйснення пропуску громадян в смугу мiсцевостi мiж державним кордоном України та лiнiєю iнженерно-технiчних споруд Державної прикордонної служби для провадження сiльськогосподарських та iнших робiт вживаються термiни, що мають таке значення:

     прикордонна смуга - це дiлянка мiсцевостi, яка встановлюється безпосередньо уздовж державного кордону на його сухопутних дiлянках або уздовж берегiв прикордонних рiчок, озер та iнших водойм у межах територiй селищних i сiльських рад, прилеглих до державного кордону, але не може бути меншою вiд ширини смуги мiсцевостi, що знаходиться в межах вiд лiнiї державного кордону до лiнiї прикордонних iнженерних споруджень;

     контрольно-слiдова смуга - спецiальна смуга штучно обробленого грунту завширшки до 6 - 12 метрiв, яка прокладається вздовж державного кордону в межах земель, вiдведених Державнiй прикордоннiй службi для iнженерно-технiчних споруд, та призначена для фiксування слiдiв порушникiв законодавства України;

     орган охорони державного кордону (прикордонний загiн) - основна оперативно-службова ланка Державної прикордонної служби України, на яку покладаються охорона визначеної дiлянки державного кордону, забезпечення дотримання режиму державного кордону i прикордонного режиму, а також здiйснення в установленому порядку прикордонного контролю i пропуску через державний кордон України осiб, транспортних засобiв, вантажiв та iншого майна;

     вiддiл прикордонної служби (далi - вiддiл) - основний пiдроздiл органу охорони державного кордону, призначений для безпосередньої охорони визначеної дiлянки державного кордону, здiйснення прикордонного контролю i пропуску через державний кордон осiб, транспортних засобiв та вантажiв, оперативно-розшукової дiяльностi, запобiгання злочинам та адмiнiстративним правопорушенням, протидiю яким законодавством вiднесено до компетенцiї Державної прикордонної служби України (далi - Держприкордонслужби);

     прикордонний наряд - один або кiлька озброєних чи спецiально екiпiрованих прикордонникiв, якi виконують наказ на охорону державного кордону України або здiйснення прикордонного контролю у складi змiни прикордонних нарядiв, а у випадках, визначених у наказi, самостiйно;

     програмно-технiчний комплекс автоматизацiї прикордонної служби - iнформацiйно-телекомунiкацiйна система прикордонної служби "ГАРТ З/П", яка призначена для iнформацiйного забезпечення пiдроздiлiв Державної прикордонної служби України;

     РОIС - рубiж основних iнженерних споруд та загороджень, який включає в себе загороджувальний паркан, контрольно-слiдову смугу та невибуховi загородження, який використовується для фiксацiї його подолання та утруднення дiй правопорушникiв;

     рокадна дорога - обладнана в iнженерному вiдношеннi дорога, яка проходить до РОIС в сторону державного кордону (без перетину державного кордону) та використовується пiдроздiлами охорони кордону;

     фронтальна дорога - обладнана в iнженерному вiдношеннi дорога, яка проходить вздовж РОIС та паралельно державного кордону (без його перетину) та використовується пiдроздiлами охорони кордону.

     1.2 Згiдно з Законом України "Про державний кордон України", постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.07.98 N 1147 "Про прикордонний режим" зi змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23.04.99 N 679, вiд 04.09.2003 N 1402, вiд 29.06.2004 N 821, вiд 08.12.2010 N 1110 та постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 03.08.98 N 1199 "Про контрольованi прикордоннi райони", iншими законодавчими актами України, вздовж державного кордону на його сухопутних дiлянках i вздовж берегiв прикордонних рiчок, озер та iнших водойм встановлюється прикордонна смуга у межах прилеглих до кордону територiй селищних i сiльських рад, де запроваджується прикордонний режим.

