ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

22.09.2010 N 20/06149-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць
(крiм Енергетичної регiональної та Регiональної iнформацiйної митниць)


     Департаментом боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил проведено аналiз митних оформлень товарiв "лампи розжарювання електричнi загального призначення", що класифiкуються вiдповiдно до УКТЗЕД за кодом 8539229010.

     До тепер розмiр ставки антидемпiнгового мита, на товари "лампи розжарювання електричнi загального призначення", що класифiкуються вiдповiдно до УКТЗЕД за кодом 8539229010 та країною походження яких є КНР, становить 74,63% вiд їх митної вартостi.

     Проведений монiторинг митних оформлень вищезазначених товарiв, показав, що на митну територiю України такi товари майже не завозяться (з початку року завезено усього 67 кг./3811 шт.) хоча на внутрiшньому ринку України, вказанi товари, країною походження яких є КНР, користуються значним попитом.

     Вищенаведене дозволяє зробити висновок, що товари "лампи розжарювання електричнi загального призначення", за кодом УКТЗЕД 8539229010, ввозяться пiд iншими кодами УКТЗЕД з використанням товарiв прикриття.

     Проведений аналiз також дозволив зробити висновок, що до торгових марок групи ризику, якi виробляють товари "лампи розжарювання електричнi загального призначення" належать торговi марки "Brille" та "Phillips".

     У зв'язку з вищевикладеним посилити контроль за перемiщенням через митний кордон України та митним оформленням товарiв товарної позицiї 8539 УКТЗЕД.

<...>

Заступник Директора Департаменту I.О. Максимкiн
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.