ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

21.06.2010 р. N 11/3-10.18/6034-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Щодо змiни маркування на товарах та їх упаковцi

     Вiдповiдно до статтi 63 Митного кодексу України з дозволу митного органу може здiйснюватися, зокрема, розпакування, упакування, перепакування товарiв, митне оформлення яких не закiнчено, змiна iдентифiкацiйних знакiв чи маркування на цих товарах або їх упаковцi.

     Митнi органи з власної iнiцiативи або з iнiцiативи правоохоронних органiв мають право вимагати вiд осiб, якi перемiщують товари i транспортнi засоби через митний кордон України, проведення вищезазначених операцiй.

     Враховуючи вищенаведене, у випадках проведення змiни iдентифiкацiйних знакiв чи маркування на товарах або їх упаковцi з метою усунення ознак порушень прав iнтелектуальної власностi в процесi здiйснення митного оформлення з дозволу або за вимогою митного органу необхiдно проводити узгодження таких операцiй з правовласником або його представником.

     За результатами таких операцiй з усунення ознак порушень прав iнтелектуальної власностi складається акт, який має бути пiдписаним, в тому числi, правовласником або його представником та в якому має бути зафiксовано вiдсутнiсть ознак порушень прав iнтелектуальної власностi пiсля проведення вищезазначених операцiй.

Перший заступник Голови Служби А.Є.Гутник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.