ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про граничний розмiр компенсацiї витрат на правову допомогу у цивiльних та адмiнiстративних справах

     Цей Закон встановлює граничний розмiр компенсацiї витрат на правову допомогу пiд час розгляду судами цивiльних та адмiнiстративних справ.

     Стаття 1. Розмiр компенсацiї витрат на правову допомогу у цивiльних справах, в яких така компенсацiя виплачується сторонi, на користь якої ухвалено судове рiшення, iншою стороною, а в адмiнiстративних справах - суб'єктом владних повноважень, не може перевищувати 40 вiдсоткiв встановленої законом мiнiмальної заробiтної плати у мiсячному розмiрi за годину участi особи, яка надавала правову допомогу, у судовому засiданнi, пiд час вчинення окремих процесуальних дiй поза судовим засiданням та пiд час ознайомлення з матерiалами справи в судi, що визначається у вiдповiдному судовому рiшеннi.

     Стаття 2. У разi якщо сторона у цивiльнiй чи адмiнiстративнiй справi звiльнена вiд оплати витрат на правову допомогу, компенсацiя таких витрат виплачується сторонi, на користь якої ухвалено судове рiшення i яка не є суб'єктом владних повноважень, у розмiрi, що не перевищує 2,5 вiдсотка встановленої законом мiнiмальної заробiтної плати в мiсячному розмiрi за годину участi особи, яка надавала правову допомогу, у судовому засiданнi, пiд час вчинення окремих процесуальних дiй поза судовим засiданням та пiд час ознайомлення з матерiалами справи в судi, що визначається у вiдповiдному судовому рiшеннi.

     Компенсацiя витрат на правову допомогу виплачується за рахунок державного бюджету в межах видаткiв, передбачених Державнiй судовiй адмiнiстрацiї України на здiйснення правосуддя мiсцевими загальними та мiсцевими адмiнiстративними судами.

     Стаття 3. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з 1 сiчня 2012 року.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України у двомiсячний строк з дня набрання чинностi цим Законом привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
20 грудня 2011 року
N 4191-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.