     1.3 В межах прикордонної смуги дiє особливий режим використання земель. Землi в межах прикордонної смуги та iншi землi, необхiднi для облаштування iнженерно-технiчних споруд i огорож, прикордонних знакiв, прикордонних просiк, комунiкацiй та iнших об'єктiв, надаються в постiйне користування вiйськовим частинам Державної прикордонної служби України.

     З урахуванням особливостей мiсцевостi та iнших умов, ширина прикордонної смуги не може бути меншою вiд ширини смуги мiсцевостi, що знаходиться в межах вiд державного кордону до лiнiї прикордонних iнженерних споруджень.

     Згiдно з статтею 4 Закону України "Про використання земель оборони" вiйськовi частини за погодженням з органами мiсцевого самоврядування або мiсцевими органами виконавчої влади можуть дозволяти фiзичним i юридичним особам вирощувати сiльськогосподарськi культури, випасати худобу та заготовляти сiно на землях, наданих їм в постiйне користування.

     1.4 Контроль за в'їздом (виїздом) осiб в прикордонну смугу за лiнiю iнженерних споруд, а також за рухом в нiй i провадженням робiт покладається на вiддiли прикордонної служби в межах дiлянки вiдповiдальностi.

     1.5 Порядок перепуску, тимчасового перебування громадян, водокористування, провадження сiльськогосподарських та iнших робiт в прикордоннiй смузi мiсцевостi мiж державним кордоном та лiнiєю iнженерних загороджень встановлюється начальником прикордонного загону.

     Якщо в межах дiлянки вiдповiдальностi вiддiлу прикордонної служби знаходяться землi заповiдникiв, заказникiв, нацiональних паркiв - порядок та мiсця провадження робiт узгоджується з вiдповiдною адмiнiстрацiєю.

     1.6 Перепуск за лiнiю прикордонних iнженерних споруд громадян iнших держав (осiб без громадянства) здiйснюється лише в мiсцях, якi установленi для пропуску через державний кордон.

     1.7 Перепуск в зазначену смугу мiсцевостi громадян України здiйснюється спецiально призначеними вiйськовослужбовцями вiддiлу прикордонної служби тiльки по виробничiй або службовiй необхiдностi.

     В окремих випадках, за рiшенням начальника прикордонного загону, пропуск громадян за лiнiю прикордонних iнженерних споруд може здiйснюватись представниками громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону.

     У всiх випадках пропуск за лiнiю прикордонних iнженерних споруд здiйснюється на пiдставi письмового дозволу начальника прикордонного загону при наявностi паспорта.

     1.8 Мiсця пропуску громадян за лiнiю прикордонних iнженерних споруд для провадження робiт визначаються штабом прикордонного загону на пiдставi звернення керiвникiв пiдприємств (органiзацiй), органiв мiсцевого самоврядування.

     1.9 Роботи за лiнiєю прикордонних iнженерних споруд проводяться, як правило, у свiтлий час доби. У виключних випадках, при вiдверненнi стихiйного лиха (пожежi, повенi, захисту довкiлля та населення вiд аварiйних ситуацiй), провадження робiт може бути дозволене начальником прикордонного загону вночi.

     Порядок перебування та руху за лiнiєю прикордонних iнженерних споруд визначає начальник вiддiлу прикордонної служби з урахуванням конкретних обставин i розпоряджень начальника прикордонного загону.

     1.10 Мiсця робiт, якi проводяться вдень, повиннi перiодично перевiрятися прикордонними нарядами (дiльничними iнспекторами прикордонної служби) через певний промiжок часу, який повинен становити не бiльш нiж 8 годин.

     Мiсця робiт, якi проводяться вночi при наявностi сил та засобiв, повиннi прикриватись прикордонними нарядами, ДIПС (членами громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону), а при обмеженiй кiлькостi особового складу - перiодично перевiрятись офiцерами (прапорщиками).

