ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

01.03.11 N 11/3-10.18/3397-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     На виконання пункту 3.3 Рiшення колегiї Держмитслужби України, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 10.02.2011 N 94, повiдомляємо.

     Наказом Держмитслужби України вiд 23.12.2011 N 1527 (зареєстрований Мiнюстом України 18.01.2011 за N 66/18804 та набув чинностi 15.02.2011) затверджений Порядок взаємодiї пiдроздiлiв регiональної митницi, митницi при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi.

     Пунктом 4 роздiлу I зазначеного Порядку визначено, що контроль за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi (далi - ОПIВ), в регiональних митницях, митницях здiйснюється:

     пiдроздiлом (посадовою особою) захисту прав iнтелектуальної власностi (далi - ЗПIВ);

     уповноваженими особами;

     посадовими особами пiдроздiлiв митного оформлення, якi безпосередньо здiйснюють митнi процедури (далi - посадовi особи ПМО).

     При цьому згiдно з цим Порядком уповноважена особа - посадова особа пiдроздiлу митного оформлення, визначена наказом митного органу за поданням керiвника пiдроздiлу (посадової особи) ЗПIВ на виконання функцiй контролю за перемiщенням товарiв, що мiстять ОПIВ, якiй надано право регламентованого доступу до митного реєстру, iнформацiї Держмитслужби, а також всiєї наявної iнформацiї, необхiдної для виявлення ознак порушень прав iнтелектуальної власностi.

     З огляду на вищезазначене керiвникам митних органiв з метою мiнiмiзацiї кiлькостi осiб, задiяних у митному оформленнi, у найкоротший термiн надати статус уповноважених осiб усiм посадовим особам ПМО.

     Про виконання iнформувати Управлiння нетарифних заходiв регулювання.

Перший заступник Голови Служби А.Є.Гутник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.