Документ скасований: Наказ Мiнприроди № 8 від 13.01.2012

МIНIСТЕРСТВО ЕКОЛОГIЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСIВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

30.12.2010 N 605


Про затвердження Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
6 сiчня 2011 р. за N 11/18749


     Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22.12.2010 N 1183 "Про затвердження перелiкiв товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає лiцензуванню, та квот на 2011 рiк" наказую:

     1. Затвердити Порядок видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить (додається).

     2. Департаменту державного екологiчного монiторингу та атмосферного повiтря забезпечити приймання заяв, оформлення та видачу погоджень на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить, та листiв-роз'яснень, якщо продукцiя не мiстить озоноруйнiвних речовин.

     3. Республiканському комiтету Автономної Республiки Крим з охорони навколишнього природного середовища, державним управлiнням охорони навколишнього природного середовища в областях, мiстах Києвi та Севастополi забезпечити приймання заяв, оформлення та видачу суб'єктам господарювання, що зареєстрованi у вiдповiдних регiонах, листiв-роз'яснень, якщо продукцiя не мiстить озоноруйнiвних речовин, за контрактами (договорами), загальна вартiсть яких не перевищує 300 тис. грн.

     4. Департаменту державного екологiчного монiторингу та атмосферного повiтря (Овчиннiкова Н. Б.) подати наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України та пiсля державної реєстрацiї довести цей наказ до вiдома Мiнiстерства економiчного розвитку та торгiвлi України, Державної митної служби України, спецiальних пiдроздiлiв та територiальних органiв Мiнiстерства екологiї та природних ресурсiв України.

     5. Республiканському комiтету Автономної Республiки Крим з охорони навколишнього природного середовища, державним управлiнням охорони навколишнього природного середовища в областях, мiстах Києвi та Севастополi подавати щокварталу в письмовому виглядi та 1 числа кожного мiсяця в електронному виглядi (на адресу: kindrativ@menr.gov.ua) до Департаменту державного екологiчного монiторингу та охорони атмосферного повiтря iнформацiю про виданi листи-роз'яснення.

     6. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Мiнприроди вiд 12.02.2010 N 79 "Про затвердження Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 04.03.2010 за N 206/17501.

     7. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра Володiна А. В.

Мiнiстр М. В. Злочевський
ПОГОДЖЕНО:
Перший заступник Мiнiстра промислової полiтики України С. В. Сиротюк
Перший заступник Голови - Голова лiквiдацiйної комiсiї Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва Г. М. Яцишина
Голова Державної митної служби України I. Г. Калєтнiк

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства екологiї та природних ресурсiв України
30.12.2010 N 605
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
6 сiчня 2011 р. за N 11/18749

ПОРЯДОК
видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

     1. Цей Порядок визначає процедуру видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин (далi - ОРР) i продукцiї, що їх мiстить (далi - Погодження), та листiв-роз'яснень, якщо продукцiя не мiстить ОРР (далi - лист-роз'яснення), розповсюджується на всiх суб'єктiв господарювання незалежно вiд форм власностi, органiзацiйно-правової форми та мiсця їх реєстрацiї i є обов'язковим для виконання.

     2. До сфери дiї Порядку входять ОРР та продукцiя, що може мiстити ОРР, згiдно з перелiками, наведеними в додатках 3, 4 до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22.12.2010 N 1183 "Про затвердження перелiкiв товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає лiцензуванню, та квот на 2011 рiк" (далi - Постанова) (крiм продукцiї, що перевозиться у контейнерах з особистим майном).

     3. Розгляд документiв, наданих суб'єктами господарювання, i пiдготовку Погоджень, листiв-роз'яснень забезпечує Мiнiстерство екологiї та природних ресурсiв України. Погодження та листи-роз'яснення пiдписуються посадовою особою, уповноваженою Мiнiстром екологiї та природних ресурсiв України, та завiряється гербовою печаткою.

     Погодження, яке видає Мiнiстерство екологiї та природних ресурсiв України, - це документ, який є однiєю з пiдстав для видачi лiцензiї на експорт / iмпорт ОРР та продукцiї, що їх мiстить.