2. Порядок оформлення документiв громадян за лiнiю прикордонних iнженерних споруд

     2.1 Для отримання дозволу начальника прикордонного загону на перепуск громадян за лiнiю прикордонних iнженерних споруд адмiнiстрацiя пiдприємств, органiзацiй, розташованих у населених пунктах контрольованих прикордонних районах (для мешканцiв прикордонних населених пунктiв мiсцевi органи самоврядування), не пiзнiше, як за мiсяць до початку перепуску громадян за лiнiю iнженерно-технiчних споруд для виробництва робiт, оформлюють у 3-х примiрниках списки осiб, якi планують працювати за прикордонними iнженерними спорудами та завiряють їх керiвником пiдприємства (органiзацiї), головою сiльської ради, представником органiв Державної адмiнiстрацiї за формою: прiзвище, iм'я, по батьковi; рiк, мiсце народження; мiсце проживання (адреса); посада (спецiальнiсть); строк проживання в данiй мiсцевостi; серiя, номер документа, який посвiдчує особу; мiсце та вид виробництва робiт поблизу державного кордону (район прикордонного знаку).

     2.2 Пiдготовленi списки передаються в управлiння прикордонного загону для їх перевiрки та вивчення.

     Списки осiб вивчаються та перевiряються офiцерами оперативно-розшукового вiддiлу, якi проставляють вiдповiднi вiдмiтки та передаються у вiддiл прикордонної служби штабу прикордонного загону.

     2.3 В вiддiлi прикордонної служби штабу прикордонного загону для ведення вiдповiдного облiку списки осiб реєструються в справi, яка повинна бути пронумерована, прошнурована та зберiгатись як документ суворої звiтностi.

     2.4 Остаточне рiшення на здiйснення перепуску громадян в смугу мiсцевостi мiж державним кордоном та лiнiєю прикордонних iнженерних споруд приймає начальник прикордонного загону або його перший заступник - начальник штабу, про що на кожному примiрнику представлених спискiв ставить вiзу "Перепуск дозволяю" та особистий пiдпис. Пiдпис начальника прикордонного загону завiряється печаткою вiйськової частини.

     2.5 Пiсля розгляду спискiв громадян 1-й примiрник залишається в управлiннi органу охорони кордону, 2-й примiрник направляється начальнику вiддiлу прикордонної служби, 3-й примiрник поштою направляється в адмiнiстрацiю пiдприємств, органiзацiй, мiсцевi органи самоврядування, якi готували списки.

     2.6 Начальник вiддiлу прикордонної служби пiсля отримання дозволу начальника прикордонного загону (дозволом на перепустку громадян за лiнiю прикордонних iнженерних споруд є список громадян з вiдповiдною резолюцiєю начальника органу охорони державного кордону або його першого заступника-начальника штабу) на перепуск громадян за лiнiю прикордонних iнженерних споруд для виробництва робiт, повiдомляє про це керiвникiв зацiкавлених пiдприємств, органiзацiй, органiв мiсцевого самоврядування. В тому числi, iнформує їх про осiб, якi вилученi iз спискiв, та причину їх вилучення.

     2.7 Доведення до начальника вiддiлу прикордонної служби наданого дозволу на перепустку громадян за лiнiю прикордонних iнженерних споруд для провадження робiт здiйснюється шляхом направлення телеграми в пiдроздiл та надання через вiддiлення документального забезпечення 2 примiрникiв спискiв.

     2.8 В разi порушення визначеного порядку пропуску в смугу мiсцевостi мiж державним кордоном України та лiнiєю iнженерно-технiчних споруд Державної прикордонної служби для провадження сiльськогосподарських та iнших робiт, за наявностi достатнiх приводiв та пiдстав особи, якi допустили вiдповiднi порушення, можуть бути притягнутi до адмiнiстративної чи кримiнальної вiдповiдальностi в порядку, встановленому чинним законодавством України.

