МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 20 жовтня 2010 року N 661


Про затвердження Порядку надання висновкiв про наявнiсть обсягiв сiльськогосподарської продукцiї, заявленої на експорт, та спроможностi її експортувати

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
25 жовтня 2010 р. за N 966/18261


     Вiдповiдно до пункту 3 Порядку видачi лiцензiї на експорт окремих видiв сiльськогосподарської продукцiї та розподiлу квот, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 жовтня 2010 року N 938 "Про встановлення обсягiв квот на окремi види сiльськогосподарської продукцiї, експорт якої пiдлягає лiцензуванню до 31 грудня 2010 р., i затвердження Порядку видачi лiцензiї на експорт окремих видiв сiльськогосподарської продукцiї та розподiлу квот" наказую:

     1. Затвердити Порядок надання висновкiв про наявнiсть обсягiв сiльськогосподарської продукцiї, заявленої на експорт, та спроможностi її експортувати, що додається.

     2. Утворити комiсiю з питань надання висновкiв про наявнiсть обсягiв сiльськогосподарської продукцiї, заявленої на експорт, та спроможностi її експортувати у складi згiдно з додатком.

     3. Департаменту розвитку аграрного ринку (Розгон А. В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Мiнiстра Тригубенка С. М.

     5. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

Мiнiстр М. В. Присяжнюк
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва М. Бродський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства аграрної полiтики України
20.10.2010 N 661
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
25 жовтня 2010 р. за N 966/18261

Порядок
надання висновкiв про наявнiсть обсягiв сiльськогосподарської продукцiї, заявленої на експорт, та спроможностi її експортувати

     1. Для отримання висновкiв про наявнiсть обсягiв сiльськогосподарської продукцiї, заявленої на експорт, та спроможностi її експортувати (далi - Висновок), форма якого наведена у додатку 1 до цього Порядку, суб'єкт господарювання подає до комiсiї з питань надання висновкiв про наявнiсть обсягiв сiльськогосподарської продукцiї, заявленої на експорт, та спроможностi її експортувати (далi - Комiсiя) такi документи:

     копiю зовнiшньоекономiчного контракту, укладеного та зареєстрованого на Аграрнiй бiржi або на товарнiй бiржi, яка отримала висновок про вiдповiднiсть вимогам, iз специфiкацiями сiльськогосподарської продукцiї, яка заявлена до експорту, та графiками поставок, завiрену печаткою суб'єкта-заявника;

     копiї первинних складських документiв (складська квитанцiя, просте або подвiйне складське свiдоцтво), завiренi печаткою суб'єкта-заявника, та реєстр складських документiв (додаток 2 до цього Порядку) на паперових та електронних носiях;

     копiї договорiв на зберiгання i перевалку зерна з припортовим елеватором чи iншим суб'єктом господарювання, який забезпечує перевалку зерна та створює умови для проведення митних процедур при вiдвантаженнi зерна залiзничним та/або автомобiльним транспортом (в разi вiдсутностi власного зерноперевантажувального термiнала), або довiдку про наявнiсть власного зерноперевантажувального термiнала, завiренi печаткою суб'єкта-заявника.

     При цьому пакети документiв формуються окремо в розрiзi культур (заявка, реєстр, копiї первинних складських документiв). Кожен з пакетiв документiв повинен бути прошитий та скрiплений печаткою суб'єкта господарювання.

     2. Комiсiя пiсля попереднього розгляду передає отриманий пакет документiв Державнiй iнспекцiї з контролю якостi сiльськогосподарської продукцiї та монiторингу її ринку, яка здiйснює перевiрку їх достовiрностi шляхом їх звiрки з даними облiку складських документiв, занесених до Основного реєстру складських документiв на зерно та зерна, прийнятого на зберiгання, i на мiсцях зберiгання та надають письмове пiдтвердження обсягiв зерна, завiрене пiдписом керiвника i печаткою, не пiзнiше трьох днiв пiсля отримання документiв.

     3. Документи можуть направлятися поштою або подаватися особисто представником суб'єкта господарювання.

     4. Прийом документiв для отримання Висновку та перевiрка повноти наданих вiдомостей на предмет вiдповiдностi вимогам цього Порядку здiйснюються секретарем Комiсiї.

     Комiсiя здiйснює розгляд поданих документiв не рiдше двох разiв на тиждень i за пiдсумками розгляду приймає вмотивоване рiшення про надання чи вiдмову в наданнi Висновку.

     За пiдсумками засiдання секретар комiсiї складає протокол, який пiдписують усi члени комiсiї, присутнi на засiданнi. Протокол засiдання комiсiї затверджує голова комiсiї.

