ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про радiочастотний ресурс України"

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Внести до Закону України "Про радiочастотний ресурс України" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2004 р., N 48, ст. 526; 2006 р., NN 9 - 11, ст. 96) такi змiни:

     1) пункт 6 частини другої статтi 14 викласти в такiй редакцiї:

     "6) встановлення розмiрiв плати за видачу УДЦР документiв дозвiльного характеру - висновкiв щодо електромагнiтної сумiсностi, дозволiв на експлуатацiю, на ввезення з-за кордону i на реалiзацiю радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв";

     2) у статтi 16:

     пункт 1 частини третьої викласти в такiй редакцiї:

     "1) присвоєння радiочастот, призначення позивних сигналiв радiоелектронним засобам, видача дозволiв на експлуатацiю";

     перше речення частини четвертої викласти в такiй редакцiї:

     "4. УДЦР на платнiй основi за рахунок коштiв користувачiв радiочастотного ресурсу України на їх замовлення виконує роботи (надає послуги), а за рахунок коштiв Державного бюджету України - роботи, пов'язанi з розрахунком мереж цифрового наземного мовлення та виявленням джерел радiозавад у смугах частот загального користування за заявою спецiальних користувачiв";

     3) у статтi 29:

     друге речення частини першої пiсля слова "УДЦР" доповнити словами "на платнiй основi";

     пiсля частини третьої доповнити двома новими частинами такого змiсту:

     "4. Суб'єкт господарювання, який має намiр ввезти з-за кордону радiоелектроннi засоби та випромiнювальнi пристрої або здiйснювати їх реалiзацiю, подає до УДЦР заяву за встановленою НКРЗ формою та документи, перелiк яких визначається НКРЗ.

     Заява та вiдповiднi документи подаються в одному примiрнику особисто суб'єктом господарювання чи уповноваженим ним органом або надсилаються рекомендованим листом.

     УДЦР приймає рiшення про видачу чи вiдмову у видачi дозволу на ввезення з-за кордону або реалiзацiю радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв, про що iнформує суб'єкта господарювання у строк, що не перевищує 10 робочих днiв з дня реєстрацiї його заяви про видачу дозволу.

     Дозвiл на ввезення з-за кордону або реалiзацiю радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв видається УДЦР не пiзнiше нiж через п'ять робочих днiв пiсля надання суб'єктом господарювання документа, що пiдтверджує внесення плати за видачу дозволу.

     Строк дiї дозволу на ввезення з-за кордону радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв становить чотири мiсяцi. За окремою заявою суб'єкта господарювання такий строк продовжується на два мiсяцi.

     УДЦР приймає рiшення про вiдмову у видачi дозволу на ввезення з-за кордону або реалiзацiю радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв у разi їх невiдповiдностi визначеним цим Законом умовам застосування на територiї України.

     5. Анулювання дозволу на ввезення з-за кордону або реалiзацiю радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв здiйснюється УДЦР на пiдставi:

     1) складеного ДIЗ акта про повторне невиконання суб'єктом господарювання розпорядження або припису посадових осiб ДIЗ;

     2) складеного ДIЗ акта про повторну вiдмову суб'єкта господарювання в допуску посадових осiб ДIЗ для проведення перевiрки чи про вчинення iнших перешкод, якi не дають змоги проводити перевiрку в повному обсязi;

     3) матерiалiв, в яких ДIЗ зафiксовано факт виявлення недостовiрних вiдомостей у документах, поданих суб'єктом господарювання для отримання дозволу;

     4) заяви суб'єкта господарювання про анулювання дозволу;

     5) нотарiально засвiдченої копiї свiдоцтва про смерть фiзичної особи - пiдприємця;

     6) документiв, що пiдтверджують проведення державної реєстрацiї припинення юридичної особи чи припинення пiдприємницької дiяльностi фiзичної особи - пiдприємця.

     УДЦР приймає рiшення про анулювання дозволу протягом 20 робочих днiв з дня надходження документiв, передбачених пунктами 1 - 6 цiєї частини, яке протягом трьох робочих днiв з дня його прийняття вручається або надсилається рекомендованим листом суб'єкту господарювання iз зазначенням пiдстав.

     Зазначене рiшення може бути оскаржено в судовому порядку".

     У зв'язку з цим частини четверту i п'яту вважати вiдповiдно частинами шостою i сьомою;

     4) частину третю статтi 30 викласти в такiй редакцiї:

     "3. У разi якщо заявлена потреба в радiочастотному ресурсi України перевищує його фактичну наявнiсть, то смуги, номiнали радiочастот надаються в користування виключно на конкурсних або тендерних засадах вiдповiдно до вимог закону";

     5) у третьому реченнi частини четвертої статтi 39 слова "дозволу на отримання додаткової смуги" замiнити словами "лiцензiї на додаткову смугу";

     6) перше речення частини першої статтi 41 пiсля слова "УДЦР" доповнити словами "на платнiй основi";

     7) у статтi 42:

     перше речення частини третьої доповнити словами "на платнiй основi у порядку, встановленому НКРЗ";

     друге речення частини четвертої доповнити словами "або не заявлено суб'єктом господарювання".

     2. Цей Закон набирає чинностi через два мiсяцi з дня його опублiкування.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
1 липня 2010 року
N 2391-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.