ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

25.11.2010 р. N 11/7-10.35/14824-ЕП

 

Начальнику Київської регiональної митницi
Начальнику Київської обласної митницi


Щодо поставлення на облiк суб'єктiв ЗЕД на облiк в Київськiй регiональнiй, Київськiй обласнiй митницях

     Вiдповiдно до наказу Держмитслужби вiд 05.10.2010 N 1148 "Про оптимiзацiю структури митних органiв, розташованих в мiстi Києвi та Київськiй областi" з 07.10.2010 припинена Київська центральна спецiалiзована митниця (далi - КЦСМ) шляхом приєднання її до Київської регiональної та Бориспiльська митниця шляхом приєднання її до Київської обласної митницi.

     Вiдповiдно до наказу Держмитслужби вiд 05.10.2010 N 1147 "Про визначення зон дiяльностi Київської регiональної та Київської обласної митниць та внесення змiн до наказу Держмитслужби вiд 26.04.2006 N 335" визначенi зони дiяльностi Київської регiональної та Київської обласної митниць.

     Вiдповiдно до зазначеного наказу Держмитслужби, митне оформлення окремих товарiв та товарiв окремих категорiй суб'єктiв ЗЕД (далi - митне оформлення окремих товарiв), яке ранiше здiйснювалось КЦСМ, має здiйснюватися у Київськiй регiональнiй та Київськiй обласнiй митницях згiдно з визначеними зонами дiяльностi.

     Таким чином, суб'єкти ЗЕД, якi за своїм мiсцезнаходженням перебувають на облiку у Київськiй регiональнiй митницi, для здiйснення митного оформлення окремих товарiв, визначених зоною дiяльностi Київської обласної митницi, повиннi також стати на облiк у Київськiй обласнiй митницi.

     Cуб'єкти ЗЕД, якi за своїм мiсцезнаходженням перебувають на облiку у Київськiй обласнiй митницi, для здiйснення митного оформлення окремих товарiв, визначених зоною дiяльностi Київської регiональної митницi, повиннi також стати на облiк у Київськiй регiональнiй митницi.

     З метою уникнення можливих затримок у митному оформленнi окремих товарiв та створення сприятливих умов для здiйснення зовнiшньоторговельної дiяльностi суб'єктiв ЗЕД вважаємо за можливе здiйснювати поставлення суб'єктiв ЗЕД, що перебувають на облiку в митницях за своїм мiсцезнаходженням на облiк також в Київськiй регiональнiй та Київськiй обласнiй митницях з наступними особливостями.

     1. Пiдставою для поставлення суб'єкта ЗЕД на облiк у митницi оформлення окремих товарiв є оригiнал облiкової картки митницi за мiсцезнаходженням суб'єкта ЗЕД та її копiя, яка залишається у справах митницi оформлення окремих товарiв, наявнiсть електронної копiї облiкової картки митницi за мiсцезнаходженням суб'єкта ЗЕД в ЄАIС Держмитслужби. Надання суб'єктом ЗЕД документiв, якi подаються при поставленнi на облiк в митних органах, не вимагається.

     2. На облiковiй картцi суб'єкта ЗЕД митницi оформлення окремих товарiв та в її електроннiй копiї здiйснюється запис:

     "Подвiйний облiк. Суб'єкт ЗЕД перебуває на облiку у (назва митницi), N (номер картки облiку у митницi за мiсцезнаходженням суб'єкта ЗЕД)".

     3. Про взяття на облiк суб'єкта ЗЕД митниця оформлення окремих товарiв електронною поштою надсилає повiдомлення митницi за мiсцезнаходженням суб'єкта ЗЕД.

     4. Про припинення облiку суб'єкта ЗЕД в митницi за мiсцезнаходженням суб'єкта ЗЕД, який також перебуває на облiку i в митницi оформлення окремих товарiв, митниця за мiсцезнаходженням суб'єкта ЗЕД електронною поштою надсилає повiдомлення у митницю оформлення окремих товарiв у день такого припинення. На пiдставi зазначеного повiдомлення митниця оформлення окремих товарiв припиняє облiк такого суб'єкта.

     У iнших випадках облiк суб'єктiв ЗЕД у Київськiй регiональнiй та Київськiй обласнiй митницях здiйснюється у загальному порядку, з урахуванням наказу Держмитслужби вiд 05.10.10 N 1147.

     Електроннi копiї облiкових карток суб'єктiв ЗЕД митницi оформлення окремих товарiв передаються до ЄАIС Держмитслужби України у загальному порядку.

Заступник Голови Служби С.М. Сьомка
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.