     4. Для одержання Погодження суб'єкт господарювання має подати такi документи:

     супровiдний лист;

     заяву про отримання Погодження (додаток 1) у двох примiрниках;

     копiю контракту (договору) та специфiкацiю до нього;

     копiю рахунку-фактури (iнвойсу) до контракту (договору);

     копiю сертифiката походження ОРР або продукцiї, що їх мiстить;

     пiдтвердження коду товару згiдно з Українським класифiкатором товарної номенклатури зовнiшньоекономiчної дiяльностi;

     копiю документа, що пiдтверджує якiсть ОРР чи продукцiї, що їх мiстить, копiю сертифiката вiдповiдностi (можливе надання одного iз зазначених документiв);

     копiю свiдоцтва про державну реєстрацiю юридичної особи (фiзичної особи - пiдприємця);

     вiдомостi щодо хiмiчного складу речовин та продукцiї;

     обґрунтування доцiльностi ввезення на територiю України ОРР (найменування ОРР або сумiшi, що їх мiстить, запропонований до ввезення обсяг ОРР або сумiшi, що їх мiстить, таблиця технiчних параметрiв, опис технологiчного процесу, де будуть використовуватись ОРР, методи та засоби контролю за поводженням з ОРР, транспортування, умови зберiгання, умови експлуатацiї, обґрунтування необхiдностi та доцiльностi використання запропонованих до ввезення ОРР).

     Якщо текст контракту (договору), специфiкацiї (доповнення, iнвойсу) та iнших документiв викладено iноземною мовою, то заявник додає завiрений переклад документiв українською мовою.

     Копiї документiв необхiдно завiрити в установленому законодавством порядку. Суб'єкт господарювання оформлює документи в окрему справу.

     Вiдповiдальним за достовiрнiсть iнформацiї у наданих для отримання Погодження документах є керiвник суб'єкта господарювання.

     5. Якщо наданий пакет документiв вiдповiдає вимогам цього Порядку, то готуються три примiрники Погодження. Суб'єкту господарювання надаються два примiрники Погодження (додаток 2): один - для передачi до Мiнiстерства економiчного розвитку та торгiвлi України для подальшого оформлення в установленому порядку лiцензiї на експорт чи iмпорт, другий - для пред'явлення державним iнспекторам з охорони навколишнього природного середовища на постах екологiчного контролю у пунктах пропуску через державний кордон та в зонi дiяльностi регiональних митниць i митниць, третiй примiрник Погодження зберiгається в Мiнiстерствi екологiї та природних ресурсiв України.

     6. Рiшення про видачу (вiдмову у видачi) Погодження суб'єкту господарювання приймається у строк не бiльше нiж 10 робочих днiв вiд дати реєстрацiї поданих документiв.

     7. Вiдривний талон екологiчного контролю, що зазначений у Погодженнi, заповнюється державним iнспектором з охорони навколишнього природного середовища пiд час митного оформлення вантажу.

     Пiсля кожної вiдмiтки про поставку копiя Погодження (разом з талоном) надсилається суб'єктом господарювання до Мiнiстерства екологiї та природних ресурсiв України.

     Пiсля завершення поставок за кожним наданим Погодженням талон вiдривається екологiчним iнспектором i надсилається до Мiнiстерства екологiї та природних ресурсiв України.

     Надання звiту щодо поводження з озоноруйнiвними речовинами та продукцiєю, що їх мiстить, за попереднiй рiк суб'єктом господарювання до Мiнiстерства екологiї та природних ресурсiв України про кiлькiсть ввезених чи вивезених речовин (продукцiї) за виданим Погодженням пiсля завершення термiну його дiї є обов'язковим (додаток 3).

     8. Причинами вiдмови у видачi Погодження є порушення вимог пункту 4 та абзацiв другого i четвертого пункту 7 цього Порядку та положень постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.05.2002 N 624 "Про посилення державного регулювання стосовно ввезення в Україну та вивезення з України озоноруйнiвних речовин" (iз змiнами).

     9. При встановленнi фактичного порушення вимог цього Порядку Мiнiстерство екологiї та природних ресурсiв України має право скасувати Погодження та повiдомити про це Мiнiстерство економiчного розвитку та торгiвлi України та суб'єкта господарювання, що отримав Погодження.

     Суб'єкт господарювання може оскаржити рiшення Мiнiстерства екологiї та природних ресурсiв України у встановленому законодавством порядку.

     10. У разi встановлення факту вiдсутностi ОРР у перелiку продукцiї, що може їх мiстити, митне оформлення вантажiв здiйснюється на пiдставi листiв-роз'яснень Мiнiстерства екологiї та природних ресурсiв України (його територiальних органiв), що така продукцiя не мiстить озоноруйнiвних речовин i лiцензуванню вiдповiдно до Постанови не пiдлягає (додаток 4).

