ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

19.10.10 N 11/5-10.31/12330-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про змiну форматiв ЕПП та електронної адреси отримання ЕПП

     Вiдповiдно до попереднiх домовленостей з пiдприємствами-розробниками брокерського програмного забезпечення (далi - ПЗ) щодо переведення / переходу на новi формати електронного попереднього повiдомлення (далi - ЕПП) повiдомляємо, що Регiональною iнформацiйною митницею була розроблена нова редакцiя програмного забезпечення приймання та оброблення ЕПП, яка додатково використовує новий, погоджений у серпнi 2010 року з пiдприємствами-розробниками брокерського ПЗ формат файлу обмiну ЕПП.

     Проведенi з окремими пiдприємствами-учасниками ЗЕД з серпня 2010 року випробування та дослiдна експлуатацiя цiєї нової редакцiї програмно-iнформацiйного комплексу (далi - ПIК) "Iнспектор - 2006" в частинi приймання та оброблення ЕПП показала його працездатнiсть та готовнiсть до промислової експлуатацiї.

     З метою забезпечення сумiсностi брокерського ПЗ з ПIК "Iнспектор - 2006" для електронного декларування (попереднього iнформування) на рiвнi "суб'єкт - митний орган" та з огляду на викладене вище з пiдприємствами-розробниками було узгоджено завершити роботи з переведення їхнiх програм на новий формат файлу обмiну ЕПП в термiн до 01 листопада 2010 року, а також проiнформувати користувачiв вiдповiдних програм про таке переведення.

     У перiод з 01.11.2010 до 14.11.2010 року Регiональна iнформацiйна митниця буде продовжувати приймати ЕПП у обох форматах, а з 15.11.2010 виключно у форматi *.imfx. З 15.11.2010 приймання ЕПП та електронних попереднiх декларацiй буде здiйснюватися тiльки поштову адресу edecl_vmd@customs.gov.ua, а поштова скринька edecl@customs.gov.ua припинить своє iснування.

     Начальникiв регiональних митниць та митниць прошу проiнформувати всiх учасникiв ЗЕД, що працюють у режимi оформлення та надiслання ЕПП, про перехiд на новий формат файлу обмiну ЕПП та нову адресу приймання ЕПП.

     Iнформацiйний лист про перехiд на новий формат файлу обмiну ЕПП та нову адресу приймання ЕПП буде також розмiщений на сайтi Держмитслужби України (www.customs.gov.ua у роздiлi "Електронна митниця").

Заступник Голови Служби П.В.Пашко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.