     2.9 Рiшення щодо введення вiдповiдних обмежень доводяться до кожного пiдприємства, установи, органiзацiї, органу мiсцевого самоврядування, а в разi необхiдностi - в iндивiдуальному порядку, письмово, за пiдписом начальника прикордонного загону.

     2.10 Тимчасовi обмеження стосовно допуску осiб для провадження робiт за лiнiєю прикордонних iнженерних споруд можуть бути скасованi за рiшенням начальника прикордонного загону на пiдставi рапорту начальника вiддiлу прикордонної служби в разi вiдсутностi порушень вимог чинного законодавства та встановлених режимних обмежень.

     2.11 Список робiтникiв, допущених для провадження робiт за лiнiю прикордонних iнженерних споруд, складається на рiк, а за необхiдностi - уточнюється. При цьому необхiднi доповнення та змiни додаються до списку.

     2.12 Пропуск за лiнiю прикордонних iнженерних споруд посадових осiб правоохоронних органiв здiйснюється у вiдповiдностi до вимог чинного законодавства, за наявностi документiв, якi посвiдчують особу та службове становище.

3. Порядок перепуску громадян, робiтникiв пiдприємств (органiзацiй) та технiки за лiнiю прикордонних iнженерних споруд

     3.1 Перепуск громадян за лiнiю прикордонних iнженерних споруд здiйснюється спецiальними прикордонними нарядами у складi 1 - 2 вiйськовослужбовцiв або дiльничного iнспектора прикордонної служби, а в перiод масового перепуску - не менше 2 вiйськовослужбовцiв.

     Перепуск громадян (технiки) для провадження робiт за лiнiю прикордонних iнженерних споруд здiйснюється на пiдставi дозволу начальника прикордонного загону за списками, пiдписаними керiвниками пiдприємств (органiзацiй, представником мiсцевої державної адмiнiстрацiї), при наявностi документа, який посвiдчує особу.

     В окремих випадках, за рiшенням начальника прикордонного загону, перепустка мiсцевих мешканцiв за лiнiю прикордонних iнженерних споруд може здiйснюватись представниками громадських формувань.

     3.2 Прикордонний наряд, дiльничний iнспектор прикордонної служби, член вiдповiдного громадського формування на пiдставi списку робiтникiв здiйснює перепуск громадян за лiнiю iнженерних споруд за документами, якi посвiдчують особу, та робить вiдповiднi записи на бланку встановленого взiрця за формою: номер по порядку; прiзвище, iм'я, по батьковi; рiк народження; серiя та номер паспорта (документа); мета в'їзду; номер прикордонного знаку, де проводяться роботи; строк перебування; дата та час в'їзду; дата та час виїзду; засоби руху (реєстрацiйнi номери транспортних засобiв). Пiсля закiнчення пропуску старший прикордонного наряду (дiльничний iнспектор прикордонної служби) дiйснiсть записiв пiдтверджує особистим пiдписом. З прибуттям в пiдроздiл заповнений бланк здається старшому змiни прикордонних нарядiв, який є додатком до рапорту старшого змiни прикордонних нарядiв за результатами служби та зберiгається у вiдповiдних номенклатурних справах групи документального забезпечення вiддiлу.

     В'їзд (виїзд) за лiнiю прикордонних iнженерних споруд може проводитись тiльки на дiлянцi вiддiлу прикордонної служби, начальником якого видано вiдповiдний дозвiл.

     3.3 Пiд час перепуску (випуску) громадян за лiнiю прикордонних iнженерних споруд в район провадження робiт прикордонний наряд зобов'язаний ретельно перевiряти автотракторний та гужовий транспорт на предмет виявлення осiб, якi мають намiр незаконно потрапити в смугу мiсцевостi за лiнiю прикордонних iнженерних споруд, та з метою недопущення випадкiв здiйснення контрабандної дiяльностi.

