ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

17.08.11 N 11.1/2-18/11596-ЕП

 

Начальнику Київської регiональної митницi
Начальникам митниць


Щодо поставлення на облiк суб'єктiв ЗЕД в Київськiй регiональнiй митницi

     Вiдповiдно до наказу Держмитслужби вiд 05.07.2011 N 577 "Про припинення здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв Енергетичною регiональною митницею та внесення змiн до деяких наказiв Держмитслужби", з 15.07.2011 Енергетичною регiональною митницею припинено, а Київською регiональною митницею розпочато здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв, яке ранiше було вiднесено до компетенцiї Енергетичної регiональної митницi.

     Вiдповiдно до наказу Держмитслужби вiд 10.01.2011 N 10 "Про визначення зон дiяльностi митних органiв" визначена зона дiяльностi Київської регiональної митницi, згiдно з якою митне оформлення окремих товарiв, яке ранiше здiйснювалось Енергетичною регiональною митницею, має здiйснюватися у Київськiй регiональнiй митницi.

     Таким чином, суб'єкти ЗЕД, якi перебувають (або не перебувають) на облiку у митних органах за своїм мiсцезнаходженням, для здiйснення митного оформлення окремих товарiв, визначених зоною дiяльностi Київської регiональної митницi, митний контроль та митне оформлення яких здiйснювалось Енергетичною регiональною митницею, повиннi також стати на облiк у Київськiй регiональнiй митницi.

     З метою уникнення можливих затримок у митному оформленнi окремих товарiв, митне оформлення яких ранiше здiйснювалось Енергетичною регiональною митницею, та створення сприятливих умов для здiйснення зовнiшньоторговельної дiяльностi суб'єктiв ЗЕД, вважаємо за можливе здiйснювати поставлення суб'єктiв ЗЕД, що перебувають (або не перебувають) на облiку в митницях за своїм мiсцезнаходженням, на облiк також в Київськiй регiональнiй митницi з наступними особливостями:

     1. Пiдставою для постановки на облiк суб'єкта ЗЕД, який вже перебуває на облiку в митницi за своїм мiсцезнаходженням, також у Київськiй регiональнiй митницi для оформлення окремих товарiв, здiйснення митного контролю та оформлення яких було вiднесено до компетенцiї Енергетичної регiональної митницi, є оригiнал облiкової картки митницi за мiсцезнаходженням суб'єкта ЗЕД та її копiя, яка залишається у справах Київської регiональної митницi, а також наявнiсть електронної копiї облiкової картки митницi за мiсцезнаходженням суб'єкта ЗЕД в ЄАIС Держмитслужби.

     2. Додаткове надання суб'єктом ЗЕД документiв, якi вже подавались при первиннiй постановцi на облiк в митному органi за своїм мiсцезнаходженням, не здiйснюється.

     В iнших випадках облiк суб'єктiв ЗЕД у Київськiй регiональнiй митницi здiйснюється у загальному порядку, з урахуванням зони дiяльностi митницi, визначеної наказом Держмитслужби вiд 10.01.2011 N 10.

     Електроннi копiї облiкових карток суб'єктiв ЗЕД Київської регiональної митницi передаються до ЄАIС Держмитслужби у загальному порядку.

Т.в.о. Голови Служби О.М.Дороховський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.