     11. У разi порушення цього Порядку суб'єкти господарювання несуть вiдповiдальнiсть згiдно з чинним законодавством України.

Заступник Директора департаменту державного екологiчного монiторингу та атмосферного повiтря В. Ольшевський

 

Додаток 1
до Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

ЗАЯВА
про отримання погодження на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин та продукцiї, що їх мiстить

Заявник
 
(для юридичних осiб - повне найменування суб'єкта господарювання,
 
для фiзичних осiб - прiзвище, iм'я, по батьковi, серiя, номер паспорта, ким та коли виданий)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання)
 
 
Контракт  
(номер, дата, загальна сума контракту)
 
(фiрма-виробник, фiрма-постачальник)
Предмет контракту  
(код товару за УКТЗЕД, його повна назва, кiлькiсть, одиниця
 
вимiру, цiна одиницi вимiру товару словами)
Керiвник органiзацiї iмпортера (експортера)
 
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi)
_______________________
(дата)
__________________________________
(пiдпис)
М. П.

 

Додаток 2
до Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

Мiнiстерство екологiї та природних ресурсiв України

ПОГОДЖЕННЯ
для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин та продукцiї, що їх мiстить

вiд _____________________
(дата цифрами)
N ___________________
Видане  
(для юридичних осiб - повне найменування суб'єкта господарювання,
 
для фiзичних осiб - прiзвище, iм'я, по батьковi, серiя, номер паспорта, коли та ким виданий)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання)  
Контракт  
(номер, дата, загальна сума контракту)
 
(фiрма-виробник, фiрма-постачальник)
Предмет контракту  
(код за УКТЗЕД, повна назва, кiлькiсть, одиниця вимiру, цiна)
Посадова особа _________________
(пiдпис)
____________________________
(П. I. Б.)

М. П.

.................................................................
Вiдривний талон екологiчного контролю

Дата митного оформлення вантажу Назва продукцiї Кiлькiсть вивезеного/ввезеного товару за контрактом, номер Погодження Пункт екологiчного контролю Пiдпис, штамп
1 2 3 4 5

 

Додаток 3
до Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

ЗВIТ
щодо поводження з озоноруйнiвними речовинами та продукцiєю, що їх мiстить, за попереднiй рiк

N
з/п
Повне найменування та мiсцезнаходження (прiзвище, iм'я, по батьковi та мiсце проживання) суб'єкта господарювання, контактнi тел., код за ЄДРПОУ (для юридичних осiб) Номер лiцензiї Мiнiстерства економiчного розвитку та торгiвлi України на експорт/iмпорт продукцiї Номер Погодження Мiнiстерства екологiї та природних ресурсiв України на експорт/iмпорт ОРР та продукцiї, що їх мiстить Речовина (продукцiя), що була ввезена Кiлькiсть речовини (продукцiї), кг Повне найменування та мiсцезнаходження (прiзвище, iм'я, по батьковi та мiсце проживання) суб'єкта господарювання, контактнi тел., код за ЄДРПОУ (для юридичних осiб), якому була продана речовина (продукцiя)
(найменування, адреса, контактнi тел., код за ЄДРПОУ)
Кiлькiсть речовини (продукцiї), що продана, кг Сфера, де буде застосовуватись речовина (продукцiя)
1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

Додаток 4
до Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

ЛИСТ-РОЗ'ЯСНЕННЯ

Наданi документи пiдтверджують, що продукцiя (речовина):
 
(назва продукцiї, код (коди) за УКТЗЕД, виробництво фiрми (назва фiрми, країна))
яка планується до ввезення/вивезення суб'єктом господарювання (найменування суб'єкта та його мiсцезнаходження/мiсце проживання) згiдно з контрактом (договором) N ____________________ та специфiкацiєю (доповненням, iнвойсом) до нього з фiрмою (назва фiрми, країна), не мiстить озоноруйнiвних речовин (не є озоноруйнiвною речовиною), iмпорт та експорт яких пiдлягає лiцензуванню, i тому не пiдпадає пiд дiю постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22.12.2010 N 1183 "Про затвердження перелiкiв товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає лiцензуванню, та квот на 2011 рiк".
Посадова особа Мiнiстерства екологiї та природних ресурсiв України/ начальник територiального органу Мiнiстерства екологiї та природних ресурсiв України _______________ ________________________
(пiдпис) (П. I. Б.)

М. П.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.