     3.4 При виявленнi невiдомих, якi намагаються приховано потрапити за лiнiю прикордонних iнженерних споруд, або предметiв контрабанди прикордонний наряд затримує вiдповiдних осiб разом з транспортними засобами та негайно доповiдає начальнику вiддiлу прикордонної служби.

     3.5 Пiсля пропуску (випуску) робiтникiв в район робiт (зворотно) прикордонний наряд доповiдає черговому центру управлiння службою вiддiлу прикордонної служби про кiлькiсть пропущених (випущених) осiб, прiзвище старшого групи, район провадження робiт, а останнiй робить запис в "Робочому зошитi чергового центру управлiння службою" та доповiдає по лiнiї центру управлiння службою в прикордонний загiн за формою: вiддiл прикордонної служби; номер мiсця пропуску; кiлькiсть пропущених осiб; хто здiйснює перепуск (випуск); район робiт (прикордоннi знаки).

     Не пiзнiше 19.00 черговий центру управлiння службою вiддiлу прикордонної служби доповiдає начальнику змiни оперативно-чергової служби центру управлiння службою прикордонного загону про закiнчення робiт та кiлькiсть осiб, якi залишаються в смузi мiсцевостi мiж лiнiєю iнженерних споруд та державним кордоном за формою: вiддiл прикордонної служби; номер мiсця пропуску; кiлькiсть пропущених осiб; кiлькiсть випущених осiб; кiлькiсть осiб, якi продовжують роботи в темний час доби; причину провадження робiт в темний час та хто надав дозвiл; район робiт (прикордоннi знаки); прiзвище старшого групи.

     Пiд час зворотною пропуску осiб прикордонний наряд уточнює у старшого групи, чи всi робiтники вийшли з смуги мiсцевостi та звiряє отриманi данi зi списком.

     3.6 Впевнившись, що всi робiтники вийшли з смуги мiсцевостi за лiнiєю прикордонних iнженерних споруд, прикордонний наряд заробляє вiдбитки слiдiв на контрольно-слiдовiй смузi, забирає засоби "погашення" слiдiв, закриває ворота, перевiряє контрольно-слiдову смугу по 100 м (праворуч та лiворуч вiд ворiт), пiсля чого доповiдає старшому змiни прикордонних нарядiв вiддiлу прикордонної служби про здiйснення перепуску (випуску) громадян, погашення вiдбиткiв слiдiв на контролюючих засобах, стан контрольно-слiдової смуги в районi мiсця пропуску, працездатнiсть ворiт, пiсля чого отримує дозвiл на зняття  з дiлянки.

     3.7 При несеннi служби в районах провадження робiт прикордонним нарядам (дiльничним iнспекторам прикордонної служби) суворо дотримуватися заходiв безпеки.

     3.8 Начальник вiддiлу прикордонної служби (старший змiни прикордонних нарядiв) приймає окреме рiшення про перепуск (випуск) громадян за лiнiю прикордонних iнженерних споруд та порядок прикриття району, яке вносить в програмно-технiчний комплекс автоматизацiї прикордонної служби "ГАРТ З/П".

     3.9 Додатковi тимчасовi режимнi обмеження на провадження робiт в межах прикордонної смуги перед рубежем основних iнженерних споруд, а також на в'їзд i провадження робiт за лiнiєю прикордонних iнженерних споруд можуть вводитись начальником прикордонного загону (начальником вiддiлу прикордонної служби), як правило, в наступних випадках:

     при посиленiй охоронi державного кордону;

     при проведеннi спецiальних заходiв з пошуку правопорушникiв на дiлянцi вiддiлу;

     при припиненнi провокацiй на державному кордонi;

     при загрозi виникнення епiдемiй в прикордоннiй смузi;

     при отриманнi даних про можливе незаконне перетинання державного кордону та спроби здiйснення контрабандної дiяльностi;

     при отриманнi письмового розпорядження старшого начальника;

     При цьому буде тимчасово обмежуватись або припинятись:

     в'їзд у прикордонну смугу та смугу мiсцевостi, яка знаходиться мiж державним кордоном та лiнiєю iнженерних споруд;

     провадження сiльськогосподарських та iнших робiт в смузi мiсцевостi мiж державним кордоном та лiнiєю iнженерних споруд.

