ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

17.10.2011 р. N 11.1/1.2-16.2/14359-ЕП

 

Начальникам митниць, регiональних митниць


Про внесення змiн до листа Держмитслужби вiд 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП щодо класифiкацiї реактивiв

     Доповнити Додаток 2 Методичних рекомендацiї щодо класифiкацiї окремих товарiв згiдно з вимогами УКТЗЕД, що надiсланий листом Держмитслужби до митних органiв вiд 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП, (iз змiнами та доповненнями) пунктом 18 з текстовим описом у редакцiї, що надається в додатку.

     Додаток: зазначене по тексту на 2 арк.

Перший заступник Голови Служби О.М.Дороховський

 

Додаток

 

N
з/п
Назва товару Коди товару Методологiя класифiкацiї
18. Двохкомпонентний препарат для отримання покриття з металiчного срiбла на поверхнi скла (розчин для срiблення, реакцiя "срiбного дзеркала"), наприклад, при виготовленнi ялинкових прикрас, зокрема скляних кульок 3824 90 98 00
2843 29 00 00
Комплект препаратiв для отримання покриття з металiчного срiбла на поверхнi скляних виробiв складається з двох компонентiв:
компонент N 1 - прозора безбарвна рiдина отримана змiшуванням водних розчинiв гiдроксиду натрiю та дiетилентриамiну;
компонент N 2 - прозорий водний розчин свiтло-голубого кольору, складається з барвника, амiакату срiбла та амiаку (амiачний розчин нiтрату срiбла).
При iмпортi на митну територiю України товар було упаковано в картоннi ящики по 16 пляшок (по 8 компонентiв N 1 та N 2 у кожному ящику).
Перед застосуванням компоненти N 1 та N 2 розводять водою й змiшують мiж собою. Сумiш заливають всередину скляних ялинкових прикрас та витримують упродовж визначеного часу.
Багатокомпонентнi товари, складенi з рiзних компонентiв, класифiкуються згiдно правила 3 b) Основних правил iнтерпретацiї УКТЗЕД. Вiдповiдно до Основних правил iнтерпретацiї УКТЗЕД та пояснень до них, дiя правила 3 b) не застосовується до товарiв, що складаються з окремо упакованих частини, поданих разом, необов'язково в одному загальному упакуваннi, у визначених кiлькiсних спiввiдношеннях для промислового виробництва. Згiдно iнформацiї виробника, розчини для срiблення не призначенi для роздрiбного продажу та можуть бути використаними виключно у промисловому виробництвi. Таким чином, двохкомпонентний комплект препаратiв для отримання покриття з металiчного срiбла на поверхнi скла не можна вважати набором та класифiкувати за одним товарним кодом.
Згiдно пояснень до УКТЗЕД, пiгменти являють собою органiчнi синтетичнi барвники, що зберiгають свою кристалiчну форму або форму мiкрочастинок протягом усього процесу застосування. Розчини для отримання покриття з металiчного срiбла на поверхнi скляних виробiв не мiстять у своєму складi мiкрокристалiв чи мiкрочастинок (колоїдних частинок) срiбла. У процесi срiблення iони срiбла осiдають iз розчину безпосередньо на поверхню скла без промiжної стадiї - утворення мiкрочастинок в об'ємi двохкомпонентної сумiшi. Отже, вищевказанi компоненти не мiстять у своєму складi пiгментiв. Враховуючи це, класифiкацiя цих товарiв не може розглядатися у товарнiй групi 32 УКТЗЕД.
Ураховуючи вищенаведене, компоненти N 1 (сумiш з хiмiчною сполукою - вiдновником) та N 2 (розчин амiакату срiбла) необхiдно класифiкувати згiдно з УКТЗЕД за рiзними кодами.
Компонент N 1, прозорий водний розчин гiдроксиду натрiю та дiетилентриамiну, є штучно утвореною сумiшшю. Гiдроксид натрiю у цьому розчинi не є доданою стабiлiзуючою речовиною по вiдношенню до дiетилентриамiну, тому товар "компонент N 1" з урахуванням положень примiтки 1 до групи 29 не може бути класифiкованим у товарнiй групi 29 УКТЗЕД.
З урахуванням положень примiтки 1 до групи 29 водний розчин гiдроксиду натрiю та дiетилентриамiну (компонент N 1), який володiє вiдновними властивостями, необхiдно класифiкувати у товарнiй пiдкатегорiїї 3824 90 98 00 згiдно з УКТЗЕД.
Компонент N 2, прозорий розчин барвнику, амiакату срiбла та амiаку у водi. Надлишок амiаку у цьому розчинi є необхiдною добавкою для збереження тобто стабiлiзацiї комплексної сполуки срiбла тому, що амiакат срiбла є порiвняно нестiйкою хiмiчною комплексною сполукою. Вiдповiдно до цього та з урахуванням примiток (c) (додавання стабiлiзуючої домiшки) та (e) (додавання барвника) до групи 28 УКТЗЕД, компонент N 2 - зафарбований водний розчин амiакату срiбла з додаванням надлишку амiаку, необхiдно класифiкувати у товарнiй пiдкатегорiї 2843 29 00 00 згiдно з УКТЗЕД.
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.