     5. Рiшення комiсiї є правомочними, якщо у її засiданнi брали участь не менше 2/3 її членiв i за них проголосувало не менш як 50 вiдсоткiв членiв комiсiї, присутнiх на засiданнi.

     6. На наступний день пiсля засiдання комiсiї суб'єкту господарювання видається Висновок або повiдомлення про вмотивовану вiдмову у наданнi Висновку.

     7. Пiдставами для вiдмови у наданнi Висновку є:

     неподання суб'єктом господарювання усiх документiв, передбачених цим Порядком;

     невiдповiднiсть обсягiв сiльськогосподарської продукцiї, заявленої на експорт, обсягам, зазначеним у письмовому пiдтвердженнi Державної iнспекцiї з контролю якостi сiльськогосподарської продукцiї та монiторингу її ринку;

     виявлення комiсiєю факту подання суб'єктом господарювання недостовiрної iнформацiї.

Директор Департаменту розвитку аграрного ринку А. В. Розгон

 

Додаток 1
до Порядку надання висновкiв про наявнiсть обсягiв сiльськогосподарської продукцiї, заявленої на експорт, та спроможностi її експортувати

Мiнiстерство аграрної полiтики України

Висновок
про наявнiсть обсягiв сiльськогосподарської продукцiї, заявленої на експорт, та спроможностi її експортувати

Наданий  
(назва суб'єкта господарювання, юридична адреса)
про те, що заявник має в наявностi таку сiльськогосподарську продукцiю, заявлену до експорту:
  в кiлькостi  
  в кiлькостi  
  в кiлькостi  
Заявник надав документи, якi засвiдчують його спроможнiсть здiйснити експорт вищезазначеної продукцiї у перiод до 31 грудня 2010 року.
Пiдстава: протокол засiдання комiсiї Мiнагрополiтики вiд ____________ N ____
_____________________________________
(П. I. Б. та посада особи)
________________
(пiдпис)

 

Додаток 2
до Порядку надання висновкiв про наявнiсть обсягiв сiльськогосподарської продукцiї, заявленої на експорт, та спроможностi її експортувати

РЕЄСТР СКЛАДСЬКИХ ДОКУМЕНТIВ ЩОДО ОТРИМАННЯ ВИСНОВКУ ПРО НАЯВНIСТЬ ОБСЯГIВ СIЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦIЇ

Заявник Код за ЄДРПОУ заявника Серiя та номер бланка СДЗ* Тип бланка** Дата реєстрацiї СДЗ Культура Код культури*** Фiзична вага, кг Зерновий склад (СЗС) Код за ЄДРПОУ СЗС**** Переоформлено з (примiтка)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

____________
     * Серiя (кирилицею) та номер складського документа на зерно (СДЗ) надаються злито в текстовому форматi.

     ** Вид СДЗ (тип бланка): Просте складське свiдоцтво, Подвiйне складське свiдоцтво, Складська квитанцiя.

     *** Код культури згiдно з УКТЗЕД (вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 04.10.2010 N 938).

     **** Копiї кодiв за ЄДРПОУ ПЗ та СЗС повиннi бути в текстовому форматi, з вiдображенням лiдируючих (лiвостороннiх нулiв).

 

Додаток
до наказу Мiнiстерства аграрної полiтики України
20.10.2010 N 661

СКЛАД
комiсiї з питань надання висновкiв про наявнiсть обсягiв сiльськогосподарської продукцiї, заявленої на експорт, та спроможностi її експортувати

Члени комiсiї:
ТРИГУБЕНКО
Сергiй Миколайович
- заступник Мiнiстра аграрної полiтики, голова комiсiї
РОЗГОН
Анатолiй Васильович
- директор Департаменту розвитку аграрного ринку Мiнагрополiтики, заступник голови комiсiї
Жаркова
Оксана Анатолiївна
- головний спецiалiст вiддiлу торговельної полiтики та мiжнародних ринкiв Департаменту зовнiшньоекономiчного спiвробiтництва, секретар комiсiї
ДЕМИДОВ
Олександр Анатолiйович
- директор Департаменту ринкiв рослинництва
IВАЩУК
Сергiй Петрович
- директор Департаменту зовнiшньоекономiчного спiвробiтництва
ПОЄДИНОК
Микола Сергiйович
- голова Державної iнспекцiї з контролю якостi сiльськогосподарської продукцiї та монiторингу її ринку
СИМОНОВ
Вадим Євгенович
- начальник Головної державної iнспекцiї з карантину рослин України
СОБОВИЙ
Олександр Михайлович
- директор Департаменту правової та законопроектної роботи
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.