     Крiм того, дозвiл на провадження робiт в межах прикордонної смуги перед рубежем основних iнженерних споруд та на в'їзд i провадження робiт за лiнiєю прикордонних iнженерних споруд окремим розпорядженням начальника прикордонного загону припиняється у разi невжиття керiвниками пiдприємств, установ, органiзацiй заходiв щодо вiдновлення пошкоджених виробничою технiкою фронтальних та рокадних дорiг.

4. Обов'язки офiцерiв вiддiлiв прикордонної служби щодо забезпечення перепуску, контролю за роботами та рухом громадян за лiнiєю прикордонних iнженерних споруд

     4.1 Органiзовуючи охорону державного кордону, сприяючи розвитку господарської дiяльностi в смузi мiсцевостi мiж лiнiєю прикордонних iнженерних споруд та державним кордоном, начальник вiддiлу прикордонної служби (старший змiни прикордонних нарядiв) зобов'язаний:

     знати мiсця (райони) провадження робiт на дiлянцi вiддiлу прикордонної служби, склад груп, бригад, строки робiт, старших груп та порядок зв'язку з ними;

     iнформувати командира пiдроздiлу охорони кордону сумiжної держави про мiсця провадження робiт за лiнiєю прикордонних iнженерних споруд;

     органiзувати пiдготовку вiйськовослужбовцiв, якi залучаються до дiй, пов'язаних з контролем за перепуском громадян за лiнiю прикордонних iнженерних споруд;

     здiйснювати постiйний контроль за перепуском осiб в смугу мiсцевостi за лiнiю прикордонних iнженерних споруд;

     роз'яснювати мiсцевому населенню, громадянам, працюючим за лiнiєю прикордонних iнженерних споруд, правила та поведiнку поблизу державного кордону;

     з найбiльш досвiдчених громадян, працюючих за лiнiєю прикордонних iнженерних споруд, створювати тимчасовi групи сприяння з розрахунком розподiлу їх членiв у всiх мiсцях виробництва робiт, ставити їм завдання по забезпеченню порядку та суворого дотримання режиму в мiсцях виробництва робiт;

     не допускати на роботи за лiнiю прикордонних iнженерних споруд осiб в нетверезому станi, осiб, котрi намагаються провезти (пронести) в смугу мiсцевостi спиртнi напої, вогнепальну зброю, предмети контрабандної дiяльностi;

     вивчати та аналiзувати результати перепуску громадян за лiнiю прикордонних iнженерних споруд, знати iнтенсивнiсть пропуску у кожному мiсцi пропуску, узагальненi висновки, доповiдати начальнику прикордонного загону (начальнику вiддiлу) зi своїми пропозицiями враховувати в охоронi державного кордону;

     вносити в програмно-технiчний комплекс автоматизацiї прикордонної служби "ГАРТ З/П" окреме рiшення про перепуск осiб за лiнiю прикордонних iнженерних споруд;

     здiйснювати перевiрки бланкiв, що заповнюють прикордоннi наряди та черговi центру управлiння службою вiддiлу прикордонної служби щодо пропуску громадян за лiнiю прикордонних iнженерних споруд;

     пiдтримувати у робочому станi мiсця пропуску громадян за лiнiю прикордонних iнженерних споруд, забезпечити їх необхiдним iнвентарем;

     роз'яснювати громадянам про недопущення заходiв на контрольно-слiдову смугу, пошкодження прикордонних стовпiв, iнфраструктури, рокадних та фронтальних дорiг, а також iнших iнженерних споруд, залишення мiсця працi, вступ в неслужбовi контакти з мешканцями сумiжної держави, контрабандної дiяльностi через державний кордон;

     узгоджувати з мiсцевими державними адмiнiстрацiями, органiзацiями та пiдприємствами про мiсця, якi плануються для виробництва за лiнiєю прикордонних iнженерних споруд;

     осiб, якi порушують встановленi правила поведiнки у прикордоннiй смузi, за лiнiю прикордонних iнженерних споруд не пропускати, зi спискiв виключити, про що доповiдати в штаб прикордонного загону та письмово повiдомити про це керiвникiв зацiкавлених органiзацiй;

     здiйснювати постiйний контроль за станом фронтальних та рокадних дорiг, доповiдати начальнику прикордонного загону пропозицiї щодо заборони (обмеження) провадження робiт у разi їх пошкодження виробничою технiкою пiдприємств (органiзацiй);

     забезпечити оперативне прикриття мiсць провадження робiт за лiнiєю прикордонних iнженерних споруд.

5. Прикордонним нарядам, призначеним для здiйснення пропуску громадян у прикордонну смугу за лiнiю прикордонних iнженерних споруд забороняється:

     здiйснювати перепуск громадян, яких немає в списках;

     здiйснювати перепуск громадян, у яких вiдсутнi документи, що посвiдчують особу;

     здiйснювати перепуск громадян поза встановленими мiсцями пропуску;

     здiйснювати перепуск транспортних засобiв за лiнiю прикордонних iнженерних споруд без огляду;

     допускати для виробництва робiт за лiнiю прикордонних iнженерних споруд осiб в нетверезому станi;

     приймати матерiальнi винагороди;

     вступати в розмову з громадянами з питань, котрi не стосуються служби;

     залишати, не "погашенi" встановленим чином, слiди на контролюючих засобах.

6. Порядок обладнання, облiку та утримання мiсць перепуску

     6.1 Кiлькiсть мiсць перепуску визначається штабом прикордонного загону на пiдставi пропозицiй начальника вiддiлу прикордонної служби з урахуванням особливостей мiсцевих умов.

     6.2 Кожному мiсцю перепуску надається порядковий номер за наказом начальника прикордонного загону. Нумерацiя проводиться в системi прикордонного загону, починаючи з правого флангу першого вiддiлу прикордонної служби.

     6.3 Кожне мiсце перепуску обладнується:

     воротами в загороджувальному парканi або загородженням мiсця пропуску на всю довжину проходу з жердин або дротяного паркану, при вiдсутностi загороджувального паркану;

     засобами погашення вiдбиткiв слiдiв (ручний профiлiровщик, лопата);

     курсовказiвниками для доповiдi за паролем "ЕФIР";

     вивiсками розмiром 30 х 40 см, на яких позначається номер проходу, час перепуску та випуску населення на провадження робiт.

     6.4 Ворота (при їх наявностi) для перепуску населення за лiнiю прикордонних iнженерних споруд повиннi постiйно утримуватися в справному станi, закритими на замок.

     6.5 "Погашення" вiдбиткiв слiдiв на контрольно-слiдовiй смузi та проходiв в сигналiзацiйнiй системi робити тiльки ручним профiлiровщиком, з поставленням дiючих на поточну добу службових вiдмiток. Забороняється зберiгання ручних профiлiровщикiв в мiсцях здiйснення пропуску.

     6.6 Стан мiсць перепуску перевiряється прикордонними нарядами пiд час здiйснення монiторингу державного кордону та прикордонної iнфраструктури, а результати перевiрки проходiв записуються в додаток 1 рапорту старшого змiни прикордонних нарядiв про результати охорони державного кордону змiною прикордонних нарядiв в роздiлi "Результати монiторингу державного кордону, контролюючих засобiв служби прикордонних нарядiв та їх перевiрки".

Перший заступник начальника Мостиського прикордонного загону - начальник штабу пiдполковник В.А. Потетенiн
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.